PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje - toplarna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja, 1MWh je dobrih 72€ (z vključenim DDV). Bom pa naročil termostate, tolko da vsaj lahko malce reguliram temp., ker mi čez dan/noč kar niha temp.
Hvala za pomoč, še javim kako bo po prilepljenem stiroporju v kleti Smile se pa čuti, da je trenutno klet malce toplejša ja...
Evo, stiropor (eps 70, 10cm) je nalepljen spodaj na strop. Je blo kr zamudno rušit stari grobi omet dol, da je bil strop vsaj približno malo raven pred lepljenjem. Se pa definitivno pozna, da zdaj ko vstopiš v klet, da je dosti hladnejša! Škoda nisem prej meril temperature pa zdaj..
Imam pa še eno vprašanje glede mešalnega ventila in sicer na njem piše 30-60°C. In res, če dam na min(se pravi da zaprem ventil do konca) je temp. vtoka 30, kar je za trenutne temp. popoldne kar malce preveč (sploh če se kuha, lika itd). To rešujem z zapiranjem ventilov, vendar kot vidim tisti ki imate toplotno imate vtok tudi pod 30? Mi pridejo drug teden namontirat termične pogone. ki jih bom priklopil na termostate, tako da ne bo potrebno več v garažo hodit nastavljat, pa da vidimo kaj bo Smile
Kaj ti ne bo treba nastavljati v garaži?
Termo pogon boš dal v sobe?
Torej boš, recimo, eno zaprl, ko bo dovolj topla, posledično boš nateral več in toplejšo vodo v druge prostore. Veselica.

Jaz imam temperaturo vtoka vedno enako, bajta enako topla 24 ur/dan, temperatura se vzdržuje samo in le z vklapljanjem/izklapljanjem pumpe za talno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Nastavljat mi ne bo potrebno pretoke, ker pri zunaj 10C in ponoči ni padlo pod 3-4C sem imel odprto na 2l/min pa je bilo v hiši 21.5C kar je bilo za nas preveč, tako da sem priprl pretoke na slabih 1.5l/min, da je padla temp na za nas ugodnih 20.5.
Mislim, da se razumemo, da se termo pogoni/glave nastavijo na ventile in se vse skupaj veže na termostate (kable imam že predhodno položene). No in potem bom imel sistem, kot tebi vgaša/prižiga pumpo, bo meni zapiralo/odpiralo posamezne pretoke , kar mislim da je nekako isto? Smile Imam pa dnevno, kuhinjo in jedilnico skupaj en prostor, kar bo en termostat vezan na tri veje, spalnica bo za sebe termostat in nastavljena na min (imam zdaj problem, da se ponoči ko spimo temp. dvigne in nam je zjutraj prevroče), kopalnica bo pa odprta konstantno na malce več. Torej upam, da v takem primeru ni problema, kot si napisal, da se nekje zapre in potem drugje toliko več natera?
Nekako tako sem si zamislil, če kdo ve iz prve roke za boljši sistem (seveda poleg vremenske regulacije) prosim za predloge Smile Drugače pa poročam, kako se bo zadeva obnesla v praksi...
Tema o smiselnosti posamičnih motornih pogonov na talnem, je že zdavnaj "prežvečena in izpljunjena".
Seveda imaš vso pravico "izumljati toplo vodo".......
Omejitev pa bo vedno ena in ista:
Tlak ima preveliko vztrajnost, da bi taka regulacija pomenila nek "kvalitetni preskok" napram zgolj enkratni nastavitvi pretokov in skupni vremenski regulaciji.

Človeško telo greje s povprečno toplotno močjo okrog 120W (podatki na www). Torej med spanjem dve osebi oddata cca 2kWh toplote. Temu primerno bo temperatura naraščala in dokler ti regulacija zapre talno ogrevanje in se tlak dovolj ohladi, že zdavnaj ne bo več nobenega v spalnici.......
1 2 3
Iskanje po temi