![]() |
|
Pogodba o služnosti za n. n. hišni priključek - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Pogodba o služnosti za n. n. hišni priključek (/showthread.php?tid=6569) |
Pogodba o služnosti za n. n. hišni priključek - tomc - 23.3.2007 Pozdravljeni, zanima me, ali ste morali z Elektrom Ljubljana skleniti Pogodbo o ustanovitvi služnosti za n. n. hišni priključek in to vpisati v zemljiško knjigo. Ali mora to narediti vsak? Seveda moram pogodbe overiti in plačati overitev. Zanima me še, ali mislite, da moram to narediti, preden bom nesel PGD na Elektro, da mi potrdijo, ali to nima zveze s tem. - Samojed - 23.3.2007 Jaz sem dobil GD brez da bi elektru kakrkoli podpisal. Sicer ne vem ali je bil slučaj, ker sem jim težil vsak dan in so spregledali, ampak od elektra sem dobil pogoje in soglasje , tako da sem lahko oddal PGD brez težav. Ker kar je res je res - najprej jim plačaš in prva pošta ki jo dobiš, je kako pogodba o služnosti. Ja pa ja, na tak način pri meni ne. - tomc - 23.3.2007 Točno tako, kot si rekel. In kaj bi naredil ti? Meni je se zgodilo tako. - Samojed - 23.3.2007 Ne vem. Pri meni je šlo skozi. Bom videl kako bo kasneje, ampak načeloma imam vse papirje in pika. Če pa običajno pogojujejo z ustanovitvijo služnosti pa žal ne vem. Pri meni so založili papirje, 14 dni sem jih čakal, nato pa začel utrujat. Na koncu tudi preko vez in po slabem mesecu so se papirji našli in sem jih dobil 2 dni kasneje. Če so zaradi tega kaj "spregledali" pa ne vem. - Kejka77 - 23.3.2007 Tomc: a to se gre o tripartitni pogodbi? Ker kolikor vem je to pogoj, da sploh dobis služnost. - tico - 23.3.2007 To mora narediti vsak. Tako za vodovod kot elektro, drugače ti po vseh pravilih igre Upravna enota NE BI SMELA izdati gradbenega dovoljenja... Če ti ga je, pa še ne pomeni, da ti bo vodovod ali elektro potem brez te služnosti tudi izvedel priključek... Nima pa to veze z soglasjem, ki ga pridobiš na projekt... - Samojed - 23.3.2007 Ni res da mora narediti vsak. Pridobiti si moraš služnost, če želiš preko tuje parcele k sebi pripeljati vodo, el, telefon, tu pa elektro hoče biti služnostni upravičenec na tvoji parceli, se pravi služnost v "kontra" smer. Predvidevam da zato, da lahko potem oni po svoji želji od tebe naprej štrom potegnejo. skratka jaz jim nisem podpisal in tudi ne bom, vsaj zastonj ne. - tictac - 23.3.2007 Samojed Napisal:Ni res da mora narediti vsak. Pridobiti si moraš služnost, če želiš preko tuje parcele k sebi pripeljati vodo, el, telefon, tu pa elektro hoče biti služnostni upravičenec na tvoji parceli, se pravi služnost v "kontra" smer. Pri nas (Ajdovscina) sem sklenil sluznostno pogodbo le z lastnikom zemljisca, kjer tece vod - elektro je rekel, da sluznosti ne rabi. - som16 - 23.3.2007 tomc, bi se strinjal s Samojedom, to služnost pa rabiš samo za izvedbo jarka,(preko vseh parcel ki niso tvoje) :wink: da položijo elektro kabel, zasip in izdelava v prvotno stanje zemljine je potem tvoj problem in ne od Elektra. Lep pozdrav - tomc - 23.3.2007 Služnost moram skleniti najprej sam s seboj in potem še z Elektrom, da bodo oni po moji parceli lahko vzdrževali vso stvar in da bodo imeli do parcele dostop. Na moji parceli je namreč drog, od koder bom imel jaz svoj priključek in od koder gredo priključki že zdaj tudi drugam. In potem moram jaz vse plačati, notarja, no, Elektro plača vpis v zemljiško knjigo. Ampak ali moram to nujno narediti? To so mi kar malo podturili. In potem bo ta zapis tudi v ZK., o služnosti, namreč. - Alias - 23.3.2007 Samojed Napisal:Ni res da mora narediti vsak. Pridobiti si moraš služnost, če želiš preko tuje parcele k sebi pripeljati vodo, el, telefon, tu pa elektro hoče biti služnostni upravičenec na tvoji parceli, se pravi služnost v "kontra" smer. Malo se motiš.Po novem ti ne bodo priklopili,dokler ne podpišeš tega papirja.Prinese pa ti ga tisti,ki ti pride v finišu pancerke porint v omaro. - tico - 23.3.2007 ![]() ![]() samojed... pa misliš, da ti bojo priklopli, pa še plačali, da bojo to lahko naredili... kje te ti živiš?... daš služnost, dobiš štrom, ne daš služnosti, ni štroma... nobeden te ne bo prosil... bodi brez skrbi...
- ladjar - 24.3.2007 - - Samojed - 25.3.2007 Bodo priklopili, bodo. Trg se odpira, predno bom jaz rabil priklopit štrom bo že več ponudnikov. Če bo kdo hotel kaj prodat, me bo že priklopil, ni hudič. Aja, skoraj pozabil - pogodbo o priklop že imam, podpisano z njihove strani. Torej - ali priklopijo, ali pa se ne držijo pogodbe. Kaj pa v tem primeru sledi pa ne vem, razen vlačenja po sodiščih. Ampak kot sem rekel, pogodbo že imam podpisano in naknadno si ne morejo zmišljevat pogojev, pa služnosti in podobno. - tico - 25.3.2007 za lahko noč še vic od samojeda... ![]() ![]() res te je fajn brat... pogodbo... o čem pa govoriš... od firm (vodovod, elektro,..) najprej pridobiš projektne pogoje, ko ti projektant zriše načrt pa še soglasje na projekt... kako pa ti bo potem to podjetje izvedlo priključek je pa druga pesem... saj jim vndar nisi dal soglasja, da kopljejo po tvoji zemlji... mal pravnike povprašaj kako je s tem... glede ponudbe pa spet mešaš jabolka in hruške... pa menda ne misliš, da ti bo, ko bo trg zaživel, nov ponudnik vlekel do tvoje bajtice z mizerno porabo še en dalnovod... razmisli malo o infrastrukturi in o energiji, ki se pretaka... ![]() ![]() ![]() res si faca...
|