23.1.2020 ob 18:32
(*Zadnja sprememba objave: 23.1.2020 ob 18:52 uporabnik Fery.)
Ok, jaz testiram puščanje vode z vodo.
Sem pač čudak.
Zalij tlake in si daj mir. Cevi ne puščajo, razen v ekstremnih primerih, vse ostalo imaš zunaj tlakov. Vsaj upam.
Vam povem eno foro. Zadnjič sem šel delat kotlovnico s TČ. Estrihi zaliti dober teden. Vprašam investitorja, če so mu dobro naredili talno in te fore.
Ja, pravi, vse ok, vse stestirano, preverjeno.
Ok, potem ne bo problema. 2 štuka. Sredim kotlovnico in ker je keramičarje zeblo in, kao, lim ni delal, najprej povežem spodnji štuk. Začnem točiti vodo, ode 1. merilni lonček. Ok, se zgodi, začepim in točim dalje. Drugi, tretji, četrti. Piz... kako za vraga je sprobal talno? Ok, mogoče jih je hudič vzel v vmesnem času. Čeprav je minilo par dni.
Zalaufam spodnji štuk in se lotim zgornjega. Povežem cevi, vse zrihtam in grem gor zračit. Ena veja na razdelilcu je bila prazna, viška. Odprem ventil, puf, se uščije voda skozi ta dva izhoda. Ni cevi, ni čepa, ni nič. Mater mu j.... Zamašim veji in nadaljujem. Puf, puf, puf, puf. Še štirje čepi namesto merilnih lončkov. Kitajska kromirana šara, ne pa razdelilci. V glavnem, vse zrihtam, prezračim, spravim v pogon.
Potem rečem domači babi naj skuha kofe, pokličem izvajalca, nadzornega in listam po gradbeni. V resnici en zvezek, brezveze popisan. Najdem talno, vse ok, podpisani investitor, izvajalec, nadzorni.
Da ne nakladam dalje, vsem trem je bilo nekako nerodno in pomalem smešno. Ker, konec dober, vse dobro. Lahko pa bi bilo tudi drugače.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!