PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lastniki TČ zrak-voda-poraba el.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem te za en dan prehitel Smile
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Moj hibrid v maju; 151kWh in nič peletov
Poraba TČ junij 2025
155,4 kWh

Opis stanja Napisal:Lokacija okolica Novega mesta (254m nadmorske višine)
Kotlovnica
3 fazna, LT z EVI, inverterska TČ Fujitsu WS HP 11,2 kW , brez zalogovnika
Bojler ležeči: izmenjevalec 0,8m2, 200 l (2 osebe + 2....1....0 za vikend)
Grelni elementi
- kopalnici radiator + talno vezano zaporedno
- 4 pomožni prostori: navadni radiatorji
- dnevna, kuhinja in 3 spalnice: 6 fancoil-ov
Objekt
Hiša K+P+M vseljena leta 2002
Bruto površina 411 m2
Neto površina 320m2
Neto ogrevana površina 220 m2;  (ne grejem garaže (P) in kleti (K))
Toplotni ovoj: modul 29cm + 10cm EPS, cokel 8cm xps, mansarda povprečno 25cm tervol + EPS, okna lesena dvoslojna λ=1,1 W/mK
Notranja temperatura 22,5°C 24ur/dan
Pred uvedbo TČ poraba cca 2100 l ELKO peč RIELLO + par metrov drv v kaminu

Priložene datoteke Predogledne slike

(5.5.2025 ob 21:45)gt001 Napisal: Ogrevalna sezona 2024/25, ki je pri nas trajala od začetka novembra do srede aprila, zaključena

V tem času je bilo porabljenih 1460kWh (samo ogrevanje IVT, brez SV), kar je malo nad povprečjem preteklih let.

Karakteristika porabe preteklih ogrevalnih sezon v priloženem grafu.

Ta graf mi ni razumljiv.
Katera enota mere je na osi X?
Enota mere kW/h ne pomeni nič - ne obstaja. Kaj si s tem mislil?
Poraba TČ julij 2025 - hlajenje je pobralo svoj davek.
189,5 kWh

Opis stanja Napisal:Lokacija okolica Novega mesta (254m nadmorske višine)
Kotlovnica
3 fazna, LT z EVI, inverterska TČ Fujitsu WS HP 11,2 kW , brez zalogovnika
Bojler ležeči: izmenjevalec 0,8m2, 200 l (2 osebe + 2....1....0 za vikend)
Grelni elementi
- kopalnici radiator + talno vezano zaporedno
- 4 pomožni prostori: navadni radiatorji
- dnevna, kuhinja in 3 spalnice: 6 fancoil-ov
Objekt
Hiša K+P+M vseljena leta 2002
Bruto površina 411 m2
Neto površina 320m2
Neto ogrevana površina 220 m2;  (ne grejem garaže (P) in kleti (K))
Toplotni ovoj: modul 29cm + 10cm EPS, cokel 8cm xps, mansarda povprečno 25cm tervol + EPS, okna lesena dvoslojna λ=1,1 W/mK
Notranja temperatura 22,5°C 24ur/dan
Pred uvedbo TČ poraba cca 2100 l ELKO peč RIELLO + par metrov drv v kaminu

Priložene datoteke Predogledne slike

Da se oglasim po 5 letih. TČ IVT greje hiško 120m2 že 5 let. Nobenega dodatnega gretje ne potrebuje kot tista stara TČ Kitajka 11kw on-off. Res da je delala 8 let ampak je že v pokoju 5let. Drugo leto gre na toplejšo lokacijo.
Zelo zadovoljen z IVT Ax09. Zelo poceni in deluje odlično. Za krmilje sem uporabil krmilnik unitronic.
Starejš hiša obnovljena 2005, pvc okna, fasada 12cm, 120m2 grelne površine. Grejem z radijatorji 9 jih imam. Posavje na 160m NV.
Poraba v 5 letih samo gretje 14674kWh.
(1.2.2025 ob 13:48)JaBK Napisal: Malo OT...
Telefon mi javlja, da ne more Ecasa naloziti, ker je samo za starejse androide. Kaj uporabljate ostali, ce kaj, za enostavno vnasanje vec porabnikov, pa da eno tako osnovno statistiko naredi, kot je ecas?

spet malo OT...
Ali ste kako rešili težavo? Tudi meni več ne dela na novem telefonu. 
Naredil sem export .db 14 let podatkov, ampak ne vem v kateri drugi app se lahko uvozi.
(30.11.2025 ob 22:48)Lentus Napisal:
Telefon mi javlja, da ne more Ecasa naloziti, ker je samo za starejse androide. Kaj uporabljate ostali, ce kaj, za enostavno vnasanje vec porabnikov, pa da eno tako osnovno statistiko naredi, kot je ecas?

spet malo OT...
Naredil sem export .db 14 let podatkov, ampak ne vem v kateri drugi app se lahko uvozi.

Kateri Android, 15 ali 16? ECAS, moras naloziti kot APK, ker ga na G-Play ni vec.
Android 16. Na G-Play vem, da ga ni. Sem z neta potegnil dol verzijo 3-2-4, ampak mi na novem Samsungu izpiše, da aplikacija ni združljiva s telefonom.
Jaz še imam ECAS na Android16, ampak očitno samo zaradi tega, ker je bila aplikacija naložena na telefon, ko je še imel Android14, posodobitve na A15/16 pa je niso motile oz. obratno.
Sem pa sedaj poskusil ECAS namestiti na drug telefon z A16, pa dobim isto sporočilo kot ti.
Imaš sledeče opcije:
Večina e-meter aplikacij podpira uvoz podatkov (vsaj) v csv formatu.
Tako lahko .db iz ECAS-a pretvoriš v CSV in jih potem naprej
- ali uvoziš v  novi app, ki dela na A16 (dvomim, če bo še kakšna neplačljiva brez reklam)
- ali pa jih obdeluješ v Excelu.
Potem se bom jaz še nekaj časa držal starega telefona, dokler bo šlo. En razlog več da ne gledam črnih petkov Smile
(30.11.2025 ob 22:48)Lentus Napisal:

spet malo OT...

Nikakor. Meni ni slo toliko za podatke, jih vodim v excelu se z ostalimi. Mi je bila pa fajn app za vnasati podatke in hiter pregled porabnikov.

Ali je se kaki podoben kje? Ni treba niti da racuna. App, kjer vneses podatek in tinzraven pripne dan in datum.
tole mi izgleda dosti podobno:
https://play.google.com/store/apps/detai...energydesk
Moj hibrid 650kWh in 4 vreče peletov, v tem mrazu do -12 °C  in roparskemu obračunavanju štroma in omrežnin pride do izraza ta kombinacija.

1 ... 243 244 245 246 247 Pojdi na stran 
Iskanje po temi