PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč Wv term - a ima še kdo probleme

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tista regulacija ,ki odpre enkrat 100% primarni zrak in zapre 100% sekundarni zrak in obratno sigurno ni dobra regulacija !!!
Imel sem iskušnjo s Matejčkovo SIGMO plus,je sam dokupil elektroniko jo zmontiral potem je bilo pa veselje spremljat delovanje le te.Za posrat..Na peš jo bolje nastaviš kot na tisto elektroniko.
Osebno ne poznam te elektronike,samo če dela na tak način kot praviš ti hanzi je bolje imeti kotel brez take regulacije.
Aja ,kako pa veš ,da ima tako regulacijo??Jaz nisem ravno prepričan,da so toliko
Poljski,da bi dajali to regulacijo na svoj kotel.
Tako gt kot lt imata en motor in eno loputo s katerim naj bi regulirala oboje hkrati.
Če sem prav razumel na sejmu je to potrdil tudi razstavljalec.
Naj me kdo popravi če ni res.
cratos, nevem če si ti pravilno predstavljaš delovanje.

Kotli brez lambde ponavadi regulirajo razmerje med primarjem in sekundarjem, ampak to ne pomeni da je nekaj časa odprt primar na 100% potem pa ga zapre in odpre sekundar na 100%... ampak bolj v smislu 60% primar/40% sekundar. In vse ostale možne vmesne stopnje.

Itak pa če kotel nima lambde je vse kar dela kotel "na pamet", tako da ne moreš pričakovat nekega super efekta.

Dela po nekem v naprej pripravljenem režimu doziranja primarja/sekundarja glede TDP.
Ja najbrž si je res cratos narobe predstavljal.
Lahko naredi
100:0 90:10......
Ne more pa
100:10 oziroma 60:60
en TR je malo več kot dve biotec (cenovno). Nista primerljivi. Ali po slovensko: En TR je 2x GT.
Hanzi Napisal:kako se obnese regulacija zraka na LT in GT. Namreč z istim motorjem istočasno regulira primarni in sekundarni zrak po sistemu "metuljčka". Enega zapira, drugega odpira.
je to Ok, ali je bolje da je za vsakega svoja loputa.
@Hanzi midva sva se po tel.pogovarjala ne davno tega kako dela GT.
Ima pred nastavljene smernice in se orentira na podlagi TDP. Če bi delal pa tako kot si ti rekel ,,enega zapira,drugega otpira.
Bi pa prišel na tak sistem kot sem ga opisal za SIGMO plus.Hvala bogu so naredili korak naprej in zadevo zrihtali v piko...
Zadeva dela in to ne slabo.Sem jo že osebno videl, kako!
dj cratos malo obelodani ti to delovanje,pa kako so zadovoljni tisti ki jo imajo Tongue Tongue
cratos Napisal:
Hanzi Napisal:kako se obnese regulacija zraka na LT in GT. Namreč z istim motorjem istočasno regulira primarni in sekundarni zrak po sistemu "metuljčka". Enega zapira, drugega odpira.
je to Ok, ali je bolje da je za vsakega svoja loputa.
@Hanzi midva sva se po tel.pogovarjala ne davno tega kako dela GT.
Ima pred nastavljene smernice in se orentira na podlagi TDP. Če bi delal pa tako kot si ti rekel ,,enega zapira,drugega otpira.
Bi pa prišel na tak sistem kot sem ga opisal za SIGMO plus.Hvala bogu so naredili korak naprej in zadevo zrihtali v piko...
Zadeva dela in to ne slabo.Sem jo že osebno videl, kako!
LT ima ATECH, frekvenčno krmiljen (en ventilator, en servo). GT ima Seltron, en frekvenčno krmiljen ventilator, en servo. 105 litrov nakladalnega napram 130 pri LT. In TR: lambda, dvakrat freq ventilator, dvakrat servo, dvakratna cena, ATECH.
dj tole mal bolj razlože za laike :oops: :lol: kako delujejo ti ventilatorji
Ma sej sem jaz tudi laik. Tole je razlaga od tipa iz firme. Frekvenčna regulacija je po moje zvezno spreminjanje vrtljajev (in ne on-off). Potemtakem se TR razlikuje v tem, da ima vse po dvakrat (tudi ceno), ter lambdo. Pa v prejšnjih prispevkih je nekaj omenjeno..
Sicer je v prospektu Wv terma v tekstu res dvoumno napisano o koračnem motorju za primarni zrak in koračnem motorju za sekundarni zrak. Vendar pa na koncu strani našteje le en brez stopenjsko reguliran motor ventilatorja. Če na hitro preletiš prospekt res lahko prideš do zaključka, da ima dva ventilatorja. Mislim, da je treba razumeti vsebino prospekta tako, da ima TR dva koračna motorja, katerih eden vrti loputo za primarni zrak, drugi pa loputo sekundarnega. Ventilator je pa na kotlu samo eden, ki je reguliran brez stopenjsko. Tudi iz slike ob tekstu je razvidno, da je tako.
TR ima dva ventilatorja.
TR ima samo en ventilator.
Vem, ker ga imam doma.

Sicer pa kak smisel bi imelo imet dva ventilatorja? Kaj bi delal drugi?
Da se ne preveč ponavljam, to je podatek iz WV terma, na koncu pa jaz izpadem budala. Tako kot sem kupil prodam naprej. Ma itak gledam GT-ja.
1 2 3 4
Iskanje po temi