PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Photo 
(10.10.2020 ob 17:50)Blue30 Napisal: Evo ne gre. Zaradi te slike sem bentil na Elektro, dokler mi ni razložil, da nam s samooskrbo pač ne gre, ne moreš nic vpisovat itd.... Staro stanje na sliki je 1.1.2020, novo stanje pa 1.10.2020,

Naša TČ je delala že tudi z 9 ali 10 kW pozimi (menda je 11 ali 12 KW maximum), brez grelcev. Ne spomnim se, če je grela SV ali odtaljevala..Nimam pojma, kaj bi pomenilo, če pride -20 °C. Bomo videli, če bo.
Pa si prijavljen na tem portalu?
[Slika: elektro.png]
Tu ne moreš nič vpisovati, vidiš pa porabo. In na njem ni nič podobnega temu, kar si ti prilepil.

@JaBk  da ima SE in nima daljinskega merjenja je nemogoče. Da pa ni možno spremljanje pri vseh gospodinjskih odjemalcih pa je pa je dejstvo.
(11.10.2020 ob 08:03)Blue30 Napisal:
(10.10.2020 ob 11:06)gas Napisal: Jest imam tole instalirano...

https://shelly.cloud/products/shelly-3em...rgy-meter/

Vidis koliko si dal v omrezje pa koliko si vzel... ne vidis pa koliko si direktno porabil (no to bi lahko zracunal)...

Daš malo več podatkov? Kdo ti je vgradil (ob vgradnji ali kasneje?), kako se napaja, daš kak screenshot sem, da vidimo? Zgleda poceni.
Tnx

Vgradil mi je lokalni električar ob zagonu elektrarne...nimam pojma kako se napaja :Smileerjetno iz omarice kje..

Priložene datoteke Predogledne slike

(11.10.2020 ob 11:05)bozgom Napisal:
(10.10.2020 ob 17:50)Blue30 Napisal: Evo ne gre. Zaradi te slike sem bentil na Elektro, dokler mi ni razložil, da nam s samooskrbo pač ne gre, ne moreš nic vpisovat itd.... Staro stanje na sliki je 1.1.2020, novo stanje pa 1.10.2020,

Naša TČ je delala že tudi z 9 ali 10 kW pozimi (menda je 11 ali 12 KW maximum), brez grelcev. Ne spomnim se, če je grela SV ali odtaljevala..Nimam pojma, kaj bi pomenilo, če pride -20 °C. Bomo videli, če bo.
Pa si prijavljen na tem portalu?
[Slika: elektro.png]
Tu ne moreš nič vpisovati, vidiš pa porabo. In na njem ni nič podobnega temu, kar si ti prilepil.

@JaBk  da ima SE in nima daljinskega merjenja je nemogoče. Da pa ni možno spremljanje pri vseh gospodinjskih odjemalcih pa je pa je dejstvo.
Vsak  objekt ki ima vgrajeno SE ima vgrajen dvosmerni števec z daljinskim odčitavanjem.
Na portalu moj elektro imam registrirana  tri odjemna mesta  podatke lahko spremljam za dve mesti, za odjemno mesto kjer je  SE pa se od dneva priklopa SE ne da spremljat ničesar.
Tudi vpisovat v ta portal ne moreš nič
Čudno?! Pa so lastniki vseh priklopov iste fizične osebe?

Kaj pa drugi lastniki SE v sistemu samooskrbe- ali lahko spremljate svojo porabo preko omenjenega (ali kakšnega drugega) portala?
Ja , vsi trije priklopi so na isto fizično osebo, zakaj je tako ne vem, pa tudi če bi bila druga oseba in imaš kreirano pooblastilo bi lahko spremljal podatke za to OM
Ali lahko prilepiš elektronski naslov portala, kjer si prijavljen da lahko gledaš porabo?
Poraba števcev se namreč lahko vpisuje le na portalu dobavitelja elektrike. Portal o katerem govorim pa je portal distributerjev (Elektro Maribor, Ljubljana, Primorska, Gorenjska, Celje). Sam npr. vpisujem porabljeno elektriko na portalu Petrola, kateri je moj dobavitelj, števce pa gledam pod distributerja elektro Celje, kateri je pristojen za mojo območje. In pri distributerju ne moreš nič vpisovati, lahko le gledaš koliko elektrike si kateri dan porabil.
če sem te prav razumel porabo spremljam na portalu moj elektro, na tej aplikaciji ki si jo prilepil par postov nazaj
https://mojelektro.si/login

porabo števcev, dokler ni bilo elektronskega odčitavanja pa sem sporočal na gen -i
(11.10.2020 ob 19:51)MAGS Napisal: če sem te prav razumel porabo spremljam na portalu moj elektro, na tej aplikaciji ki si jo prilepil par postov nazaj
https://mojelektro.si/login

porabo števcev, dokler ni bilo elektronskega odčitavanja pa sem sporočal na gen -i

Točno tako. Prijavi se v ta portal, pa ne boš več rabil ročno popisovati števca.
Meni deluje vse ok za dve odjemni mesti, nič ne popisujem, samo za odjemno mesto kjer je inštalirana SE mi ne beleži nobenih podatkov, se pravi porabo energije iz omrežja, pridelano energijo ki jo porabim ,oziroma pošljem v omrežje, če se razumemo

l.p.

Mi nimamo oz. naš števec ne odbira daljinsko, piše. No piše tudi "enotarifni", tako da nimam pojma, kako je s tem-...
Pozdravljeni, mene pa zanima, kako dolgo ste čakali na dovoljenje oz. odločbo elektra za izgradnjo sončne elektrarne po sistemu netmetering? Jaz čakam na njo že dva meseca.

Lp,
Evo dokumentacijo je urejal izvajalec del. Od podpisa pogodbe do zagona je bilo manj kot dva meseca.
Odvisno kako hitro ti uspe speljat ves postopek z izvajalcem, in pa od samega elektra. Jaz sem čakal najprej od podpisa pogodbe do izdaje soglasja za izvedbo cca 3 mesece, pa potem od same izvedbe do priklopa iz strani elektro Lj. še skoraj cel mesec. Pa je bilo to še pred korono.
Soglasje na elektro je bilo poslano junija, pa še zdaj ni odgovora. Zgleda da se bo treba pocakati en mesec. So pa mi obljubili, da bo zagon SE še letos. Imam pa vprašanje, je bolje za mene da se zagon naredi se letos, ali pa je bolje če drugo leto nekje januarja, glede na to da poračun pride januarja za prejšnje leto, se pravi bi bilo to samo 2-4 tedne?
Čim prej, tem bolje.

Odvisno kakšno bo vreme do konca leta, nekaj wh se bo še nabralo letos, pa ti koncem leta to obračunajo. Pa še sistem sprobaš sedaj in je pripravljen za novo sezono.
1 ... 222 223 224 225 226 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi