PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Letni pregled toplotne črpalke.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede čiščenja izmenjevalnika: je kaj škode, če to naredim kar s štarjfiksom (seveda ne, ko laufa)? (Torhiba Estia, že tudi tam proti 15 letom gre, pa kar dobro brca)
Do sedaj sem jo parkrat s šlaufom prešprical (je kar lepo svinjsko ven teklo Smile ), to je pa to.

LP, g
@ fery hahaha danes me hči kliče da toplotna dela. Jest sem v toplicah in nimam pojma kaj se doma dogaja.Pogledal sem samo temperaturo v prostorih in mi je bilo čudno da je kar toplo v bajti.Kličem mojo in pravi ja da peče kuha itd in da je to menda normalnoSmile. No danes pogledam graf DV in ja je grela včeraj in danes. Hči pravi da je kul ker so tla toplaSmile.
Jaz samo vsake 2 leti dol pošraufam pleh, izmenjevalec našpricam z razmaščevalcem, nato s šlaufom sperem, hkrati še sperem vso svinjarijo v pladnju in v odtočni cevi. To je pa to. Kaj dosti svinjarije ni, saj je praktično cela pod napuščem in naokoli par metrov ni višjega rastlinja.
Jaz jo bom tudi enkrat spucal.
In sicer ko jo bom peljal na reciklažo.
Ne moreš umazane tja peljati.

Itak pa ogreva. En dan je bilo letos res nad 30 stopinj, v soboto, to je pa tudi vse.
Danes je pod 20, ponoči bo okrog 15. Bajta je odprta cele dneve, težko ostane na 22 ali 23 stopinj. Se kar krepko ohladi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Torej, klical sem Kronoterm in povprašal, kje si lahko ogledam njihov cenik storitev.... nimajo... Prosil sem tudi, da mi razložijo postavke za opravljeno storitev za 181€... Takle je napisano:

Podstavka na računu LVP_HOTC L 2024 pomeni – Letni vzdrževalni pregled hišne ogrevalne toplotne črpalke low (nizka sezona)

In to je to... samo informativno, pregled v zimski sezoni stane 293€!!! In, če hočeš, da ti velja 5 letna garancija, moraš opraviti pregled vsaj enkrat letno do izteka garancije...
Pregled 293€?!? Bogato. Hvala za tako garancijo.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
V garancijski dobi bo plačal več, kot so ljudje dajali za kompletne TČ.
Je pa res, da te TČ nimajo garancijske dobe in dragih servisov.
Laufajo in grejejo pa vseeno.
Nihče nikogar ne sili, da kupi TČ s takšnimi garancijskimi pogoji...
Na trgu je dovolj naprav, ki nudijo garancijo brez pogojevanja s plačljivimi pregledi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
@sassapo... drži... deloma... namreč, v celotnem procesu nakupa in instalacije TČ je bilo rečeno, da je za uveljavljanje garancije treba opravljati letne preglede TČ... nikoli pa ni bila omenjena cena le-te... tudi to veliko pove, da Kronoterm nikjer nima dostopnega cenika storitev... Lej, svakom svoje, a meni se to zdi nepoštena praksa.
Tudi brez rednih servisov bi jo prodali, brez skrbi. Ali pa bi jih gratis dali.
Denar ne smrdi.
Exclamation 
Mogoče so še zraven dimnik sčistili in naredili meritve dimnih plinov.
Vsekakor ena izkušnja več, ki jo izveš tu na forumu, ko se odločaš za nakup TČ.
Kronoterm si s tem ne dela neke velike usluge
Super je podpirati lokalne zadeve...ne sme pa ob tem podpiranju lokalnega biti občutek, da so si te privoščili. 
In kaj ti krije ta famozna podaljšana garancija? All inclusive ali udari strel ipd. so izključeni?
Udar strele ipd? Wtf?
Kaj pa je podobnega udaru strele? Udarec z macolo?

Mogoče krijejo tudi če s pomočjo brazilcev noge dobi.
Nikoli ne veš, če ne prebereš drobnega tiska.
Imaš vso pravico zahtevati obrazložitev, imajo morda pavšal ali pa si bolj daleč. Si serviserju podpisal delovni nalog na katerem piše kaj in koliko je delal, da si ni fant še kaj dopisal. Meni je pred dnevi nehala greti vodo sanitarna toplotna črpalka istega proizvajalca, stara 10 let. So prišli v dveh dneh odpravili napako, dva servisarja malo manj kot uro in račun par eur manj kot 100 eur, ni se mi zdelo pretirano.

Imaš vso pravico zahtevati obrazložitev, imajo morda pavšal ali pa si bolj daleč. Si serviserju podpisal delovni nalog na katerem piše kaj in koliko je delal, da si ni fant še kaj dopisal.  Meni je pred dnevi nehala greti vodo sanitarna toplotna črpalka istega proizvajalca, stara 10 let. So prišli v dveh dneh odpravili napako, dva servisarja malo manj kot uro in račun par eur manj kot 100 eur, ni se mi zdelo pretirano.
Se strinjam s ''pre-visokimi'' cenami.
Ampak.... v investicijo (ne glede na ime firme) greš zavestno?!
Vzlic kasnejšim presenečenjem, se pred njo dodobra info.. Tudi o pogojih, ceni in smiselnosti le teh...
Sam, z leti ''s pljuvano'' na PSS, nimam slabe izkušnje. 
Nadgradnja ''oblaka'' se mi je sicer zdela pre-draga, vendar sem se za to odločil zavestno in ne bi bilo korektno, da po-tem jokam.

Vzemi ali pusti.... velja za vse na trgu, ne glede na poreklo...
Če se prej ne info., tud slaba žemlja razočara...
https://vukajlija.com/posle-jebanja-nema-kajanja
1 2 3
Iskanje po temi