Objave: 187
Teme: 49
Ocena:
0
Pozdravljeni,
pri izdelavi fasade bomo na zunanjo stran montirali elektro omarico. Sedaj jo imamo na notranji strani, nova bo samo na drugi (zunanji) strani kjer je sedaj notranja.
Me pa zanima kakšno zunanjo omarico priporočate? Rad bi manjšo, da ne bo toliko štemanja...
Zanima me tudi kakšen presek kabla je treba po novem napeljati? Imamo 3 fazni priključek, manjšo kmetijo, varilni aparat,.. Sedaj imamo 4x 2,5mm dovod.
LP
Objave: 646
Teme: 160
Ocena:
-1
Zakaj pa bi moral ven montirat?
Jaz sem tudi bil tik pred tem in so relli da ni treba ker bo odčitavanje digitalno...
Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
Ocena:
0
Kje si pa to slišal, a na elektro?
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ven montirat zato, da se elektru omogoči dostop do omare in ne kot sedaj, ko si moral biti fizično prisoten ob odčitavanjih stanja števca, predpisane periodične menjave števca, zamenjave skurjenih glavnih varovalk.... Zato se montira ven. Če pa komu "odgovarja" drugače, naj ima tako. Števce se ob sleherni predelavi, adaptaciji ipd. daje ven, Na zahtevo elektro. Še najbolje če se ga zmontira v prostostoječo omarico v ograji ali kje na robu parcele.
Štemanja bo v vsakem primeru kar nekaj, če ob tem ne bo v steni nastalo kar "okno". Če se le da, se pod hrbet omarice vstavi sloj termo izolacije za zmanjšanje toplotnega mosta.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
4x2,5 mm2 dovod? Ne verjamem. Sicer bo delal štromar, bo že moral kaj vedeti.
Vodo, elektriko imam že zunaj. Še za mobitel skopljem...
Ocena:
0
Ok, lahko da se motim, lahko da so 3fazne žice še bolj debele...
Kot vidim, je potem nabolje na zunanjo stran dat, če že delamo fasado.
Kakšno zunanjo el. omarico priporočate, je več tipov? Kaj pa dimenzije?
Ocena:
-1
Na elektru ja... Bil sem tik pred enakim screnarijem kot ti sedaj.
In dobil odgovor, ni potrebno zaradi odčitavanja, varovalke in stevci pa so se menjali tako poredko da ni vredno omembe...
Ocena:
14
Me zanima, v katerem rajonu in kdaj ti je elektro podal tako izjavo.
Dovod bo kar 4x10mm2, lahko v trdi ali mehki izvedbi kabla
Omarica bo taka, kakršno ti bo predpisal elektro in ne po prosti izbiri.
Ocena:
-1
To je rajon Gornja Radgona, Ljutomer.
Pred fasado sem hotel dobit fixne informacije, tudi ogled je bil in že narejen predračun...
Zadnja beseda iz elektro:"Naredi fasado, mi odčitujemo digitalno,če ti poči varovalka, pokliči, če bomo menjali števec mi pokličemo tebe. "
To je cca 8 let nazaj.
Ocena:
14
Osem let je dolga doba. Zahteve na tem področju se "zaostrujejo" ravno od takrat naprej. In če so bile zahteve za ponovni priklop neke zidanice, ki je postala "zidkendica" bogu za hrbtom v gričih nad Bizeljskim take, kot v centru Ljubljane, sem pač podvomil v tvojo izjavo. Bi bilo pa zanimivo preveriti, če se še vedno strinjajo z takimi "rešitvami". Raje ne, pusti stvar na miru. Ne mešaj d.....
Ocena:
-1
Hiša je 170mm2,zgrajena leta 80,bivanjska v vasi Noršinci pri Ljutomeru.
Mislim da nebo problemov...
Da bi te prisilili ven dat omarco, da nebojo rabli pozvonit če morajo števec menjat je traparija na kvadrat. Pri nas je sicer tudi to možno ja.
Sicer pa ne vem ali se digitalni števci sploh menjujejo...
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Nihče nikogar ne sili prestavljat omarice! :wink:
Pogosto pa se ob renovaciji in/ali obnovi el. inštalacij, pojavi želja :!: investitorja po prestavitvi in v tem primeru je potrebno to storiti ob soglasju in po zahtevah "elektra". Oni povedo kakšna omarica, kje omarica itd...