Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Pri nas smo prenos hrupa po instalaciji zmanjšali s priključitvijo dovoda in odvoda vode na hidropaku z gibljivimi cevmi, hidropak pa na mehkem podstavku.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Lepo si se spomnil + funkcionalno,cevi niso našponane.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Se nisem jaz spomnil, narejeno po nasvetu pametnejšega, ker sem jamral zaradi hrupa hidropaka. Sedaj imamo javni vodovod, žremo klor. Verjetno bom šel spet nazaj na lastno vodo in pumpanje.
Objave: 2380
Ocena:
9
Klor niti ni tako nedolžen,Hitler je s klorom (v večjih količinah) pobijal Židje.
Objave: 16
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni,
imam problem z delovanjem hidropaka, upam da mi bo kdo lahko pomagal. S tem sistemom se srečujem prvič, in nisem najbolj vešč, niti ga ne razumem najbolje.
Kakorkoli, kakšen teden nazaj je sistem deloval, voda je tekla iz pipe, črpalka je ropotala. Danes voda ne teče, črpalka se niti ne prižge, ko se pipa odpre (ok, na začetku je periodično tekla, dokler je bil sistem še pod tlakom). Grem pogledat na barometer, takrat je črn kazalec še kazal na cca 1,5 bara. Grem odpret pipo, kazalec na barometru počasi pade na 0 barov, tlačni ventil v tistem momentu šklocne, vendar se nič ne zgodi, pumpa se ne prižge. Iz tega sklepam, da je enostavno črpalka pokvarjena? Ali bi lahko bil kakšen drug problem?
Po dveh urih sem šel pogledat nazaj, in je barometer kazal pol bara, verjetno se je pritisk ustvaril od vode iz rezorvarja? Upam, da sem komponente na sliki prav poimenoval.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2j/TV/2oBhl4ed/untitledunichr("46")png][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2j/TV/2oBhl4ed/untitledunichr("46")jpg[/img][/url]
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Najprej preveri če imaš na vtičnici, kamor je črpalka vštekana napetost. Vštekaj kak fen in boš videl če dela ali ne.
Če je slučajno črpalka hin jo zamenjaj z drugo pretočno. Ne rabiš raztezne posode spodaj tako kot je sedaj, ker tvoja več ne opravlja funkcije. Jo je nadomestila bela ekspanzija.
Objave: 8193
Ocena:
14
Če bo seveda fen "povedal" svoje in vršil funkcijo sušenja las, brez odpiranja pokrova in pregleda delovanja tlačnega stikala ne bo šlo. Tu pa bo fen potrebno zamenjati z ohm metrom ali vsaj z neko žarnico v fasngi in dvema dratoma v njej. Ne verjamem, da je "odletela" črpalka, veliko večja možnost napake je na vklopu le te (tlačno stikalo, morda še kak rele na njem).
Ocena:
0
Prva stvar, ki sem jo naredil, je bila da sem preveril če je v napeljavi tok, in tok je.
Bom pogledal če je kaj na youtube, kako se diagnosticira ta tlačni ventil oz elektronika pumpe...na njej piše, da je letnik 1996, tako jo bo verjetno v vsakem primeru počasi treba zamenjati...
Mam pa še en problem. Na vhodni cevi v pumpo je ventil, katerega ne vem kako zapreti. Ali tukaj manjka kakšna ročka, ali lahko kar z rorcangami to zaprem (predvidevam, da je zgornji del vrtljiv)? Pa še bolj neumno vprašanje, pa vseeno: V desno stran zapiram, v levo stran odpiram?
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?1b/mb/3fw3MkLO/ventilunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1b/mb/3fw3MkLO/ventilunichr("46")jpg[/img][/url]
Objave: 108
Teme: 11
Ocena:
0
Dvomim, da ima tvoja črpalka kakšno elektroniko, ki bi lahko crknila.
Najprej izklopi črpalko iz električnega napajanja, potegni vtič iz vtičnice.
