(8.8.2020 ob 10:25)sassapo Napisal: Velikost hiše nikakor ni merilo, ali se TČ izplača ali ne. Sicer pa hiša sploh ni tako majhna, če ima 70m2 po etaži.
Ko bo izdelal še mansardo bo to hiša čisto povprečne velikosti.
avtor nikjer ni napisal,da ima 70m2 po etaži.
Omenil je ogrevano površino 70m2.
Ko bo vse izoliral,predvsem odhod toplote navzgor,bo videl kakšno porabo bo imel.
Ko bo vedel kakšno porabo bo imel,bo točno vedel ali se mu izplača iti v nakup TČ.
Je to težko za razumeti?
(8.8.2020 ob 12:05)bozgom Napisal: Očitno ne veš, koliko ljudi na stara leta živi v hišah le v eni etaži. V naši soseski je v sedmih najbližjih hišah kar v štirih ena etaža prazna, pa imamo vsi, razen enega TČ. Pač, otroci so šli na svoje pa so starši ostali sami. Tudi sam živim v eni etaži. V drugi uradno še živi sin a je vse redkeje doma. Sem torej neumen, da sem praktično za 75 m2 kupil TČ?
Preberi kaj je avtor teme zapisal,citat;
Velikost: 70m2 ogrevanih površin, torej komplet pritlicje. (Morda v prihodnosti soba ali 2 na podstresju max 40-50m2, kar še ni 100% ampak raje jih vkljucim v potrebi za ogrevanje kot da se zdaj odlocim za premajhno moc TČ).,.........................konec citata
Če ti tako živiš,da imaš nad seboj neizolirano podstrešje je druga zgodba,ko pa jaz vseskozi omenjam potrebo po izolaciji podstrešja na način,da mu toplota ne beži navzgor,ter naj še ostalo izolacijo uredi,potem mi ne moremo enačiti s tvojim bivanjem še najmanj pa s tvojimi sosedi.
EDIT,ne imputirj o tem ali si neumen,ker nikjer nisem omenil,da je bilo kdo šel v to smer.