PodSvojoStreho.net
Peč Wv term - a ima še kdo probleme - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peč Wv term - a ima še kdo probleme (/showthread.php?tid=5615)

Strani: 1 2 3 4

Peč Wv term - a ima še kdo probleme - polanc - 20.1.2007

Pozdravljeni! Lansko pomlad sem posodobil kotlovnico in vrgel ven peč na olje, vgradil pa peč na polena z dvema zalogovnikoma tople vode, priklopil sončne kolektorje in vso regulacijo. Od takrat imam s pečjo firme Wv Term same probleme. Ali sem edini ali jih ima še kdo?

- baluf - 20.1.2007

Konkretno, kakšne probleme?

- polanc - 21.1.2007

Najprej moram povedat, da sem imel dosedaj(8mesecev) že dve njihovi peči.
Cel sistem sem naredil po vzoru prijatelja, ki je postavil v kotlovnico preprosto lito pečko firme Viadrus(upam da sem prav napisal), priklopil zalogovnik 2000l, med riklauf in forlauf povezal mešalni ESBE ventil(skrbi da se del vroče vode takoj vrne v peč, da peč ne kondenzira. Odvzem vroče vode za centralno, talno in bojler pa je iz zalogovnika. Tak sistem mu deluje odlično že 5 let. Hiša je cel dan topla, zakuri pa šele,ko pride iz službe!
Povedal pa je,da mu je malo žal ker ima peč tako majhno kurišče in ne more vanjo naložiti polmeterskih drv. Tako sem iskal peč v katero lahko naložiš daljša drva, našel pa sem peč katero lahko nakladaš od zgoraj(tako bi lahko vanjo stresel tudi nekaj sekancev, saj jih lahko dobim skoraj zastonj). To je model HS 32 firme Wv term.
Povezali smo dva zalogovnika, ker se bo drugo leto iz njih grela še ena hiša(ki bo pasivna in bo imela porabo okrog 2kW), v enem od zalogovnikov je potopljen bojler, v krogu pa je bil povezan še ESBE ventil.

In s prvim zagonom so se začeli problemi;
-peč se je zelo kadila(dimnik fi 200, dolžina 8m)
-peč je kazala na vgrajenem termometru 70C , voda iz peči je prišla 60C
-peč je zavrela ko se je voda na izhodu iz peči dvignila na 80C!!! pa prosim ne mi rečt da ni mogoče, ker imam posneto!
-temperatura dimnih plinov se je dvigala v višave(dimnik je večkrat postal rdeč)

Potem so se začela pregovarjanja s tovarno, obiski kolegov strojnikov, instalaterjev, merili smo vlek dimnika, se pregovarjali s tovarno, pošiljali dopise, pa priporočene dopise, pa priporočene dopise s povratnico...
Ampak tovarna ni bila kriva-kriv je bil instalater. Potem sem se obrnil na Merkur Vič, kjer sem peč kupil, se z njimi pogovarjal, jim poslal email z opisom problemov, ampak povedali so da je kriv instalater. Ko sem povedal ime instalaterjev(ki živita v njihovi bližini in pri njih kupujeta material) nista bila več kriva in so svetovali naj se obrnem nazaj na tovarno.

Potem sem šel septembra na obrtni sejem v Celje in tam naletel na razstavni salon Wv terma. Še enkrat sem se predstavil in razložil svoj problem. Pa seveda oni niso nič krivi, ker naredijo 40 takih peči na teden in še z nobeno ni bilo problema. Vprašali so, zakaj nisem montiral po njihovi shemi(ki pa je nisem dobil, ker je bila čisto nova). Ker se niso dali sem privzdignil glas, okrog so se začeli nabirati ljudje, in gospod Marksl je uvidel, da se ne bom dal. Sklenila sva dogovor, da zamenjam še obtočno črpalko, da povečam pretok,in če ne bo dobro se bodo oglasili.
Že ko sem kupoval črpalko (22kSIT) mi je prodajalec povedal da ne bo nič bolje in res ni bilo. Končno je prišel strokovnjak iz tovarne, pogledal peč, ugotovil da je najbrž nekaj narobe zvarjeno in se tam nabira zrak.KONČNO!
g. Marksl mi je takoj obljubil novo, pa sem pomislil da imam dovolj zakajene hiše in stalnega nakladanja peči in bi raje vzel večji kotel z lambda sondo in ventilatorjem. Pa sva se dogovorila za doplačilo 750kSIT, dobavni rok in povedal je da peč samo pripeljem in priklopim.
Peč(kotel TR) je zamudila, ko je prišla smo morali vgraditi nov mešalni vetil, ker so ga zahtevali, in prvi zagon je moral opraviti moj štromar(po telefonski konzultaciji z gospodom Markslom), ker jih iz tovarne ni bilo. Pa so se začele nove težave;
- takoj smo slišali da je ventilator zelo glasen
-pripeljali so nov ventilator, ki pa je piskal
-pripeljali so tretji ventilator, ki pa je bil tih kot miška -A LE PRVI TEDEN
-poslali so mi račun za doplačilo 400kSIT(ker sem vrnil staro peč bi moral dobiti dobropis)
-prižigati se je pričela lučka za previsoko temperaturo dimnih plinov
-Potem pa se je en teden nazaj oglasil g.Marksl mlajši, in povedal da je naš kotel iz serije ki je narobe zvarjena.
-pa so prišli razrezali, zvarili(2 dni), nataknili četrti ventilator, in sedaj je pod pečjo voda, ker so pri rezanju naredili luknjico-baje jo pridejo zavariti jutri. Bom povedal kaj bo narobe jutri Cry

