PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ogrevanje, priprava tal,

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko se bo tlak grel, se bo širil..... Od tu naprej sklepaj sam!
Brez diletacije onemogočaš raztezke estrihu, kar počne ko se segreje.

Kaj se lahko zgodi si lahko misliš, ni pa mus da se bo.
Ne morem sklepati, ker nimam izkušenj. Ali bo počil tlak? Ali bo stena, zid? Si ne predstavljam. Ali bo dvignilo tlak?

Če bo mus bo nekaj popustilo...zelo rad poči estrih, sploh ker zna biti v njem več notranjih napetosti ali je na večih mestih različno obremenjen.

Če še nisi vseljen, če še nimaš finalnih oblog...reskiraj dan prašenja in s fleksarco zareži 1 cm robu naokrog...vdaj koder je izvedljivo (pazi na kablovje in talno).

Če ne gre...upaš na najboljše.
Tolčem se po glavi, da nisem nateral izvajalca, da popravi, saj sem takrat takoj opazil. Kar je, je. Gre za star objekt ob morju. Tolažim se s tem, da ne bom rabil v talno terat vodo s previsoko temperaturo.

Glede na to da je temelj blizu in je vedno mrzel treba dat tudi zaradi pokanja... in seveda prekinitev toplotnega mostu
Slaba tolažba......
ampak vseeno ti želim, da ne bi bilo problemov.

Videl sem že neogrevan tlak, ki ga je dvignilo.
Moj oce je delal 81 leta bajto in od takrat je tudi talno.
So pa delitacijo nardili z 1cm stiroporom in se estrih ne hladi sedaj pa verjetno filz dajejo...

Najbolj zanimivo pa blo ko ljudem ni blo jasno kak je hisa topla brez radiatorjevSmile
Da se vrnem k moji temi in mojemu problemu.
Imam dve enoti DD2+. Drugih tipal nimam. V navodilih piše, da se er2 pojavi pri okvari tipal. Kako to popravim?
Ena možnost je lahko tudi problem sinhronizacije sobne enote z regulatorje: pri drzanju 'tipke party' 30 sek naj bi se pojavil dvojni pisk-vendar tega ni.
Pri spodnji napravi WDC20 mi javlja error pri T2. Očitno je nekaj narobe z zunanjim tipalom ali kako? Ne razumem tega popolnoma.
Če vržem ven elektriko za par sek bi bilo boljše? Nastavitve ostanejo?
Prilagam tudi fotografije.

Priložene datoteke
.jpg   IMAG0848.jpg (Velikost: 238,31 KB / Prenosi: 605)
.jpg   IMAG0849.jpg (Velikost: 239,36 KB / Prenosi: 605)
.jpg   IMAG0851.jpg (Velikost: 235,96 KB / Prenosi: 605)
notranja enota

Priložene datoteke
.jpg   IMAG0854.jpg (Velikost: 226,07 KB / Prenosi: 602)
Napaka

Priložene datoteke
.jpg   IMAG0852.jpg (Velikost: 241 KB / Prenosi: 599)
Ja, izklopi elektriko za minuto (ne sekund!)
Nato še izbriši opozorila (navodila stran 14)
Imaš navodila DD2+ ti piše napake Er2
Homer: elektriko izključim spodaj pri WDC20 ali sobnih enotah?
Jokovot:na strani 28: napaka enega ali več tipal (lahko je tudi napaka v sinhronizaciji z regulatorjem: odpravil naj bi to tako, da tipko party drzis 30sek-vendar se ne zgodi nic).
tako da nebo nikjer elektrike. najbolje če imaš na vtičnico in izklopišza minuto .
Potem se vse spostavi nazaj se nič ne spremeni.

- napaka enega ali več tipal, priključenih na regulator
Izpis na zaslonu (slika 23), pomeni, da je katero od tipal,
priključenih na regulator ogrevanja, v okvari.
Napako odpravimo tako, da preverimo delovanje in priklop
temperaturnih tipal na regulatorju.
Napaka se izpisuje tudi, dokler sobna enota ni sinhronizirana z i regulatorjem (glej poglavje Sinhronizacija sobne enote na strani 25)
1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi