PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Postavitev zunanje enote tč na streho?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
    Moja LG 9kW monoblok je v štartu izgledala tako kot je na priloženi sliki.
V hudem mrazu in če je bil še sneg okoli TČ je prišlo do zaledenitve strehe okoli TČ zaradi vode ob defrostih,  je sneg preprečeval odtekanje le te. Z malo drugačnim odvodom vode ob defrostih sem rešil  (vsaj upam) ta problem, čakam na prave zimske razmere da vidim kaj sem "ščaral" Huh
Jutri poslikam novo stanje, za danes pa slika ob zagonu.
Ježeš, zamot1, zakaj pa si jo postavil na strehi? Je res nisi mogel dati nekam na tla?
Pod njo je 1000 lit hranilnik , cevi do tam so kratke pa še  defrosti so zelo kratki
Pa še slika ki sem jo obljubil. Vodo ob defrostu lovim v sivo odtočno cev in naprej v rezervoar deževnice

Zajem nemrzlega zraka s podstrešja ni več rentabilen?
Citat:Objavil zamot1 - 1 ura nazaj
Pod njo je 1000 lit hranilnik , cevi do tam so kratke pa še  defrosti so zelo kratki
Pa še slika ki sem jo obljubil. Vodo ob defrostu lovim v sivo odtočno cev in naprej v rezervoar deževnice
[Slika: attachment.php?thumbnail=36987]   
Dolžina cevi pri vodni povezavi ni tako pomembna. Po mojem imaš zaradi tako nameščene naprave več problemov kot koristi. Tiste vode od odmrzovanja se pa po mojem ne splača zbirati v štirno. Odmrzovanje pa tudi pri meni ne traja več kot pet minut, koliko traja pri tebi?
Kanal za zajem zraka iz podstrešja mi je vihar odpihnil, je bil z silikonom priliman na fasado in mi ga ni uspelo namontirati nazaj, še pride na vrsto. Angry
Cev iz strehe za deževnico gre mimo  TČ in je bilo najmanj dela z speljavo v to cev ki gre nato v zbiralnik.
Defrosr pri meni traja 5,35248 minute Big Grin
Če ne bi dvignil TČ na nosilec bi bila pa orengi štala z zmrznjeno vodo in snegom  na strehi v zimskih razmerah.
Pa spet pametujete o že prezvečeni stvari o moji TČjki, odpiralcu teme sem skušal pomagati pri njegovi odločitvi za mintažo na streho.
Ker se konstrukcija drvarnice ne drži hiše (plavajoče) tudi vibracij ni zaslediti, na vrhu alu nosilca je pa original strešna konzola za klime ki zdrži čez 150 kg in ima originalne gumi izolatorje za pritrditev TČ na konzolo. Čist neslišna in netresoča TČ pa še ni narejena Big Grin
Moj hibridni sistem z peletko dela po pričakovanjih, še posebej pa se bo izkazal pri novem obračunavanju električne energije. Tongue
Da, takrat boš lahko toplotno odklopil in se grel samo na pelete. Big Grin
Verjetno si mu res pomagal pri odločitvi s to sliko: da takega skropucala noben, ki ima vsaj smisla za estetiko nikoli ne bo dal na streho.
Sorči. 
(saj nisem rad hudoben, ampak ponavadi se tudi ti ravno ne šparaš na jeziku, če je treba koga zbost Wink )
In kaj ima estetika pri dobrem delovanju TČ, če je lepo postrani je tudi OK. Mojo gledajo samo srne, jazbeci, lisice za medota pa nisem čist siguren.
Pozabil si vsaj še na polhe in miške. Big Grin
Za njih poskrbi taprav maček in radio Veseljak na podstrehi. Tako je pri nas v rovtah.
1 2 3
Iskanje po temi