PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Fujitsu Waterstage - izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(10.1.2020 ob 10:55)tekumze1 Napisal: Znanka ima že par let Fujitsu Waterstage in je bila v glavnem zadovoljna, me je klicala, kaj se dogaja z njeno črpalko, da dobiva take račune zadnje čase, menda 
čez 2000 kw za december. Hiša par let stara, izolirana, poletna poraba samo 50 eur na mesec. Sem posumil da ji veliko delajo grelci, ampka sam nimam Fujitsuja.  Menda ji je v preteklosti že nekaj plin spuščal, ali je možno da se je to spet zgodilo in deluje pretežno ali samo na grelce ?  Mogoče kak link ali navodilo, kako lahko sama pogleda status tega ?

Ce ima web dostop do crpalkinega kontrolerja, potem se naj naklika do parametra 8456, kateri jo pove koliko ur je ze deloval grelec. Ce pogleda sedaj in cez 3 ure zopet in je cifra za 3 visja, ni kaj razmiljsati - grelci zgejo. Do tega parametra lahko isto pride preko zidnega kontrolerja, ampak to priznam, da ze toliko casa nisem uporabljal, da niti ne vem kako se pride v ING meni Smile
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Mene zanima ali bi kaj pridobil na izkoristku, če bi zunanjo enoto obrnil okoli svoje osi, da bi topel zrak čez dan not vlekla z juga in ne iz severa kot zdaj(mrazišče) ???

Priložene datoteke Predogledne slike

Če verjameš ali pa ne- če jo obrneš boš vlekel zrak iz severa, sedaj pa ga iz juga.
Drugače pa- vzemi v roke termometer in ko bo TČ mirovala izmeri temperaturo 10 m pred in za TČ. Pol pa poročaj, kakšna je razlika.
(10.1.2020 ob 11:49)bozgom Napisal: Če verjameš ali pa ne- če jo obrneš boš vlekel zrak iz severa, sedaj pa ga iz juga.
Drugače pa- vzemi v roke termometer in ko bo TČ mirovala izmeri temperaturo 10 m pred in  za TČ. Pol pa poročaj, kakšna je razlika.

To mal ne razumem.Tle k so ventilatorji vidni, tle je jug.Zrak piha proti jugu in ga vleče iz severne strani.Sem že nekaj meril, razlika v temp. je do 5 C in to zaradi sončne in senčne strani.Tam k zrak vleče v toplotno je večinona senca in zmrzal.
Bo treba malo bolj na široko razmišljati.
Drugače pa, za začetek optimizacijo porabe ogrevalnega sistema išči v načinu odpiranja oken.
(10.1.2020 ob 11:39)frenkec Napisal: Mene zanima ali bi kaj pridobil na izkoristku, če bi zunanjo enoto obrnil okoli svoje osi, da bi topel zrak čez dan not vlekla z juga in ne iz severa kot zdaj(mrazišče) ???

Če bi jo že šel obračat, bi to naredil zato, da bi bil izmenjevalec bolj zaščiten s steno od hiše (toča, košnja s kakšno laksarco...). Sedaj si sicer dal neko mrežo zadaj, da ga malce ščiti, ni pa to baš nekaj.

Na vsak način pa prestavi senzor temperature nekam, kjer ga sonce ne bo osvetljevalo. To ti je velik kiks.
(10.1.2020 ob 12:01)frenkec Napisal: To mal ne razumem.Tle k so ventilatorji vidni, tle je jug.Zrak piha proti jugu in ga vleče iz severne strani.Sem že nekaj meril, razlika v temp. je do 5 C in to zaradi sončne in senčne strani.Tam k zrak vleče v toplotno je večinona senca in zmrzal.

Si meril takrat. ko TČ ne deluje in npr. 5 m pred TČ in 5 m za TČ? Če si meril takrat ko TČ deluje potem je takšna razlika temperatur logična- šla ti je v ogrevanje vode.
(10.1.2020 ob 12:01)frenkec Napisal:
(10.1.2020 ob 11:49)bozgom Napisal: Če verjameš ali pa ne- če jo obrneš boš vlekel zrak iz severa, sedaj pa ga iz juga.
Drugače pa- vzemi v roke termometer in ko bo TČ mirovala izmeri temperaturo 10 m pred in  za TČ. Pol pa poročaj, kakšna je razlika.