- Dedalus - 21.1.2007

Hvala ti za ta prispevek. Ta bo marsikomu odprl oči. Jaz ti želim vso srečo s pečjo in upam, da bodo težave izginile. Vsekakor se ne daj, dokler je garancija, zahtevej, da ti odpravljajo težave.

Ne morejo delat po principu: "Drž vodu dok majstori ne odu!"

- drazen - 21.1.2007

cela štala. me res zanima kako boste tole rešili. naj bi bile to najbolše slovenske peči na drva???? ni videti...

poročaj še naprej in srečno!!!

- polanc - 22.1.2007

Danes sta prišla mojstra iz Wv term, razdrla ohišje peči, spraznila vodo, zavarila luknjo, ki sta jo naredila zadnjič, peč napolnila pod pritiskom(tlačni test), in jo priklopila nazaj. Sedaj peč gori že štiri ure in pod njo še ni luže. JUHU!

Saj res, zadnjič sem pozabil povedati, da so iz tovarne v opravičilo postali steklenico vina :?

- Dedalus - 22.1.2007

polanc Napisal:Danes sta prišla mojstra iz Wv term, razdrla ohišje peči, spraznila vodo, zavarila luknjo, ki sta jo naredila zadnjič, peč napolnila pod pritiskom(tlačni test), in jo priklopila nazaj. Sedaj peč gori že štiri ure in pod njo še ni luže. JUHU!

Saj res, zadnjič sem pozabil povedati, da so iz tovarne v opravičilo postali steklenico vina :?

Ja hvala lepa ne? :?

Malo sarkazma...

V opravičilo sprejmite ta naš šmarjokl, da boste hitro pozabili vse težave v zvezi z našimi produkti. Vsekakor se ob zamenjavi peči spet priporočamo...

nasvidenje čez leto dni...

WVterm

- polanc - 22.1.2007

Saj drugače sem optimist-ampak mislim, da se bodo vrnili prej kot čez leto. Naprimer temperatura dimnih plinov se lahko dvigne do 170 C, meni pa se je včeraj že dvignila na 223C. In kaj če se naslednjič še bolj dvigne? spet bo zjebalo ventilator dimnih plinov.(zdaj imam že četrtega)

- dsf - 23.1.2007

Pa ja nisi tako uvideven do firme ,in ne boš zahteval denarja za svojo peč. Če bi se meni to zgodilo bi vse komplet sčevlal ven iz hiše pa še račun za vse pumpe,ventile in vse ure bi jim izstavil.
Če so naleteli na tebe so imeli srečo ker bi pri meni že kratko vlekli.

- polanc - 24.1.2007

Ni tako preprosto. Tudi jaz bi najraje vse ven zmetal, ampak ne gre. Če to naredim lahko dam za drug kotel miljon in pol, za tega pa mi ne bodo vrnili nič. Pravno jim ne morem kaj dosti, bom pa zahteval da mi dajo garancijo na telo kotla 10 let. Ker so ga rezali dvakrat po obeh straneh in dvakrat zadaj, zato mi ne morejo sedaj samo reči SAJ BO DOBRO. Ko bom naložil slike na računalnik bom pokazal kaj so čarali na kotlu.

