PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zunanja elektro omarica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Sicer pa ne vem ali se digitalni števci sploh menjujejo...
Seveda se menjajo, periodično. Tako kot avto, ko mora vsake toliko časa redno srečevati mehanika, tako tudi števci, pa ne glede na vrsto in obliko srečujejo umerjanje. "Tvojega" odmontirajo, vzamejo s seboj, nazaj pa zmontirajo (lahko) tistega, ki se je pri sosedu "obračal" deset let. Ali pa pri meni. Na deset let.
Modrovanje v tej temi je odveč. Treba je stopiti do pristojnega elektra, tam boste izvedeli najnovejše pogoje - vse. Sicer pa so zunanje omarice zakon, tako za štrom, telefon, vodo, plin itd.
Zakon še posebej ko ti plastiko sonce požre, ali pa tiste na travniku ki fajn kvarijo izgled in je edina ovira pri košnji.
Vidim včasih take lepe bajte z lepimi fasadami potem pa na zidu omarca ki zgleda kot da bi bla par sto let stara...
Pridi k meni, če najdeš omarco, ki jo imam v bajti ti častim kafe Smile
Zakaj pa nebi živel v bajti z nevidno omarcoSmile

Omarce po 10 letih zgledajo tako da vidiš kake so ble zime, poletja in kolk je blo dežja...
Malce boljše je če je pod streho...

Ne razumeš stavka: Zakaj bi imel stroške prestavitve, da bi si z omarco po parih letih izgled pokvaril.
Ne hvala, probaj če hočeš.

Drugo bi bilo če bi bilo obvezno... Po mojih podatkih zaenkrat ni.Seveda pri novogradnjah je drugače.
Kolega pa da se nebi narobe razumeli, noben ti ne brani, postavi jo kamor hočeš, če boš jo dal na zid zunaj pa čez 10 let prlepi slikco tu gor...
Pa okenca za odčitavanje si kupi da boš jih zamenjeval vsakih par let, če maš star števec.

Če bi mogel prestavil bi osebno naredil tako, da bi jo dal 5cm v fasado in preko še en pokrov z toplotno izolacijo od znotraj, od zunaj pa silikat. Tako bi bila skoraj nevidna in zaščitena pred vremenskimi vplivi.
Prehitro pišeš.
Omarice so na razpolago tudi v RF izvedbi. Jih pa elektro običajno ne more zahtevati. Če pa se zanjo odločiš pa niti slučajno ne bodo proti.

Skrb zaradi sonca pri današnjih omaricah je odveč. Še vsakega so in bodo preživele. Drugače pa valjček (mačka) v roke in narediš imitacijo fasade. Pa če se bo fasada starala se bodo tudi vrata.

Citat:Pridi k meni, če najdeš omarco, ki jo imam v bajti ti častim kafe
Velja. Lahko jo imaš skrito v omari, pa jo najdem preden boš uspel kofe pristavit. Pa ne bom nič prijemal in odpiral. Samo slušalke nabijem na glavo. Ali pa skener v roke.
Smile pa ti si kot dr. GadgetSmile
Ko so prihajali iz elektra števec menjavat so me včasih klicali, če mam svojo omarco pri sosedu, ker je ne najdejoSmile

Tvoje pripomočke bi ti na koncu dal mojemu 3 letnemu sinu, da bi se igral z njimi, midva pa bi šla na kofe, ki bi jo ti častil. [emoji846]
Poleg kofeta pa bi imela debato, kako izničit sevanje in zvok omarce z svinčenimi izolacijami in zakaj so tvoji instrumenti bli mrtvi v mojem primeru...

Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
Evo, vidiš, tu je bistvo teme. Omarico ven, da se ve, kje je in da ti problem zamenjave varovalk pa števca lahko rešijo tudi, ko si na šihtu. Pa v primeru požara je tudi dobro, da se hiša odklopi, podobno kot če so paneli na strehi. Voda in štrom ne gresta skupaj.

Prihajali števec menjavat? Napiši v ednini. Prišli. Števec se menja na 10 let. Omenjaš pa svojega 3 letnega otroka, torej predvidevam, da nisi ravno metuzalem, ki bi dočakal kopico menjav števca...

