PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Obzidava kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvala za izčrpen odgovor. Sicer se gre za kaminski vložek [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")conturaunichr("46")eu/english/news/stoves-and-products/contura-i51-an-insert-for-the-modern-home/]Contura i50[/url].
Glede (ne)dotikanja obloge; ravno to mi je pri temu čudno, saj ima nad steklom prav take zavihke/jezičke, ki nekako sugerirajo, da karkoli pač že tikoma "zatakneš" tja gor.
Sedaj sem dejansko kupil eno plato Promata in bom uporabil večinoma to, deloma pa siporeks. Vsekakor pa rabim eno rešetko spodaj in eno zgoraj, tako zahtevajo tudi navodila.
Pri meni je med siporeksom in steno kamina marmorna obloga debeline 2 cm, zunanji rob služi tudi kot okras, ki se dotika kamina. Če je to dovoljeno ali ne nisem preverjal.
Glede zračenja potrebuješ dovod zraka od zunaj (sam imam rešeno preko zračnika v dimni tuljavi), rešetka spodaj (hladna-lahko tudi plastična) in zgornja (vroča). Zrak se na principu vzgona dviguje in piha pri zgornji rešetki brez prisilne ventilacije.
Pozdravljeni,

V garažo/delavnico nameravam postaviti samostoječ kamin podoben temu v prilogi. Zanima me, če je smiselno ga ob straneh kaj obzidati, da bi zadržal in dalj časa seval toploto.

Hvala in lp!

Priložene datoteke Predogledne slike

(21.9.2019 ob 09:47)Hruška Napisal: Pozdravljeni,

V garažo/delavnico nameravam postaviti samostoječ kamin podoben temu v prilogi. Zanima me, če je smiselno ga ob straneh kaj obzidati, da bi zadržal in dalj časa seval toploto.

Hvala in lp!

Pozdravljeni!

Smiselno vsekakor je, večjo maso kot ima peč, več toplote se bo akumuliralo, manj je bo šlo v dimnik. Drugo vprašanje, pa je kako bi to naredili. Neke hitre rešitve so npr. da naložite tako imenovane lava stones na kurišče in ali, da dimnik oblečete z šamotnimi obroči. 
[Slika: kamini-novo-mesto-pecikeramika-09-15-04-995x1024.jpg]

[Slika: kamini-novo-mesto-pecikeramika-09-14-53-989x1024.jpg]

Druga rešitev je da peč obzidate z akumulacijskim materialom, kot je npr. pečarska opeka ali pa šamotne planete. Ponavadi se med kuriščem in pozidavo naredi zračni sloj, da ne pride po pokanja zaradi različnih raztezkov različnih materialov.

LP

Priložene datoteke Predogledne slike

Kamini in lončene peči! peci-keramika.si
1 ... 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi