PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(3.10.2020 ob 17:53)bozgom Napisal:
(3.10.2020 ob 17:06)Blue30 Napisal: Malo drago za 12 kWp. Skoraj toliko je naša stala za 14 kWp. Ozemljitev je stala nekih 150 eurotov, ampak to ni veliko...na ključ vse. Do zdaj je (letos) naredila 16 MWh. Izberi tistega, ki ti bo zraven vgradil še števec porabe hiše, da boš vedno vedel, koliko bajta porabi. Mi tega nimamo in moram zunaj popisovat vsak mesec, da malo spremljam, če je SE dovolj velika ali pa porabimo preveč Smile Velikost se računa glede na letno porabo pač. Če misliš imet kak EV v prihodnosti, daj večjo. Zavarovanje imaš zraven hiše (imamo še posebej pri izvajalcu).
Registriraj  se v Moj elektro pa boš lahko spremljal porabo hiše kar preko računalnika. Pa še brezplačno je. Smile

JaPk ima prav, ne dela pri nas. V portal ne moreš vpisovati nič v našem primeru in je čisto useless. 
Imam en excel file iz evsvet-a, kamor vpišem vse 4 porabe in podatek o proizvedeni in sam poračuna stanje...
Za števec takrat nisem vedel, če bi, bi nam SE delal kdo drug.

(3.10.2020 ob 19:35)MAGS Napisal: Bi vprašal, od kar imam MSE  mi na portalu moj elektro ne beleži  porabe za to odjemno mesto , pa me zanima ali  je z vgradnjo MSE ta funkcija onemogočena ,ali so kake druge nastavitve.
Kako ostali spremljate porabo?

l.p.

Tole dol potegni, pobriši vse ostalo, kar ni tvoje... iz drugega foruma:
popis datoteka
Zakaj bi v portal Moj elektro moral kaj vpisovati? Tam lahko vidiš le, kakšno je stanje števca vsak konec meseca ali kašno je stanje števca vsak konec dneva. Poleg je še nekaj diagramov... Služi le temu, da ti ni treba stati zunaj pred števcem, čakati, da se odvrtijo vse številke in popisati stanje na papir. Da pa potem veš, koliko si vzel iz omrežja in koliko si vanj dal, pa potrebuješ tisto excel tabelo, katero si prilepil.
Zelo močno pa dvomim, da imaš na omrežje priključeno SE in nimaš vgrajenega števca za daljinsko odčitavanje. To bi pomenilo, da bi ti moral vsaj 2x dnevno (ob spremembi tarif) nekdo ročno popisati števec, da bi potem lahko tvojemu dobavitelju enkrat mesečno posredoval podatke o tvoji porabi in oddaji v omrežje.
(9.10.2020 ob 05:57)Blue30 Napisal:
(3.10.2020 ob 17:06)Blue30 Napisal: Malo drago za 12 kWp. Skoraj toliko je naša stala za 14 kWp. Ozemljitev je stala nekih 150 eurotov, ampak to ni veliko...na ključ vse. Do zdaj je (letos) naredila 16 MWh. Izberi tistega, ki ti bo zraven vgradil še števec porabe hiše, da boš vedno vedel, koliko bajta porabi. Mi tega nimamo in moram zunaj popisovat vsak mesec, da malo spremljam, če je SE dovolj velika ali pa porabimo preveč Smile Velikost se računa glede na letno porabo pač. Če misliš imet kak EV v prihodnosti, daj večjo. Zavarovanje imaš zraven hiše (imamo še posebej pri izvajalcu).
Registriraj  se v Moj elektro pa boš lahko spremljal porabo hiše kar preko računalnika. Pa še brezplačno je. Smile

JaPk ima prav, ne dela pri nas. V portal ne moreš vpisovati nič v našem primeru in je čisto useless. 
Imam en excel file iz evsvet-a, kamor vpišem vse 4 porabe in podatek o proizvedeni in sam poračuna stanje...

(3.10.2020 ob 19:35)MAGS Napisal: Bi vprašal, od kar imam MSE  mi na portalu moj elektro ne beleži  porabe za to odjemno mesto , pa me zanima ali  je z vgradnjo MSE ta funkcija onemogočena ,ali so kake druge nastavitve.

l.p.

popis datoteka

Blue 30, a mi to lahko malo bolj razložiš, in katere odčitke iz števca (18.1,18.2...) so mirodajni za izračun.

hvala in l.p.
(9.10.2020 ob 08:01)MAGS Napisal:
(9.10.2020 ob 05:57)Blue30 Napisal:

l.p.

popis datoteka

Blue 30, a mi to lahko malo bolj razložiš, in katere odčitke iz števca (18.1,18.2...) so mirodajni za izračun.