Mi pa nekaj ne gre skup: trdiš, da je omarica "varno skrita" v hiši. Istočasno pišeš o nekem klicanju elektra (torej te ni bilo doma), pa sedaj ne vem, ali si jim dal ključe hiše, da so jo iskali v njej? Morda pa je bila doma žena, pa ni imela pojma, kje se ji nahajajo varovalke, števec? Zelo dvomim.

Kar se instrumentov tiče, ne skrbi, ne mečem jurje tja v tri dni, brez da bi vedel, kaj nabavljam. Sploh ne za stvari, s katerimi bi se potem otroci igrali.

In tudi tvoja omarica še zna ugledati dnevno (sončno luč) in postati tista grda, siva spokana. Ima še čas. Pa če ti še tako nebo prav. Bo pač takrat treba dat za kofe štromarju ali pa elektru. Pa ne le za enega...

Poslano brez mojega SM-N960F ter z uporabo tipkovnice.
Da je omarica v bajti, je lahko tudi prednost.
Če kdaj "pozabiš" plačati položnico, štromarji ponavadi ne odkopavajo kablov in jih režejo. Ali vlamljajo v hiše. Za to rabijo nalog in policijo.
Ta cajt se pa že znajdeš. Ali izgovoriš na šestnajstero dece.

Če je omarica zunaj pa...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ne želje po bivanju pajdo, želje po prestavitvi omarce na zunanjo stran iz strani elektra.
Mal misli in beri prejšnje poste...
arbajter Napisal:Evo, vidiš, tu je bistvo teme. Omarico ven, da se ve, kje je in da ti problem zamenjave varovalk pa števca lahko rešijo tudi, ko si na šihtu. Pa v primeru požara je tudi dobro, da se hiša odklopi, podobno kot če so paneli na strehi. Voda in štrom ne gresta skupaj.

Prihajali števec menjavat? Napiši v ednini. Prišli. Števec se menja na 10 let. Omenjaš pa svojega 3 letnega otroka, torej predvidevam, da nisi ravno metuzalem, ki bi dočakal kopico menjav števca...

Mi pa nekaj ne gre skup: trdiš, da je omarica "varno skrita" v hiši. Istočasno pišeš o nekem klicanju elektra (torej te ni bilo doma), pa sedaj ne vem, ali si jim dal ključe hiše, da so jo iskali v njej? Morda pa je bila doma žena, pa ni imela pojma, kje se ji nahajajo varovalke, števec? Zelo dvomim.

Kar se instrumentov tiče, ne skrbi, ne mečem jurje tja v tri dni, brez da bi vedel, kaj nabavljam. Sploh ne za stvari, s katerimi bi se potem otroci igrali.

In tudi tvoja omarica še zna ugledati dnevno (sončno luč) in postati tista grda, siva spokana. Ima še čas. Pa če ti še tako nebo prav. Bo pač takrat treba dat za kofe štromarju ali pa elektru. Pa ne le za enega...

Poslano brez mojega SM-N960F ter z uporabo tipkovnice.

Kako pa bojo metalna pocinkana in barvana vrata brez svetlobe postala grda?
Če si dajete plastiko not je zgrešeno že na začetku! Seveda plastika lahko postane slaba in lomjiva.
Elektro "sam od sebe" ni prišel k tebi in "izrazil željo", da prestaviš omarico na zunanjo stran :!:

So mi "poknili" nov digitalni števec na 65 let staro tablo, pa ni nihče niti pokomentiral!
Si kar lepo ti njih klical! :wink:
Simek, berite poste no...
A hočeš še enkrat kronologijo. Pred 8 leti pokličem elektro, rečem da delam fasado in bi rad na licu mesta dorekel kako z omarco. Pride k meni človek, mi reče ni potrebno prestavljat.

Me pa čudi da ljudje ne poznajo kovinskih omaric, ki so skoraj večne.
Folk gleda na ceno si da zmontirat plastiko zunaj.
Tvoje je v bistvu težko dešifrirat! :wink:
Zdaj je bolje! :wink: Vmes si namreč "nasul enega šrota"!

Pa saj to ti ves čas "trobim"! NI potrebe po prestavljanju, RAZEN, če ON/ TI/JAZ, tako želiva!
V tem primeru pa elektro postavlja pogoje!

Zakaj nekdo ne želi omarice v hiši, pa samo ON/JAZ/TI, VEMO!
1 2 3
Iskanje po temi