tretji plovec od desne proti levi je na nuli, vsaj tako mi izgleda. a pozor, obstajajo tudi sistemi, ki kažejo kontra. potipaj cevi in boš videl, ali je ta bolj hladna od drugih.
tudi na zgornji liniji se vidi, da je ta zaprt. a ne vem, zaprt izgleda tudi četri, pa lepo kaže pretok.
zakaj do tega pride: različne dolžine cevi. če je cev kratka je lahko dober pretok že z malo odprto cevjo. kopalnica ipd., kjer je cevi krepko več (bolj na gosto) je lahko večji problem.
možnost je tudi, da četudi je odprto, da tisto tipalo ne skoči, ker se je zaskočilo. daj dol tisti pokrov iz zgornje linije in poglej, ali se tisti jeziček premika ali ne.
in ja, možnost je tudi zrak v sistemu. če je ta prostor višjeležeč (in verjetno je), potem ga črpalka ne bo porinila navzdol, voda gre - kar je je - po linijah, kjer je manj upora.
seveda pa ključno pri vsem tem pametovanju - izkušenj kaj prida nimam, talno kurim en mesec, sem pa te razlike že opazil in zrak sem tudi že imel v sistemu - a mi ni ogrevalo celotnega nadstropja, ne samo enega prostora. pa tudi tisti zatič sem že imel zataknjen ...