Objave: 345
Teme: 75
Ocena:
0
Namen imam nabaviti TČ zrak/voda FUJITSU WATERSTAGE HIGH POWER INVERTER z grelno močjo 11 kW (model WOYK-112LAT). Zanimajo me izkušnje lastnikov omenjene toplotne črpalke. Ogreval pa bo 160 m2, talno gretje, troslojna okna, 14 cm izolacije na fasadi, zidano z megablock 30, štajerska.
Ocena:
0
Ali res ni nikogar, ki za ogrevanje uporablja omenjeno TČ???
Objave: 869
Teme: 4
Ocena:
1
Jaz imam tak model, kot ga ti nameravaš kupiti. Res, da nimam izkušenj z drugimi TČ, ampak ko berem izkušnje drugih proizvajalcev je Fujitsu top-of the top, kar se regulacije oz krmilnika tiče (vsak svojo hvali). Vse nastavitve se delajo preko dveh gumbov in vrtljivega kolesca (OK,ESC in levo desno), nikjer ni kakšnih mikrostikal, ki ti jih nastavi inštalater ob namestitvi. Meniji so pregledni in prikazovalnik ima več vrstični prikaz ne pa samo nekakšne šifre, ki jih potem pogledaš v priročnik kakšen pomen imajo…
Ravnokar delam 'protokol talnega gretja', katerega pa ima Fujitsu vgrajenega v krmilnik.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Jaz imam fujitsu waterstage in res deluje tiho in enostavno krmiljenje
Objave: 195
Teme: 4
Ocena:
0
Tudi mi se letos prvič grejemo z napravo Waterstage Highpower - 11KW , Gre pa za hišo, na novo izolirano s 15cm stiropora, nova 3slojna okna in radiatorje, torej brez talnega ogrevanja. Ogreva se okrog 150M2 na 21 stopinj skozi cel dan. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, bomo videli kako bo, ko bodo res nizke temperature. Trenutno je povprečna dnevna poraba okrog 20kW, kar sem zdi OK.
Glede nastavitev še malo ekperimentiram in skušam znižati porabo, krmiljenje je pa zares enostavno in logično.
lp
Ocena:
0
Tudi jaz sedaj dober mesec uporabljam TČ Fujitsu Waterstage 11kW. Lahko govorim o njej samo v supelativih.
Ocena:
0
Ogrevam cca. 150 m2, samo talno gretje + SV in brez kakšne dodatne peči.
Objave: 119
Teme: 39
Ocena:
0
Ogrevamo cca 170 m2 z 14 KW Fujitsu waterstage. Pumpa zaenkrat dela OK, ima sicer angleški meni , ki je vsaj meni nekoliko zakompliciran, ko se ga navadiš gre...,
Drugače pa se meni zdi kar precej glasna zunanja enota, še posebej če to TČ primerjam s kolegom, ki ima Junkers..., je pa res, da je on plačal še par tisoč EUR več...
Objave: 119
Teme: 39
Ocena:
0
Aja, še to, imamo samo talno + Turbo Francla..., vendar ko dela pumpa ni nobene potrebe za Frančeka, pa vendar ga kdaj pa kdaj prižgemo za gušt oziroma ob prehodih par dni... (Francla sicer sploh ne bi blo treba nabavit ker pumpa čist zadostuje, sam smo razmišlal v smeri, ka pa če kdaj zmanka elektrike)..
LP
Objave: 151
Teme: 6
Ocena:
0
Mi imamo radiatorsko ogrevanje, zato me zanimajo izkušnje eventuelnih lastnikov te TČ na takem sistemu, seveda tudi vseh drugih poznavalcev. Vem da ta TČ ni visokotemperaturna in bom potreboval tudi dodatni vir za res mrzle dni. Trenutno ogrevamo 200 m2 s kurilnim oljem, ki ga v sezoni porabimo 1500 l, vključno s sanitarno vodo. Po mojih laičnih ocenah tako preko palca vseeno vidim kar nekaj prihranka z uporabo TČ. Hvala za vaša mnenja.
Lep pozdrav.