Nato spravi tlačno stikalo v položaj, ko bi moralo vklopiti črpaklo: odpri pipo, da pritisk pade. Nato odpri tisto črno škatlico na črpalki, kamor pride napajalni kabel iz tlačnega stikala in poglej, kako so priklopljene žice napajanja, če je vse na svojem mestu. Vtakni vtikač v vtičnico. Če se pumpa ne zažene, vzami preizkuževalec toka in preveri, na kateri žici od dveh, modri ali črni/rjavi (rumeno-zelena je zaščita in ne pride v poštev) je napetost. Če lučka na preizkuševalcu ne zasveti na nobeni, potem ni težava na črpalki, ampak nekje prej: tlačno stikalo, prekinjen ali iztaknjen kabel /žica, napaka na vtikaču itd. Če lučka zasveti, si na polovici poti. Iztakni vtikač in ga obrnjenega za 180 st. vtakni nazaj v vtičnico. To je potrebno zato, ker lahko tlačno stikalo preklaplja oba pola in moraš preizkusiti še drugega. Zdaj bi morala lučka na preizkuševalcu zasvetiti na drugi žici. Če lučka v drugo na drugi žici ne zasveti, to spet pomeni, da je napaka nekje pred črpalko. Če pa lučka zasveti tudi na drugi žici, potem pride napajanje normalno do črpalke in je težava 99% na črpalki.
Če imaš dvopolni preizkuševalec, multimeter ipd. lahko ta postopek poenostaviš in zmeriš napetost neposredno na napajalnih sponkah črpalke.
Ventil zapiraš v smeri urinega kazalca. Bolje kot rorcange je t.i. univerzalni ključ, to je tak, da s koleščkom vzporedno odpiraš in zapiraš čeljusti. Nastaviš in zategneš ga na tisti štirioglasti del na vrhu osi ventila. Začni previdno, malo levo-desno, da os ventila popusti, ponavadi je zapečena s tesnilom ali vodnim kamnom in ga zapri do konca.
Ocena:
0
Hvala za odgovor....
Sem se lotil preverjanja žic, in je bil slab kontakt ali na črpalki ali stikalu, kakorkoli, pumpa dela in se zaganja, ko tlak pade na 0, vendar imam drug problem, ker ni nobenega pritiska na pipah.
Ne razumem naslednjega. Ko se tlak nafila v ekspanzijski posodi, se črpalka izklopi na cca 2,5 bara. Če potem spustim ventil na ekspanzijski posodi (ki je tak kot npr. na gumi od bicikla), tlak na barometru pade na nulo. Če pa z običajno pumpo potem preko tega ventila pumpam, tlak na barometru ne narašča.
V glavnem, ko sem začel pumpati in napumpal na 1,5 bara (ta pristisk sem lahko opazoval na barometru ročne pumpe, na črpalki je barometer kazal 0), sem opazil do voda na spodnji strani posode pri vijaku konkretno spušča. Tudi na vrhu, ko sem spuščal zrak, se mi je na momente zdelo malo rosno (torej verjetno dušo potrebno zamenjati). Plus tega včasih nisem mogel spustit zraka iz ekspanzijske posode (kot da bi se ventil zamašil), potem pa je čez nekaj časa zrak normalno šel ven.
Objave: 118
Teme: 19
Ocena:
0
Zdravo,
pred hišo imam 10m3 betonski zalogovnik, namenjen sivi vodi v hiši + zalivanje. Višinske razlike od najnižje točke zalogovnika do zgornje kopalnice je cca 10m.
Pumpa mora biti potopna, s plovcem - plavajoči odvzem, dovol močna da bo gnala tudi zalivalni sistem. Do hiše imam 1" alkaten, notri pa se razdeli 1/2" (oz. 3/4" ?) za hišno napeljavo in 1"
gre naprej na zalivalni sistem.
Je še kakšna alternativa tej pumpu?
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/potopne-crpalke-za-cisto-vodo/grundfos-vodnjaska-potopna-crpalka-sba-3-45-a-97896290?tab=reviews">https://www.mimovrste.com/potopne-crpal ... ab=reviews</a><!-- m -->
Hvala za pomoč!
Objave: 589
Ocena:
15
Alternative so, bi pa jaz najprej preveril ali je to sploh ustrezna črpalka. Za zalivanje potrebuješ po moji oceni vsaj 3 bare tlaka pri pretoku 1 m3/h.
Potrebuješ pravo delovno točko ( pretok in tlak).
Kar sem jaz srečal potopnih črpalk, ali niso bile ustrezne, ali pa je bila cena čez 1000 EUR.
Objave: 118
Teme: 19
Ocena:
0
Nimam oz. tut nebi imel hidropacka v hiši (glasnost...).