@Zaspanc kakorkoli obracas je 23 centov za kWh drago. Lani smo porabili dobrih 7300kWh stroma in za to placali cca 910€, kar je cca 0.12€/kWh. Pri OP pa je govora o 0.23€/kWh.
5.3.2020 ob 15:24 (*Zadnja sprememba objave: 5.3.2020 ob 15:25 uporabnik novitu.)
Pri avtorju gre točno in samo za porabo elektrike in s porabljenimi kW vezanimi ostalimi variabilnimi stroški. Torej je v tem primeru popolnoma vseeno ali račun z ali brez fiksnih. Razlika med neko normalno ceno bo še vedno X2.
Najbrž pa bodo ugotovili, da gre za napačen prepis podatkov, upam da ugotovi in javi epilog.
5.3.2020 ob 16:05 (*Zadnja sprememba objave: 5.3.2020 ob 16:15 uporabnik Zaspanc.)
Pri avtorju gre predvsem za preveč obračunanih kWh, če se je res toliko kWh obrnilo za prazno stanovanje. (razen če je kje skrito ogrevanje a kakimi IR paneli, recimo...)
Tu sem tudi jaz mnenja, da je ob menjavi nekdo za=bal odčitek VT novega števca.
Z zapisnikom prejšnjega "lastnika" števca rešljivo, želim srečo.
Vseeno pa govor o ceni 23cent/kWh kaže na to, da nekdo ne razume obračunavanja.
Take cene za kWh ne plačuje nihče v SLO.
Saj se sploh ne vem kako je prišel do 3.000€ - jih je naračunal sam ali mu je ta isti gospod z elektra cifro usekal, tak da jaz ne bi sodil o nesposobnosti računanja.
avtor ima problem s kilovati, kjer se pa bo pokazalo napačen odčitek si mislim.
Imam ravno obracun pred sevoj, za jan-feb,mtorej za 2 meseca: 2226 kwh = 256 eurov.
Poleg Thermaray ogrevanja o]kopalnice (600w), je vecji porabnik se hladilnica, el.stedilnik/pecica skoz laufa, STC, sauna (15-20ur mesecno), sesalc,pomivalc,.....
Ce v zimskih mesecih porabimmokrog 1000kwh, je poleti 700.
Kakorkoli: upam, da ti uspe dokazati napako; verjetno v prenosu podatkov o stanju ob zamenjavi stevca..druge ne more biti, razen, ce je imel kaksen sosed farmo za rudarjenje kriptovalut...
6.3.2020 ob 00:58 (*Zadnja sprememba objave: 6.3.2020 ob 01:04 uporabnik rovka6.)
Smo ugotovili problem in kot ste nekateri špekulirali, za 10.000 so prenizko cifro na VT napisali. Energetika Ljubljana te podatke IMA, zdaj bomo pa videli ali se bo z njimi dalo to zmeniti ali bodo tajili podatke.
Glede 2.000-3.000€ je pa neka cifra, ki jo je gospod popisovalec na pamet rekel, točne vsote nisem šel računati ker mi je bilo takoj jasno, da te porabe jaz nisem naredil. Bomo pa obvezno takoj, ko uredimo stvari šli iz Energetika Ljubljana na Gen-i.
Mimogrede, ko imam ravno odprto temo, bi še preveril ali sem prav izračunal stroške. Torej v obdobju med 1.11.2019 in 4.3.2020, torej v 4 mesecih sem porabil 500 VT in 600 MT. Na spletni strani energetike Ljubljana sem dobil cenik in sicer 0,08534€/kWh VT in 0,05606€/KWh MT.
Vse skupaj znese 75€ za 4 mesece ali 19€ mesečno. Trenutno plačujem na položnici samo pavšalne zneske (saj je bilo stanovanje prej prazno, porabe ni bilo in zaradi tega tudi zdaj dobivam položnico brez porabe), te pavšalni zneski znesejo 12€ mesečno. Ali sem torej pravilno sklepal, da je moj skupen mesečni znesek v teh 4 mesecih 19€ (izračunana poraba) + 12€ (pavšalni stroški) = 31€ ?
Ah ja, sem bil preveč optimističen. Sem na gen-i strani izračunal in moj strošek bo očitno 45€ pri energetika in 43€ pri gen-i.
