PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Pogodba o služnosti za n. n. hišni priključek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja, služnost s sosedom boste kar morali sklenit, če je v projektu narisano, da gre električni vod po sosedovem zemljišču. Pa tudi z občino, če je lastnica cestišča.

Soglasja po zakonodaji niso dovolj.
no lopata to kar si napisal ne drži
1. Občina daje služnost če gre za prekop ceste več kot 200m
2. sosed ki to ni ker počiva v miru, katerega pra ded je bil lastnik parcele ker se nikoli ni delala pogodba ne takšna ne drugačna ne bo podpisal služnost, bo pa njegov pra pra vnuk na UE podpisal da parcelo "UPORABLJA" in da se strinja da prekopljem 70 cm "njegovega" pašnika Confusedhock:
kako sem do tukaj prišel ne sprašujte, priznam pa da tudi meni ni nič jasno...

obstaja pa v arhivu slovenije dokument da je pa pra karkoli že bil kupil parcelo od nekega gospoda iz vasi :lol: :lol: :lol:
dmdm zanima me kje piše tole pod točko 1. V mojem primeru gre za prekop 80m ceste (ob cesti) na občini pa trdijo, da moram dobiti služnost od njih.
kje piše ne vem meni so zavrnili GD češ da moram skleniti služnost z občino in "sosedom". Ko sem šel po služnost na občino so mi rekli da za prekop ne izdajajo služnost pač pa za dela na cesti v dolžini več kot 200m. Gre pa za občino Novo Mesto.

LP, Dejan
Hvala za odgovor.
To kar je napisano drži kot pribito Smile

Zakon zahteva za posege na tuje zemljišče služnostno pravico - ker je lastnica občina, je potrebno služnost sklenit z občino. Občine naredijo tako, da je njim v prid Smile pa sprejmejo kakšne pravilnike in podobne zadeve, ki so sicer v nasprotju z zakonom, so pa njim pisane na kožo.

Občine pa se tega otepajo, ker nočejo imeti obremenjenih parcel... kadarkoli bi hoteli oni na tej cesti kaj početi, bi bili vi kot služnostni upravičenec stranka v postopku...
Kdo ima potem plombo na ZKI? Tisti, ki služnost da, ali tisti,ki jo koristi?
v ZK izpisku tistega, ki služnost daje je vidno, da je na določenem njegovem zemljišču ustanovljena služnost in v korist katerega zemljišča je ta služnost ustanovljena.
No, pa imamo sran... Cry Kako pa naj sedaj uredim, ko so mi na Zemljiški knjigi zamutili. Namesto na sosedovo parcelo so dali plombo oz. zaznamek nam,ki smo koristniki služnosti za elektriko? Tudi na triparitetni pogodbi je tako napisano.
Ne vem kakšen predlog ste dali... bi bilo treba videt zadevo.

Ampak plomba še ni vpis, če je plomba lahko brez problemov še vse umaknete in popravite, če je šlo kje kaj narobe. Kot rečeno, težko je komentirat, če ne vidiš papirjev.
Pri nas se je oglasil zastopnik od elektra ..dabi elektro dal kable pod zemljo in postavili zunanjo prostostojeco omarico..( ker je moja v garazi in na fasadi ni mozno ker je ze obdelana z kamnom..ker sem lastnik ceste bi rabili moje soglasje da elektro zacne z deli ..soglasje je treba ovetiti pri notarju..ko smo prisli k notarju je bila pred mano pogodba o sluznosti...sem podpisal.danes dobim posto z sodisca sklep da se je elektro vpisal v zemljisko knjigo..be samo na cesto ampak na tri dele parcele tudi na tisto kjer stoji hisa 5/8..4/8 in ...kot lastniska pravica ..to se mi zdi milo receno cudno
1 2 3 4 5
Iskanje po temi