Drugače pa sem videl še razpravo o kotlih KWB. Videl sem dva in oba lastnika sta zelo zadovoljna. Imajo tudi možnost priklopa na računalnik in tako lahko serviser prvo diagnozo morebitne okvare postavi kar online. Odzivni čas njihovega servisa je 24ur oz en dan.

Za vse ,ki premišljujejo ali montirati kotel z visokim izkoristkom ali navadnega pa tale link: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")climatecrisisunichr("46")net/trailer/[/url]

- Dedalus - 24.1.2007

polanc Napisal:Za vse ,ki premišljujejo ali montirati kotel z visokim izkoristkom ali navadnega pa tale link: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")climatecrisisunichr("46")net/trailer/[/url]

Ogrevanje z lesom je zdaleč najbolj ekološki način ogrevanja. Klimatske spremembe se dogajajo zaradi izgorevanja fosilnih goriv in ne zaradi kurjenja lesa v kaminih, starih centralnih pečeh, itd... Najbolj problematični so ravno avtomobili, ki imajo (ironija) 30% izkoristek goriva.

Zaradi klimatskih sprememb bomo ravno mi mladi najbolj najebali... Kdo ve kako bo podnebje čez 50 let? :S Ampak pustimo to, ostanimo pri temi.

Meni osebno se te ventilatorske peči ravno ne dopadejo zaradi visokih stroškov vzdrževanja proti navadnim. Potem je tu še hrup, poraba elektrike in redni servisi (koliko košta lambda sonda?). Pri navadni litoželezni peči se enostavno ne more nič pokvarit. To je neverjetno robustna konstrukcija. Smile

- polanc - 26.1.2007

Saj navadni kotli res manj onesnažujejo kot avtomobili, ampak vseeno se pri kotlih z regulacijo ves čas uravnava zrak v kurišču in zgorevalni komori, tako da imajo vedno zelo dober izkoristek. Tale moja nesrečna peč ga ima večino časa okoli 92%.

Drugače pa je tod naokrog problem tudi z dimom. Ko sosednje štiri hiše zakurijo in je zunaj nizek pritisk, je ulica tako zakajena kot v kakšni grozljivki. Berem pa da se nekaterim od vas iz dimnika skoraj ne kadi, in če je to res, bi se morali ostali samo naučiti pravilno nakladati v peč.

Ko sem jaz v svojo prvo peč(WV model HS) vrgel vedro sekancev, se je kadilo kot iz krematorija, pri novem kotlu(WV tip TR) pa tega ni več zaradi regulacije.

Lambda sonda pa je znamke Bosch enako kot pri avtu. Baje jih uporabljajo vsi proizvajalci(če crkne med prazniki jo lahko vzameš iz avta Big Grin )

- Dedalus - 26.1.2007

Sem ravno gledal, lambda sonda stane v povprečju 40 - 80 EUR. Odvisno kateri model.

Kaj je kateremu že kdaj crknila?

- polanc - 31.1.2007

No moja pečka pa še kar brni. Sicer vedno bolj naglas, ampak dela pa še. Drugače se tudi najvišja temperatura počasi zvišuje, ampak dela pa še vedno. So rekli mojstri iz tovarne da je najvišja dovoljena temperatura v peči 170C, meni pa je zlezla že na 226C.

Mojstri iz tovarne so po končanem popravilu obljubili, da bo prišel še nekdo, ki te peči zaganja da jo pregleda, in da se pogovorimo glede teh popravil, pa ni bilo še nikogar.

Pa še nekaj slikic:

Peč pred popravilom
[url]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/dsc03016s8u8unichr("46")jpg[/url]

Naga pečka
[url]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/dsc03036s8uxunichr("46")jpg[/url]

Naga pečka 2
[url]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/dsc03032s8udunichr("46")jpg[/url]

Eden od delov, ki so zamenjali
[url]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/dsc03035s8ujunichr("46")jpg[/url]

- aleks - 31.1.2007

@polanc
jebela cesta, moje sožalje. sam oprosti, tale wv term izdelek pa tud zgleda približno tako kot moja 30 let stara peč, ki ji niti imena ne vem ...
glede ventilacije vleka pa še tole: guntamatic prodaja za svoje atmosferske kotle module z ventialtorjem vleka, ki se namontorajo kar na dimovodno cev, če sem prav zastopil ... torej za nekatere atmosferske kotle obstaja tudi možnost nadgradnje. s tem, da sem pri njih videl celo atmosferski uplinjevalni kotel. zanimivo, sam je guntamatic drag ...