To mal ne razumem.Tle k so ventilatorji vidni, tle je jug.Zrak piha proti jugu in ga vleče iz severne strani.Sem že nekaj meril, razlika v temp. je do 5 C in to zaradi sončne in senčne strani.Tam k zrak vleče v toplotno je večinona senca in zmrzal.

Ne bo nobene razlike v tem primeru, pretok zraka zunanje enote je ogromen, izmeril pa si zelo verjetno napačno, sploh če si imel termometer na soncu. TČ ne črpa toplote iz ogretih tal, fasade itd ampak iz zraka, ta pa je okoli in okoli enako topel, razen v delno ograjenih površinah.
Morda bi se malenkost poznalo, če bi jo obesil na vrh velike južne fasade. Ampak res malenkostno. Ali pa če bi potem sonce večino dneva sijalo neposredno v uparjalnik, iz tega bi morda lahko kaj izcuzal.
Saj se da približno izračunat: če je izmenjevalec velik cca 0.5m2 in bi bil izpostavljen soncu tako, da bi bil pravokotno na žarke, bi vlekel ranga 500W ob sončnih dneh (danes je bilo na Kredarici koli 400W, v dolinah pa do 300W). Ker je pravokoten na tla in s tem pod kotom na žarke, je to pač ustrezno manj, recimo 200W/m2 oz. okoli 100W na pol kvadrata izmenjevalca (okoli 0.7kWh če bi ga osvetljevalo 7 ur na dan pozimi). Pa v črno bi ga moral štrihnit.

Od oka in na brzino vse skupaj.
Tista mreža je za to, ker  je sraka začela po satovju šarit in nikakor noče nehat, je že poškodovala nekaj lamelc, no zrak še vedno vleče

Priložene datoteke Predogledne slike

Najprej je moje vprašanje, kdo ti je sploh svetoval, da TČ tako obrneš. Ker, če si jo že dal ob bajto, potem definitivno z uparjalnikom proti bajti. Kaj bo, ko bo prva resna toča?
Jaz bi jo prec obrnil proti jugu. Lahko pričakuješ do 12,23% nižjo porabo.
Matere mi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(10.1.2020 ob 16:41)csamo001 Napisal: Najprej je moje vprašanje, kdo ti je sploh svetoval, da TČ tako obrneš. Ker, če si jo že dal ob bajto, potem definitivno z uparjalnikom proti bajti. Kaj bo, ko bo prva resna toča?

Saj funkcionira tud taka postavitev, toča ji ne pride do živega, je pod napuśčem, tud sneg jo ne prekrije.Nisem je smel v soseda obrnit, saj bi ga odpihnilo...

(10.1.2020 ob 16:53)Fery Napisal: Jaz bi jo prec obrnil proti jugu. Lahko pričakuješ do 12,23% nižjo porabo.
Matere mi.

Saj bi jo takoj obrnil, ni bojazni.Sem dobil predračun 328 eur , ne hvala ne.Mogoče k ne bo več v garanciji, saj ni nobena umetnost to naredit...
Sam teb so jo pa res blesavo obrnil. Montiral bi jo 15-20 cm od stene, da piha od nje in je zmaga v vseh pogledih. Ce ni skrivnost, monter je kak frend ali firma, ki se ukvarja s tem?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
(10.1.2020 ob 23:13)Poldee Napisal: Sam teb so jo pa res blesavo obrnil. Montiral bi jo 15-20 cm od stene, da piha od nje in je zmaga v vseh pogledih. Ce ni skrivnost, monter je kak frend ali firma, ki se ukvarja s tem?

Pa kaj se tako zgražate ob tej postavitvi, saj ni tako napačna in špila kot je treba.Toplo nam je ob majhni porabi.Firma, ki je postavila je resna, priznana.Jaz sem tako določil in postavek naredil.Edino kar nisem predvidel je to, da bo sraki tako všeč svetleča kovina in jo je hodila kljunčkat vsak dan.Tudi to sem odpravil z kovinsko mrežo.Je pa res, da vedno stremim k optimalnemu izkoristku, ker sem tehničen tip človeka.Prejšnji mesec je crknila Willo črpalka, servis zamenjal z novo in zadeva špila dalje.Pa lep dan želim vsem skupaj.
1 ... 472 473 474 475 476 ... 559 Pojdi na stran 
Iskanje po temi