PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Toshiba Estia z/v

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne, z bojlerjem ne mores "prekuhavat" vode. Stalni dotok umazane vode in prenizka temperatura.
Ali veste kateri parameter moram pogledat, da vidim temp. Vode v bojlerju?
Ne vem. Odpreš pipo pa termometer v vodo vtakneš?
Živjo, ne vem koliko je tema še kaj aktivna. Ali lahko kdo poda kakšne imate kaj parametre za talno gretje? Pri sebi imam vse na tovarniških nastavitvah in se mi zdi, da ni to kar bi moralo biti. Hiša novogradnja, izolirana.
Kaj pa so tovarniške nastavitve? Pri meni je bilo vse povsem premočno za moje potrebe.

V povprečju je pri meni temp. vtoka v talno med 28 in 29 stopinjami. Talno je vklopljeno cca 11 ur dnevno (delovanje imam nastavljeno preko urnikov, znotraj tega v auto načinu).

Glede na ostale prispevke..temperaturo sanitarnega bojlerja odčitaš na njemu. če imaš kak merilec (verjetno bi lahko poiskal tudi v nastavitvah estie, ker mora le ta vedeti koliko stopinj je v bojlerju)

Glede legionela programa in boosta...imate grele (kot backup pri gretju) vklopljene ali ne? Če niso, dvomim, da bo toplotna sploh hotela iti kaj više, ker s toplotno črpalko enostavno ne more.
(sam tega ne rabim, ker imam zraven peč na drva, s katero občasno pozimi presegam 70 stopinj, in kolektorje s  katerimi poleti pogosto presegam 70 stopinj v zalogovniku).

Je pa tako pri Estiji..vsaj moja zapažanja..če je v bojlerju/zalogovniku še dovolj visoka temepratura in ti ročno vklopiš gretje vode (bilo kako), se le to ne bo začelo, dokler temeperatura ne pade pod nastavljeno z začetek gretja (malo butasto a tako je).

Drugače pa, ker sem jaz avtor teme iz leta leta 2011. Naša Estia še kar prede - tok tok - brez ene napake oz. posega vanjo.

Upam, da bo še tako naprej Wink.
Tovarniške nastavitve oz parametri so naslednji:
2C( -20°C) -> 40°C
2D (-10°C) -> 35°C
2E (0°C) -> 30°C
2F (10°C) -> 25°C

SV je na 43°C in deluje BP.

Legionela program ne potrebujem.
Malo oživljam temo...

Imam Toshiba Estia, letnik 2016 6,0kW, uporabljam jo za talno gretje in SV.
Trenutno jo krmilim s pomočjo krivulje na zunanjo temperaturo, notranji termostat ne morem montirati.
Zanimata me 2 stvari:
1. ali je smiselno iti v način ogrevanja na URNIK, glede na cenejšo obračunsko moč ponoči.
2. ali ima kdo nekakšno krmiljenje/rele, ki bi npr. toplotno pri porabi nad 4kW "izklopil" oziroma ji "izklopil grelce".

Sam imam grelce vezane na drugo varovalko, tako da jih imam v dneh ko je ZT nad 0°C fizično izklopljene, vseeno pa mi glede na videne podatke MojElektro TČ največkrat dela špice pri ogrevanju sanitarne vode takoj po kopanju.

Ali se da za SV tudi kreirati urnik?

Kako bi lahko torej še naprej uporabljal TČ brez da bi mi distributer višal obračunsko moč zaradi teh špic?

In, ali je že kdo šel spreminjati dogovorjeno obračunsko moč, če se mu je ta zdela previsoka - tu me bolj zanima, če je kdo že dobil cenik za presežno obračunsko moč.

Hvala
LP! Zadnji čas opažam, da je tlak na manometru TČ (na notranji enoti) relativno nizek, okrog 0,6 bara - po spominu imam, da je bil prej običajno ta tlak okrog 1 bara. So na vidiku kake težave ali je to običajno zdaj, ko je zadeva v funkciji še za kaj drugega kot toplo vodo? (se ne spomnim pretekle zime ...)

LP, g
Zdaj ko se plačuje moč me zanima kako na Toshiba Estia letnik 2013 vidi koliko moči kw mi porabi? Oz. kako to testirati, preveriti najugodnejše?
hvala
Najlažje na moj elektro npr ponoči, ko ni drugih porabnikov.

A ve kdo katere tipke stisniti za vstop v servisni meni na vmesniku iz leta 2022? Moral bo popraviti vremensko krivuljo. Je pa na radiatorskem ogrevanju in do sedaj je bila regulacija na ročno. Sedaj bi šlo na avtomatsko.

A ve kdo katere tipke stisniti za vstop v servisni meni na vmesniku iz leta 2022? Moral bo popraviti vremensko krivuljo. Je pa na radiatorskem ogrevanju in do sedaj je bila regulacija na ročno. Sedaj bi šlo na avtomatsko.
hvala
sem mislil kaj bolj sofisticiranega Smile

obstaja kakšen boljši "forum" zab te informacije glede Toshiba. Tale je čist zamrl čeprav je bil včasih zelo zelo uporaben. Vsaj zame. Smo kupili 2x Toshiba TČ za dve enoti in do danes , po 12 letih vse ok.
lp
Zamrl je zaradi nelogičnih posodobitev in strategije lastnika.
https://estia.ztit.si

(11.8.2023 ob 22:16)soncnanoc Napisal: Ali veste kateri parameter moram pogledat, da vidim temp. Vode v bojlerju?

https://estia.ztit.si
1 ... 264 265 266 267 268 Pojdi na stran 
Iskanje po temi