Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Potem si omisli najcenejšo potopno črpalko,katera je zmožna nabiti pritisk vsaj 3 bare pa še tlačno stikalo,katero ti bo vršilo vklopo oz. izklop črpalke. Rabil boš še ekspanzijsko posodo,katera ti bo vzdrževala pritisk vode.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
...in protipovratni ventil... tokrat nad potopno črpalko.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
31.8.2019 ob 15:51
(*Zadnja sprememba objave: 31.8.2019 ob 15:54 uporabnik Sebek.)
Ko zmanjka vode, črpalka ne more ustvariti dovolj velikega tlaka, da bi tlačno stikalo reagiralo in izklopilo motor. Zato motor deluje nepretrgoma in če v črpalki čisto zmanjka vode se le ta poškoduje. Poškodovana črpalka, pa potem ko je spet na voljo voda, ne ustvari dovolj tlaka, da bi tlačno stikalo izklopilo. Zato spet motor deluje nepretrgoma, seveda če že prej ni pregorel. Tista termična zaščita, pa je po mojem zaščita motorja, da se ne pregreje, če bi slučajno črpalka zaštekala. Zaščita proti suhemu teku je nekaj čisto drugega. Malo poguglaj, ker obstojajo takšne zaščite.
Jaz sem jo naredil tako, da sem plovec od pokvarjene potopne črpalke zaporedno vezal k motorju ter ga privezal na sesalni koš. Plovec tako izklopi prej kot bi črpalka pri sesalnem košu potegnila zrak.
Na tak način mi podoben hidrofor iz obija deluje že 7 ali 8 leto.
Ocena:
14
Tudi sam plovek se da dobiti.
To je to ja. Se pa to montira na tlačni vod tako da ko črpalko zaliješ se vklopi.
Ocena:
14
S temle verjetno ne boš nič zgrešil. Od letos imam podobnega za zalivanje in deluje zelo tiho in zanesljivo. Če ga postaviš na kakšne gumi nosilce in povežeš z gibljivimi cevmi, ga nebi smel slišati v drugi prostor.
Ocena:
14
Mogoče je tudi rešitev, da daš v vrtino potopno črpalko, nekje v molzišču daš kak 200 ali 300l rezervoar iz katerega potem črpaš vodo z hidroforjem. V rezervoraju namestiš nivojno stikalo ki ti izklopi potopno črpalko ko je rezervoar poln. Za večji pretok vode vprašanje če bo v vrtino dovolj velik dotok vode iz zemlje, plus tega v injektor vračaš kar znaten del vode.
Objave: 53
Teme: 8
Ocena:
1
Če koga zanima, prodam nov hidropak od gardene. Sem imel namen deževnico pumpat po biši, pa sem idejo opustil. Dam poceni..
041853576
Objave: 7
Teme: 0
Ocena:
0
da ne odpiram nove teme...
Zdravo,
Za crpanje dezevnice iz rezervoarja imamo en poceni hidrofor iz pokojnega Baumaxa, ki je bil redno in bp v pogonu zadnjih 6 let.
Po nocojsnjem zalivanju trave, pa sem opazil, da se ni vec izklopil. Ko sem ga po "pomoti" kresnil z montirajzlom, je ugasnil.
Potem sem se parkrat testiral in se dejansko izklopi takoj, ko z necim konkretnim udarim po ohisju crpalke.
Domnevam, da je nekaj s (tlacnim) stikalom.
Prosil bi za nasvet/informacijo, kako dejansko locirati napako in ce se to da (in kako) popraviti, ali klice po novem.
Hvala.
gt001
Ocena:
14
Nič ni potrebno menjevati tlačnega stikala. Snami tisto plastiko dol iz njega ter ga našpricaj z WD, ali kakšnim drugim mazivom. Parkrat odpri/zapri vodo, da se stikalo premakne in namaže. Ti hidroforji so vzdržljivi, če jim le vsake toliko posvetiš kakšno minuto vzdrževanja. Mam enega iz OBI-ja že enih 8 let. Drugih težav kot zaštekano stikalo ni povzročal. No občasno je še potrebno napolnit ekspanzijo z zrakom.