Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Kotel Wvterm LT20 iz leta 2010 mi povzroča sive lase. TDP ne uspe stabilizirati, zato cel čas kurjenja odpira in zapira loputo zraka.
Zanima me, če sploh še kdo spremlja ta forum, da podrobneje opišem težavo. Če je kdo pripravljen deliti izkušnje in znanje se priporočam.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Za začetek generalno očisti kotel. Tu mislim, da razstaviš vse kar se da okoli dovodnih kanalov zraka (primarnega in sekundarnega).
Pri tem pa preveriš če se motorček in loputa odpirata. Možno, da se je kaj obrabilo v motorčku in zato lopute ne odpira.
Objave: 2
Ocena:
0
Hvala za odziv.
Kotel je redno čiščen in vzdrževan brez nekih resnih težav. Od lanske (štirinajste) sezone vedno težje ulovi nastavljeno TDP. Zakurim vedno brez težav in TDP v par minutah doseže 160°C in je stabilna cca. pol ure. Potem začne TDP naraščati, zato belimo pripre loputo, temperatura pade in loputo spet odpre. Ta cikel se ponavlja ves čas kurjenja na približno 40 sec. TDP niha med 154 in 166°C, loputa zraka pa med 30 in 57. Občasno se pojavi tudi bobnenje.
Menjali smo regulacijo, tipalo dimnih plinov, zamenjali program. Odpravil sem zračnost na osi lopute zraka in zamenjal Belimo motorček. Da čiščenja in tesnenja niti ne omenjam.
Prosim, da na objavo opozorite še ostale uporabnike, ki so se morebiti srečali s takšno težavo.
Objave: 1
Ocena:
0
@Peter.K
Jaz imam iste težave recimo zadnje leto. Jaz sem sicer prej kuril večino hrastova drva, sedaj pa imam bukova in sem težavo pripisoval menjavi drv.
Pri meni je sicer to nihanje temperature dimnih plinov še večje. Gre tudi čez 170.
Kar se mojega znanja regulacije tiče, bi rekel, da enostavno prehitro odreagira. Tako skozi odpira in zapira loputo.
Ste vi mogoče uspeli kaj rešiti s tem?