PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Polaganje stiroporja pod tlaki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemske plosce so ja vrhu plastificirane in ni nikakrsnega razloga da bi npr pod njimi dajal se folijo...vsaj jaz ga ne vidim.
Citat:Sistemske plosce so ja vrhu plastificirane
- Kakkšen podatek si našel o difuziji (Sd) sistemske plošče?
- Kako plošče stikuješ, da ni vmes špranj za možen prehod pare (zračne vlage)?
Nimam časa - sem v penziji!
Hja.....kaj pa vem...'orn'k plastika' :roll: ...dvomim da gre kaj preko nje. POlaga pa se zadevo s preklopom...na ene koncu ima plošča utor (žleb) na drugem pa 'kaveljc' ki se zaskoči v utor druge plošče.

Ne vem no..pri sistemskih ploščaš (oz. tistih ki so brez izolacije) res nima smisla uporabljat folije ker ni efekta. Za ostale zadeve pa ne morem rečt, ker nisem videl v živo.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/sites/all/files/imagecache/bigpicture/vincent/SDC12507unichr("46")JPG[/img]
Citat:pri sistemskih ploščaš (oz. tistih ki so brez izolacije) res nima smisla uporabljat folije ker ni efekta.
Vprašanje, na kakšeen efekt misliš?

Zanimivo! Pri stropu mansarde jih večina ve, da mora biti na topli strani izolacije pz, čeprav na hladni strani ni neke posebne parne ovire. Pri tleh proti zemljini (kleti) pa je to problem. Pa vsi vedo, da je na hladni strani izolacije močna parna ovira (AB plošča).

Ne zamerim ti, če sebi ne narediš pravilno, zamerim pa, da drugim svetuješ enako napačno.
Zanima me s čim najhitreje zapolnim špranje med izolacijo tam kjer so inštalacije,ali pa rob sistemskih plošč proti steni kjer je nekaj cm prostora. pa med cevmi so tudi špranje.
najhitreje najbrz stiropor ali perlit kroglice.
lahko pa si zakompliciras zivljenje, si nabavis stiropor razlicnih debelin in modeliras med instalacijo.

To drugo sem delal sam. Sicer dolgotrajno, je pa narejeno v nulo.
Purpen je bil že omenjen
purpen je ok za rezo med izolacijo in steno, za med instalacijami pa ne najbolj - razen ce ga naneses, z delom pa nadaljujes po parih urah, ko ga ze lahko obrezes - sicer privzdiguje vrhnjo plast izolacije.
Žerjavar Napisal:Zanimivo! Pri stropu mansarde jih večina ve, da mora biti na topli strani izolacije pz, čeprav na hladni strani ni neke posebne parne ovire. Pri tleh proti zemljini (kleti) pa je to problem. Pa vsi vedo, da je na hladni strani izolacije močna parna ovira (AB plošča).

Ne zamerim ti, če sebi ne narediš pravilno, zamerim pa, da drugim svetuješ enako napačno.

Sicer ne vem kje naj bi zdaj bil problem....pod toplotno izoalcijo imaš HI, menda že da zadošča toliko kot kos polivinila. Nad izolacijo imaš plastiko sistemskih plošč, ki je definitivno paronepropustna.

Kje naj bi zdaj po tvojem bila še ena paronepropustna plast?
Citat:pod toplotno izoalcijo imaš HI, menda že da zadošča toliko kot kos polivinila. Nad izolacijo imaš plastiko sistemskih plošč, ki je definitivno paronepropustna
Poskusi tvojo predvideno strukturo tal vstaviti v program, ki računa možnost kondenza. Boš hitro ugotovil, zakaj sem se oglasil. Sem tudi vprašal, če poznaš Sd (difuzijsko vrednost) sistemske plošče. Jaz je še nisem izsledil - nimam razloga, da bi jo iskal, predvidevam, da je dokaj nizka in se ne more šteti kot parna zapora.

Že nekajkrat sem povedal, da se v tleh proti zemljini (ali betonski plošči neogrevamne kleti) ne moreš izogniti kondenza. Da bi ga zmanjšal na možen minimum, je treba na topli strani izolacije = med izolacijo in sistemsko ploščo vstaviti čim boljšo parno zaporo (PE folija je skromno, vendar še vedno bolje kot nič).
A pride do kondenzacije tudi v kleteh kjer ni talnega in tla sorazmerno hladna. Temperatura v zimskem času pa v prostoru ne preseže 15. Koliko % vlage mora biti da pride do kondenzacije pri 15c, ob pogoju da je klet vkopana pol do enega metra iz treh strani, iz 4 slatino pa ni.
@: Hanzi: Pozimi običajno ne. Poleti pa da.
V prostor pride nekaj zunanjega toplega zraka. V kleti se zrak razsloji po temperaturi - topel zgoraj. Vlaga pa se enakomerno razporedi in v spodnji hladni plasti je relativno že mnogo višja. Ob še hladnejših tleh in vkopani steni pa je običajno že površinski kondenz.
sistemska plošča verjemi da je odlična parna zapora...0,6 mm plastike (oz. uradno ime 0,6 mm PE folije).

plošče brez izolacije pa 0.8 mm Pe folija.
Citat:sistemska plošča verjemi da je odlična parna zapora.
Lahko bi verjel.
Ne morem pa tega drugim "prodajati", dokler se ne prepričam o vrednosti difuzije (Sd). Tudi neodgovorjeno vprašanje o dihtanju špranj stikov plošč.
vprašanje za vse vas:

Sem pred izdelavo estriha na terasi nad kletjo (klet ni ravno ogrevana, posredno samo...).

Imam namen izolirati (TI) s 5cm izolacije in se sprašujem ali stiropor ali stirodur?
Zadeva je samo pohodna in je pod napuščem, ki pa se ob nalivih in snegu tudi zmoči....

Stirodur ali stiropor?

plan je pa tak:
-kletna plošča
-izolacija (TI)
-estrih (armiran z mikrovlakni, mogoče tudi mreža za estrihe) v naklonu od hiše stran
-betonska hidroizolacija v stilu hidrozana (zaribano na estrih)
-kasneje talna obloga (predvidoma keramika)

kakšni nasveti?
Zanima me tudi kakšen detail odkapa terase na robu kletne plošče...

LP
1 2 3 4
Iskanje po temi