Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Čudno?! Pa so lastniki vseh priklopov iste fizične osebe?
Kaj pa drugi lastniki SE v sistemu samooskrbe- ali lahko spremljate svojo porabo preko omenjenega (ali kakšnega drugega) portala?
Objave: 246
Ocena:
6
Ja , vsi trije priklopi so na isto fizično osebo, zakaj je tako ne vem, pa tudi če bi bila druga oseba in imaš kreirano pooblastilo bi lahko spremljal podatke za to OM
Objave: 3853
Ocena:
0
Ali lahko prilepiš elektronski naslov portala, kjer si prijavljen da lahko gledaš porabo?
Poraba števcev se namreč lahko vpisuje le na portalu dobavitelja elektrike. Portal o katerem govorim pa je portal distributerjev (Elektro Maribor, Ljubljana, Primorska, Gorenjska, Celje). Sam npr. vpisujem porabljeno elektriko na portalu Petrola, kateri je moj dobavitelj, števce pa gledam pod distributerja elektro Celje, kateri je pristojen za mojo območje. In pri distributerju ne moreš nič vpisovati, lahko le gledaš koliko elektrike si kateri dan porabil.
Objave: 246
Ocena:
6
Meni deluje vse ok za dve odjemni mesti, nič ne popisujem, samo za odjemno mesto kjer je inštalirana SE mi ne beleži nobenih podatkov, se pravi porabo energije iz omrežja, pridelano energijo ki jo porabim ,oziroma pošljem v omrežje, če se razumemo
l.p.
Objave: 326
Teme: 7
Ocena:
7
Pozdravljeni, mene pa zanima, kako dolgo ste čakali na dovoljenje oz. odločbo elektra za izgradnjo sončne elektrarne po sistemu netmetering? Jaz čakam na njo že dva meseca.
Lp,
Objave: 416
Teme: 1
Ocena:
18
Evo dokumentacijo je urejal izvajalec del. Od podpisa pogodbe do zagona je bilo manj kot dva meseca.
Objave: 490
Teme: 2
Ocena:
2
Odvisno kako hitro ti uspe speljat ves postopek z izvajalcem, in pa od samega elektra. Jaz sem čakal najprej od podpisa pogodbe do izdaje soglasja za izvedbo cca 3 mesece, pa potem od same izvedbe do priklopa iz strani elektro Lj. še skoraj cel mesec. Pa je bilo to še pred korono.
Objave: 147
Teme: 1
Ocena:
3
Soglasje na elektro je bilo poslano junija, pa še zdaj ni odgovora. Zgleda da se bo treba pocakati en mesec. So pa mi obljubili, da bo zagon SE še letos. Imam pa vprašanje, je bolje za mene da se zagon naredi se letos, ali pa je bolje če drugo leto nekje januarja, glede na to da poračun pride januarja za prejšnje leto, se pravi bi bilo to samo 2-4 tedne?
Objave: 490
Teme: 2
Ocena:
2
Čim prej, tem bolje.
Odvisno kakšno bo vreme do konca leta, nekaj wh se bo še nabralo letos, pa ti koncem leta to obračunajo. Pa še sistem sprobaš sedaj in je pripravljen za novo sezono.