PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Polaganje stiroporja pod tlaki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kar se mene tiče....obvezno stirodur.

Kot tak je mnogo bolj stabilen pod različnimi obremenitvami (tako tlačnimi, kot zračnimi :roll: ).

Če boš naredil kot si napisal se ne sekiraj glede odkapa ker ti ga bo naredil/vstavil keramičar ob polaganju ploščic...alu odkapnik.

(bom probal posikat kako fotko balkona...kjer se ga vidi).
evo je....

Priložene datoteke
.jpg   SDC16296r.jpg (Velikost: 149,14 KB / Prenosi: 677)
je varianta da se odkap naredi skupaj z hidroizolacijo (betonska HI)?

ker namreč glede končnega tlaka na terasi še ni zadnja padla (šefica VS finance), z višino nisem omejen, ker je tako ali tako stopnica iz hiše na teraso....zato bi odkap imel pred ploščicami ali kar bo že......

keramičar bo delal, oziroma bom se jaz keramičarja delal Smile
Kaj boš pa s čelom naredil? Ga boš dal v stirodrur (3 cm), obdelal z mrežico in zaključni sloj fasade (ne vem..kot na hiši)...

ker če bo naredil nekaj v tem smislu moraš dati odkapni profil že na spodnjem robu...in v tem stanju lahko zadeva drži mirne duše kako leto ...in potem ko so finance za ploščice daš še zgoraj odkapni profil...vsaj pri nas je bilo tako.
čelo imam že oblečeno v stirodur....

in bi ga z mrežico zaribal tako kot fasado i naredil vogalnik med teraso in čelom, preko pa hidrozan HI (betonska HI)....

skratka odkap pri ploščicah in mir.....

izolacija pa stirodur..... (bojo ploščice še mal zamaknjene, ker je te terase kar nekaj ... )

HVALA ZA NASVETE
V mansardi bom položil 12 cm stiropora po tleh. Sedaj imam volno ampak jo bom odstranil ker jo potrebujem drugje. Mansarda se še nekaj let ne bo ogrevala. Zanima me, če je treba pod stiropor dati folijo?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fragmat.si/si/gradbeni-program/resitve/690-tlak-z-dusenjem-udarnega-zvoka-kombinacija-s-toplotno-izolacijo">http://www.fragmat.si/si/gradbeni-progr ... -izolacijo</a><!-- m -->

Kje je razlika v tem EPS SILENT T650 v primerjavi z navadnim EPS100? Je kaj učinka od tega Silent?
Zakaj je pri Silent navedena debelina npr. 33/30 mm oz. 53/50?

Zanimivo je, da je cena za oba praktično enaka..+0,1€
Silent zaradi drugačne strukture prenaša manj udarnega zvoka od EPS100, ki je precej trd.
Silent je mehkejši, za tiste 3mm se pa predvidema stisne ob obremenitvi. Torej računaš na končno višino 30 oz. 50mm.
Še eno vprašanje..
Imam pomožni NEOGREVAN objekt (čisto ločen od hiše) za namen delavnice in spravilo krame (kosilnice, kolesa,...) in res samo občasno kot garaža.
Po projektu imam predvideno 8cm podna (1 cm keramika + 7cm estrih). Hidroizolacija je že položena.

Sem v dilemi ali se splača oz. bo kaj haska od tega, če dam pod estrih recimo 2cm XPS-a?
Višino lahko sedaj še malenkost prilagajam, saj imam le garažna vrata, ki še niso vgrajena in jih lahko še malenkost dvignem, tako da lahko dobim višino tam cca. 10cm.

Torej dam kaj izolacije ali nima smisla?
Hvala.
Če nimaš namena imeti gretja v tem objektu, jaz ne bi dajal toplotne izolacije, ne vidim smisla v temu. Imam pa dva kolega, katerima je žal, da nista dala talnega v podoben objekt..zgolj meter oddaljen od hiše v obeh primerih. Tam imata zdaj eden glasbeni studio, drug pisarno in sta jezna nase, da nista dala talnega in izolacijo v podn - mogoče, v razmislek.
Danes garaza jutri delavnica pojutrisnem dnevna soba...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Jaz bi oz. sem. Pazi pa na prekinitev toplotnega mostu pod dvižnimi vrati. Pa če boš kdaj s čim težkim zapeljal notri daj v estrih mrežo in XPS300 izolacijo. Meni je estrih kljub XPS malce počil pod kolesom viličarja ki mi je enkrat pripeljal robo, zato mi je žal, da nisem dal mreže.
Torej če sklepaš po odgovorih... Če že delaš delaš "ornk" Wink Kasneje razbijal ne boš...

Daj izolacijo in daj mreže kljub mikrovlaknom v estrihu itd. zalij estrih. Saj ni to tako velik objekt. Kasneje pa, nikoli ne veš kaj bo notri.
Nisem še čisto v fazli ampak bom kmalu. 

----------- 2cm keramika ter lepilo (končna višina 16.5cm)
----------- estrih
----------- čepasta folja za talno
----------- folja
----------- stiropor / stirodur
----------- stiropor / stirodur ki se ga polaga na AB ploščo 5cm

Imam 16.5 ponekod 18cm višine za končni tlak. 

- Kakšne so ostale priporočene vrednosti da talno dobro funkcionira ter kakšne materiale naj vgradim da bo kompromis izolacija /cena?

- Tista plast ki je med strojnimi instalacijami stiropor/stirodur?  

Nej omenim da je spodej čez celo garaža ter kurilnica torej ne vem če res rabim neko specialno zvočno izolacijo.
1 2 3 4
Iskanje po temi