Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Lahko povem moj primer. Ker meje niso bile jasne, sem lastnika parcele zaprosila, da je na moje stroške poklical geodete. Pri meritvah sva bila prisotna oba in vsi mejaši. Enemu od njih se je strgalo, ker je zahteval služnostno pot, pa ga je lastnik umiril, ker pot ni bila nikoli vrisana, niti dogovorjena.
Meritve so pokazale nekaj manj kvadratov, kar smo tudi potem upoštevali pri ceni.
Stroške sem poravnala sama. Tako nisem nikoli več imela težav s sosedi.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Pri nam imamo parcelo, katere izmera je bila delana verjetno nikoli, se nobeden ne spomni če sploh kdaj. Verjetno ob gradnji hiše ki je iz leta 1935, tam nekje, mejnikov ali kakšnih drugih znamenj ni, za potek meje vemo samo približno kje je, seveda so tle možni zamiki levo-desno. Kvadratura pa je normalno vpisana v katastru.
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Yeager,
kvadratura je bila določena, ko je parcela nastala - ali ob vzpostavitvi katastra ali ob kasnejši delitvi parcel.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Ali imam kot lastnik zemljišča na gursu vpogled v elaborat (če sploh obstaja), ali je to dostopno samo geodetom?
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
na gurs lahko gre vsak vpogledat v arhivske podatke; pač pove, kaj in zakaj rabi
geodeti pa imamo poleg osebnega vpogleda na GURS-ih po novem tudi dostop preko portala prostor
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
P.S.: če kdo v [url=httpunichr("58")//arsqunichr("46")govunichr("46")si/Query/archivplansucheunichr("46")aspx?ID=9512]teh arhivih[/url] najde razdalje med mejniki, prosim za informacijo.
Jaz najdem samo katastrske načrte - grafične podobe parcel v nekem merilu, brez konkretnih metrov/centimetrov od mejnika do mejnika. Sicer lahko meriš z ravnilom in preračunavaš iz merila, a je to v praksi skoraj neuporabno.