hvala in l.p.
18.0 porabljena el...
28.0 pridelana el. z SE
Zundapp, hvala
Pri meni so podatki v portalu Moj elektro vpisani z več dnevno zamudo . Trenutno so podatki do 1.oktobra. Pa prijava je skomplicirana , kot bi šlo za bančni račun.
Do poletja enkrat si dobil sveže podatke.
Sedaj dobiš podatke samo od včeraj in nazaj. današnjih ne dobiš več. Zakaj pa ti vidiš samo do tekočega meseca pa ne vem.
Sonce naj sveti vsak dan!
Lej, ne gre. Pavšalno jemlje 448 ali 434, odvisno od meseca 14.5 kWh dnevno.
Sem bil na vezi z Elektrom in mi je podrobno razložil, da to pač ne gre, ker imamo letni obračun in nimam druge možnosti, kot za mesečno popisujem ročno, beri: zunaj stojim pred omarico ko en amater.
Tale števec sklepam, da ni daljinski in nihče ne popisuje, le letno.
ZMXi320CQU1L1D3

@MAGS 
Vpiši števec v gugl in poglej, kaj kaj pomeni. Imam dvotarifni števec, zato vpišem 4 vrednosti.
(10.10.2020 ob 10:23)Blue30 Napisal: Lej, ne gre. Pavšalno jemlje 448 ali 434, odvisno od meseca 14.5 kWh dnevno.
Sem bil na vezi z Elektrom in mi je podrobno razložil, da to pač ne gre, ker imamo letni obračun in nimam druge možnosti, kot za mesečno popisujem ročno, beri: zunaj stojim pred omarico ko en amater.
ZMXi320CQU1L1D3

@MAGS 
Vpiši števec v gugl in poglej, kaj kaj pomeni. Imam dvotarifni števec, zato vpišem 4 vrednosti.

Ta števec omogoča daljinski prenos podatkov saj ima vgrajen komunikacijski vmesnik. Podatke sporoča vsaj vsakih 15 min, če ne pogosteje.
Si se prijavil v portal in ko vstopiš vanj so na voljo tvoji podatki (ime, naslov...)?

PS sem sam malce gledal po podatkih. Najvišji povprečni 15 min odjem sem imel 14. decembra 2019 in sicer 6,34 kW, kar predstavlja 50% maksimalne moči. Če bi bil večji mraz (od tam -10°C) in bi moral pomagati še npr. 6ali 9 kW  grelci si lahko le mislim, kaj bi lahko bilo.
Jest imam tole instalirano...

https://shelly.cloud/products/shelly-3em...rgy-meter/

Vidis koliko si dal v omrezje pa koliko si vzel... ne vidis pa koliko si direktno porabil (no to bi lahko zracunal)...
(10.10.2020 ob 11:02)bozgom Napisal:
(10.10.2020 ob 10:23)Blue30 Napisal: Lej, ne gre. Pavšalno jemlje 448 ali 434, odvisno od meseca 14.5 kWh dnevno.
ZMXi320CQU1L1D3

PS sem sam malce gledal po podatkih. Najvišji povprečni 15 min odjem sem imel 14. decembra 2019 in sicer 6,34 kW, kar predstavlja 50% maksimalne moči. Če bi bil večji mraz (od tam -10°C) in bi moral pomagati še npr. 6ali 9 kW  grelci si lahko le mislim, kaj bi lahko bilo.

Evo ne gre. Zaradi te slike sem bentil na Elektro, dokler mi ni razložil, da nam s samooskrbo pač ne gre, ne moreš nic vpisovat itd.... Staro stanje na sliki je 1.1.2020, novo stanje pa 1.10.2020,

Naša TČ je delala že tudi z 9 ali 10 kW pozimi (menda je 11 ali 12 KW maximum), brez grelcev. Ne spomnim se, če je grela SV ali odtaljevala..Nimam pojma, kaj bi pomenilo, če pride -20 °C. Bomo videli, če bo.

Priložene datoteke Predogledne slike

Bozgom kaj ti ni jasno? Daljinsko odčitavanje ne dela povsod, čeprav je števec ustrezen. Sem mogla tudi jaz kupiti takega, pa se vseeno vsakega maja pripeljejo z avto mimo in popisujejo.
Da še jaz priletim mimo s enim vprašanjem. A je ena 50 cev za kable dovolj s podstrešja do omarice, da lahko potem moreboti v prihodnosti brez tezav potegnemo še kable? Kakšni labli pa so zaskupno moč cc 14 kw?
(10.10.2020 ob 23:33)flyko Napisal: Da še jaz priletim mimo s enim vprašanjem. A je ena 50 cev za kable dovolj s podstrešja do omarice, da lahko potem moreboti v prihodnosti brez tezav potegnemo še kable? Kakšni labli pa so zaskupno moč cc 14 kw?

Če je mišljeno ,cev fi 50 po kateri naj bi šla instalacija od panelov do razsmernika . potem je to dovolj, jaz sem dal kar alkaten cev
To je stvar izvajalca. Edina "skrb" naj bo le vgradnja klešč in števca porabe energije, torej elektrike, ki jo porabi hiša. 
No in ozemljitev s sondami nekje zraven hiše.

(10.10.2020 ob 11:06)gas Napisal: Jest imam tole instalirano...

https://shelly.cloud/products/shelly-3em...rgy-meter/

Vidis koliko si dal v omrezje pa koliko si vzel... ne vidis pa koliko si direktno porabil (no to bi lahko zracunal)...

Daš malo več podatkov? Kdo ti je vgradil (ob vgradnji ali kasneje?), kako se napaja, daš kak screenshot sem, da vidimo? Zgleda poceni.
Tnx
1 ... 221 222 223 224 225 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi