PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Momci, morda ne bi bilo po norcih, da podobno kot se v temi o porabah TČ v "podpis" daje (oziroma se je dajalo) podatke o TČ in o objektu, ki se ogreva, tukaj vi napišete še koliko kWp imajo paneli, orientacijo, itd., itn.
podpis pod tole, bilo bi zelo uporabno in zanimivo.
Sam sem že odločen za ta močno 11KWh sončno elektrarno, počasi grem na lov za izvajalci, verjetno bo to direktno kakšen elektro distributer...
Lahko, lahko ampak glede na to, da nas verjetno kar večina fura solaredge inverterje in veliko nas ima tudi sisteme na "javno" na solar monitoringu si lahko vsak pogleda delovanje teh naših sistemov. 

Link

https://monitoringpublic.solaredge.com/s...S/slovenia
No, pol bi blo kul, če bi si link kar dodali v podpis v nastavitvah in se avtomatsko prikaže ob vsakem vpisu.
(9.11.2020 ob 14:23)bozog Napisal: To mi je povsem jasno... samooskrba je samooskrba in ni komercialna dejavnost, s katero pa sploh nočem imeti opravka. Gre se le zato, da bi morebitne viške raje "šenkal" nekomu, ki ga poznam (npr brat je sosed), kot pa elektro distributerju.
Zakaj pa potem ne narediš z njim samooskrbe skupnosti? Boljše da dobi zastonj elektriko brat, kot pa da jo šenkuješ tistim,kateri itak imajo polne riti vsega. Pozanimaj se pri dobavitelju, kako se to v praksi izvede.

PS- lahko pa še brat da na streho panel ali dva pa bosta oba 100% pokrita.
Eden slabših dni za elektriko.
Res, eden slabših. Za telefon nafilat bo že. 1,65 kwh. Predvčerajšnjim pa 28,5 kwh.
Letos kaže vseeno bolje kot je bilo lani v novembru. Manjka še 80 kWh do lanskega dosezka, ki je bil skupaj 354 kWh. No upam da bo letos več. S soncem je tudi povezana poraba za ogrevanje. Več sonca zelim vsem.
Bozog
Bratovo TC priklopis na podaljšek iz tvoje hiše.
Če ne želiš imeti birokracije in če je blizu, da ni ravno 100m stran.

Bozog
Bratovo TC priklopis na podaljšek iz tvoje hiše.
Če ne želiš imeti birokracije in če je blizu, da ni ravno 100m stran.
Sonce naj sveti vsak dan!
(10.11.2020 ob 19:11)vrzislo Napisal: Eden slabših dni za elektriko.

No ja jaz pa se nebi pritoževal... na krasu je kar še nekako sončno včeraj 32,38 kWh, november pa za sedaj 243 kWh, lansko leto cel november 274 kWh.
Kako lahko zdaj jamrate o slabih dnevih, sončna je naredila za letos kar je morala narediti...zaradi mene je lahko do marca tema...

https://monitoringpublic.solaredge.com/s.../dashboard
(13.11.2020 ob 16:37)bosces Napisal: Kako lahko zdaj jamrate o slabih dnevih, sončna je naredila za letos kar je morala narediti...zaradi mene je lahko do marca tema...

https://monitoringpublic.solaredge.com/s.../dashboard

Res je ,pri nas  bomo kake 2 MW ,konec decembra šenkal dobavitelju Smile
Ni pri vseh enako. Kljub dobrem letu je premalo. Razmišljam o širitvi. Poraba je šla v nebo. Vsak dan 200 km z avtom poraba okoli 30 kWh dnevno ob delavnikih. Poleg tega gospodinjška poraba in toplotna črpalka za vodo in ogrevanje. Manjka bo ob koncu leta več kot 5000 kWh.
(13.11.2020 ob 17:16)vrzislo Napisal: Ni pri vseh enako. Kljub dobrem letu je premalo. Razmišljam o širitvi. Poraba je šla v nebo. Vsak dan 200 km z avtom poraba okoli 30 kWh dnevno ob delavnikih. Poleg tega gospodinjška poraba in toplotna črpalka za vodo in ogrevanje. Manjka bo ob koncu leta več kot 5000 kWh.

Potem ste slabo načrtovali vse skupaj, jaz sem rajši naredil močnejšo kot da nekoč dograjujem...bil sem mišljenja da bolje zdaj narediti močnejšo ko so majstri na strehi kot pa naknadno spet imeti majstre in dograjevati...

Letos bo cca 4MW viška, ampak nimamo še el avta in skuterja tako da bo šla poraba še gor, proizvodnja panelov pa z leti dol tako da se bomo nekje ujeli...
Res je, ni pri vseh enako, v Prekmurju sonca nismo videli sonca od prejšnjega tedna. Sicer sama svetloba ima tudi nekaj vrednosti vendar malo.

vrzislo: pri katerem dobavitelju si? Veš mogoče koliko bo to za doplačilo po kw/h? Je to res da se manjko plača po 6centov ko imas pogodbo, torej 60€/MWh?

bosces: računaš lahko nekje do 3% izgube proizvodnje za 1 leto, nato pa v 25 letih od 15-20% padca proizvodnje?

Mene so obvestili za takšne podatke, lahko kdo to potrdi?
1 ... 226 227 228 229 230 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi