No pa imamo spet probleme;
Temperatura dimnih plinov večkrat naraste (do 238 C), (direktorjev sin je pred časom povedal da je najvišja temperatura okrog 170 C, višje pa niso več dobre), in posledica je vedno glasnejši vetilator(peč ima okrog 450 obratovalnih ur, pa je gor že četrti ventilator!!!!). Zraven tega so po generalnem rezanju in varjenju peči obljubili, da bo prišel peč pregledat strokovnjak iz tovarne ki opravlja zagone peči, a ga še ni bilo. Obljubili so, da se bomo dogovorili glede škode na peči, a ni bilo več glasu. Obljubili so da bodo obnovili garancijski rok, oziroma ga pričeli šteti z dnem generalnega rezanja peči pa ni bilo nič
Pa se je moja draga razjezila in poklicala direktorjevega sina, kateri jo je pred mesecem obvestil o napaki na peči in potem usklajeval popravilo.
Povedala mu je da temperatura dimnih plinov še vedno narašča - pa je pojasnil, da lahko naraste do 500 C !!!? Povedala mu je, da je ventilator vedno glasnejši(ponoči se ga sliši iz zaprte kurilnice, skozi pritličje, v zaprto sobo v mansardi !?) - pa ni bilo odziva. Pojasnila mu je, da to ne gre nikamor, da je bil kotel rezan, varjen, da je potem spustil vodo. Zahtevala je garancijo na kotel 10 let (kar bi morala biti polovica življenske dobe kotla) - pa sploh ni hotel slišati. Povedal je da bo poslal strokovnjaka ki opravlja zagone kotlov.
Naslednji dan me je poklical njegov oče, ki je direktor firme. Pojasnil je, da se temperatura dimnih plinov dviguje ker imam taka drva.

hock:
Pa sem mu povedal svoje. Potem mi je pojasnil, da se dviguje temperatura, ker imam premočno peč.

hock: Pojasni sem mu, da ima moja peč zraven 4000 litrov zalogovnika ! , kar je toliko kot jih ima njihova 400kW peč, ki ogreva telovadnico pod pohorjem(pa še tam oni po svojih projektih najprej sploh niso vgradili zalogovnika!). Povedal je da sem sam izbral premočno peč in da nimam dovolj vleka na dimniku in dimnik ni pravilno narejen

hock: Pa sem ga spomnil da mi je to peč prodal on osebno, potem ko je serviser iz tovarne ugotovil da je njihova prva peč tip HS(ki sem jo vgradil lansko pomlad) narobe zvarjena in nekje zadržuje zrak! Pa da je dimnik skoraj nov narejen po projektu, raven, fi 200, visok 10m :?: No pa je povedal da naredijo na leto 600 peči in se ne spomni katere je on prodal. No pa sem mu razložil, da želim, da uredijo glede pregrevanja, in mi dajo 10 let garancije na kotel ali pa vse skupaj odpeljejo. Najprej se je nasmejal češ kaj pa bom brez peči- pa sem razložil, da lahko dobim novo brezhibno v dveh dneh. Pa je vprašal zakaj rabim garancijo, saj so oni stara firma z izkušnjami in niso že dvakrat propadli.!? :?: :?: :?: Je dejal da bo dal garancijo, ampak po svojih pogojih - jaz pa sem odvrnil, da naj postavi pogoje, ampak vprašanje če jih bom sprejel.
Obljubil je da se bo oglasil da pogleda peč in da se pogovorimo.
Nadaljevanje sledi...