Objave: 34
Teme: 2
Ocena:
0
Mi imamo novogradnjo 160 m2 in 9kw toplotno crpalko. Zelela sva, da bi se pozimi hisa se poskusila, zato fasade se nisva dala. Velika napaka.
Ko bi ljudje nehali siriti to neumno famo, da mora hisa dihat in da s fasado zapres hiso, bi bilo veliko ljudem prihranjeno kar nekaj tezav.
Kakorkoli ze, talno gretje ni predvideno za toliksne izgube in je nujno dogrevanje radiatorji in kaminom. Se dobro, da sva dala kamin, da sedaj dogrevamo in je vsaj v pritlicju toplo.
Zgoraj so stene vlazne, kljub zracenju, nastaja plesen po kotih, ker imamo veliko betonskih sten, ki vlecejo vlago cez.
Kakorkoli ze, talno gretje in neizoliran objekt ne great skupaj, se ne splaca, sploh pa niti slucajno ne pripomore k susenju hise.
Tako da, takoj spomladi gre pri nas fasada gor in nikoli vec ne poslusam teh starckov glede gradnje.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Uf, kje ste pa slišali to neumnost?
Hiša se na tak način niti ne more posušiti, saj vam vlaga v zraku vseskozi kondenzira na hladnih toplotnih mostovih.
Kadar se hiša nima časa posušiti, selite se pa na jesen ali pred zimo je fasada ali vsaj nalepljena izolacija še tako rekoč obvezen gradbeni poseg pred vselitvijo.
V nasprotnem takšne hiše ne boste uspeli niti ogreti, da ne govorim o možnosti pojava za zdravje škodljive plesni in v primeru mavčnih ometov propadanje le teh.
Ps. Hiša se lahko suši po naravni poti, ampak ne vseljena in neogrevana.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
Jaz sem se bil eno zimo brez fasade. Bilo me je malo strah, a gremo noter al počakamo fasado. Monter mi je rekel, ne seri, vseli se, zalaufi mašino in uživajte. Hiša KPM, 270m2. Talno povsod na 7cm. Po 12 vej na etažo. Ogreval sem 170m2. Plesen se je pojavila samo 1x, ko sta pri tamaumu prespala dva frenda. Naslednji san je več ni bilo. Najviśja položnica je bila 144eur. Zdaj ko je izolacija gor je pa majka. Položnica za ogrevanje ne preseže 40eur. Skrb za plesen pri talnem je odveč, aploh, če občasno zakuriš śe kamin, ki je balzam za TČ.