To je precej visoko glede na mojo zelo skromno porabo. Kolega, ki ima ravnotako kot jaz bojler za toplo vodo in živi precej bolj "bogatunski" življenski stil kot jaz, do-ogreva s klimo, itd. pravi da ima elektrike okoli 30€.
Če smo dosledni, tudi Elektro energija ne. Vse je na Elektro Ljubljana, oni so lastnik merilne opreme in oni popisujejo števce. Rezultate popisa pa sporočajo Elektro energiji, katera zgolj napiše račun.
Klinc pa taka slovenistanska policija!
Ob tako veliki porabi bi morali že zdavnaj 'uleteti' z nalogom za žetev 'tistega' rastlinja …
(Hecam se - če komu ni potegnilo.)
Vse se je dobro izšlo. Na elektro Ljubljana so pregledali zgodovino števca in ugotovili, da so pri namestitvi novega števca zapisali vrednost 28xxx namesto 38xxx. Tako je nastala taka razlika, ki so jo sedaj odpravili in je vse ok.
Ostaja pa grenak priokus, saj smo 3 osebe porabile okoli 3 ure letanja sem in tja, živčnost kako se bo izšlo, itd. Glede na to, da ni bila naša napaka bi se mi zdelo s strani ponudnika korektno, da bi nam kot opravičilo za napako dali kakšen popust pri poračunu. Ampak vem da stvari tako ne gredo, ampak lepo bi pa bilo
14.3.2020 ob 18:49 (*Zadnja sprememba objave: 14.3.2020 ob 18:51 uporabnik Forex.)
(14.3.2020 ob 18:06)rovka6 Napisal: Vse se je dobro izšlo. Na elektro Ljubljana so pregledali zgodovino števca in ugotovili, da so pri namestitvi novega števca zapisali vrednost 28xxx namesto 38xxx. Tako je nastala taka razlika, ki so jo sedaj odpravili in je vse ok.
Ostaja pa grenak priokus, saj smo 3 osebe porabile okoli 3 ure letanja sem in tja, živčnost kako se bo izšlo, itd. Glede na to, da ni bila naša napaka bi se mi zdelo s strani ponudnika korektno, da bi nam kot opravičilo za napako dali kakšen popust pri poračunu. Ampak vem da stvari tako ne gredo, ampak lepo bi pa bilo
Če vprašaš mene je napaka tudi in predvsem vaša, saj niste preverili stanja ob vgraditvi. Tudi dokument s stanjem ste dobili... Površnost!
Prestavljajte si, da na banki dvignete 1000€, na dokumentu pa piše 10.000€, to spregledate in greste. Čez čas ugotovite, da vam na računu manjka 9000€. Kdo je kriv?
Bodi vesel, da ste rešili tako kot ste. Odmisli čimprej in gasa k novim izzivom.
Sem pred kratkim reševal eno reklemacijo s telemachom...ti so šele šalabajzerji na m³...en mail naslov imajo za reklamacijo na katerega odgovor prejemaš v 14 dnevnih razmikih - za vsako vprašanje, druge variante nimaš! Telefona za reklamacije nimajo...potem ti je reševanje jasno..sem tudi rešil, odmislil čimprej, ampak s takimi nočem več imeti stikov, pa če bi bili edini ponudnik storitve v slo.
(14.3.2020 ob 18:06)rovka6 Napisal: Vse se je dobro izšlo. Na elektro Ljubljana so pregledali zgodovino števca in ugotovili, da so pri namestitvi novega števca zapisali vrednost 28xxx namesto 38xxx. Tako je nastala taka razlika, ki so jo sedaj odpravili in je vse ok.
Če vprašaš mene je napaka tudi in predvsem vaša, saj niste preverili stanja ob vgraditvi. Tudi dokument s stanjem ste dobili... Površnost!
Prestavljajte si, da na banki dvignete 1000€, na dokumentu pa piše 10.000€, to spregledate in greste. Čez čas ugotovite, da vam na računu manjka 9000€. Kdo je kriv?
Tisti za šalterom v banki. V tem primeru pa elektro. Plačani so za to, da ne delajo kolosalnih neumnosti. In to je bila kolosalna neumnost. Ker da tistih par številk, ki jih mora ob menjavi števca vpisat v obrazec ne more dvakrat preverit...
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.