Citat:Ja mojstri so trdili, da se grelec sploh ne bo prizgal in pomisli, kaj bi bilo pri minus 15? Grelca ne morem nikjer izklopit, seveda pa ga nisem vklopil rocno, teh nastavitev jaz nimam, samo oni tam.
Čudno, potem že niso mojstri...Še bolj čudno , da ne moreš sam nastavljat grelcev. Jaz na on-off jih lahko celo omejim sicer fizično na TČ na delovanje 2, 4 ali 6kW. V meniju na TČ pa jih lahko povsem izklopiš, ali delajo bivalentno po potrebi, le to potrebo pa lahko nastaviš z zamikom od 0do 300min..
Janir lepo opisano dosti pove in tudi spremeni sliko; kajti imel sem v bledem spominu prejšnje stanje... in na to sem podal mnenje. Nižji potrebni DV pomeni tudi razbremenitev TČ.
Naša današnjo minulo noč ob jutranjem hladu in nastavljenim mirovanjem 6stC in zamikom vklopa grelca od včeraj na 120min
https://prnt.sc/qsghkf
Grelec omejen na 4kW, pa če bi bil nastavil na npr. 150 bi bil verjetno ušel vklopu pri -8.
Res sem nekdaj pisal v temi TT , da se vklopijo od -10 ali šele -12, kar drži. Samo sem imel pod -4 konst. zunanjih temp. nastavljeno mirovanje cca 4stC.
Celo spremljal sem delovanje komp., ob podani temp. uparjalnika na grafu..., je med 5 in 6.30h delal od 100 pa do 108,4 stC.
Dandanašnje zime niso več ''to'', ter dnevne temp. precej nihajo iz globjega minusa v tudi visoke dnevne pluse.
Web pove več o delovanju in botruje ponovnim poskuskusom; ki delno spremenijo kako staro trditev, vendar v večini še vedno stojim za njimi ;)
A sonce je utonilo, ko ga prosiš za konkreten prikaz grafov , mar jih zakon TČ ne premore? :P
Blue30 , kaj naj rečem drugega , da si se slabo pozanimal, že zgolj iz dostopnih virov neta, potem te nevešč monter lahko komot za nos potegne.
Če pa je na strani same firme (ne kakega kooperanta), pa jih po moje komot pocukaš za rokav na dane obljube. Žal mnogim ni prej na misel, da bi jim dal le te v podpis pred nakupom....
In to velja za vse pasme TČ in (ne)vešče monterje, da se nebi kdo naslajal...je že bilo brano tudi v forumu... :idea: