PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izolacija cevi za ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(30.10.2020 ob 18:45)dkulcar Napisal: Spet ste odšli iz teme, kot vedno. Vprašanje ni bilo, ali je smiselno izolirati cevi!
Vprašanje je bilo, ali lahko izolira cevi s stiroporjem in purpeno.

Ne vidim problema v tem, da podamo nekoliko širši odgovor. Konec koncev je to javni forum in odgovorov ne bere samo avtor teme, ampak tudi drugi uporabniki, katerim lahko podane informacije koristijo, četudi avtorju teme ne. Dokler se pogovarjamo o izolaciji cevi, menim da smo dovolj znotraj teme.

Še pojasnilo mojega prejšnjega komentarja, ker se je več uporabnikov obregnilo ob 4°C razlike med prostori, ki sem jo omenil - ta nastane pri standardnih projektnih pogojih, to je 24°C v kopalnici in 20°C v preostanku stanovanja. Seveda, če ogrevate stanovanje na 22°C, potem je verjetno razlika temperature proti kopalnici manjša.
Ze kr smo pri podobni temi me zanima ce mi lahko odgovoriste... Knauf mineralna volja kako se obnese na izolaciji cevi za mrzlo in toplo vodo zunaj.... Pred leti mi je nekaj knaufa ostalo.

Lp ales
Volna vpija vodo in posledično je vprašanje kje točno jo želiš uporabit. Jaz imam nadpovprečno dolgo povezavo med monoblok TČ in notranjim delom jhiše, zato sem vodovodne cevi dodatno izoliral. Vodovodne cevi + elektrika in komunikacijski kabli so najprej v klasični kanalizacijski cevi, potem pa sem okoli te cevi z gumbasto folijo (gradbeni ostanek) naredil kalup in vanj našprical purpen (ki je tudi vodovpojen). To je zdaj kakšno sezono tako in posledično še ne vem kako se bo na dolgi rok obneslo. Slike izvedbe so nekje v temi o IVT toplotni črpalki.
Ze kr smo pri podobni temi me zanima ce mi lahko odgovoriste... Knauf mineralna volja kako se obnese na izolaciji cevi za mrzlo in toplo vodo zunaj.... Pred leti mi je nekaj knaufa ostalo.

Lp ales

zunaj pred kolektorjem vertikalno proti bojleru.. Cevi je priblizno 2m..topla in mrzla voda.. Volno bi dodatno zascitu

Problem purpena mi je ker ce pride do kakrsnihkoli problemov je purpen tezje odstranit kot volno.. Pa se volno imam doma in mi je odvec

zunaj pred kolektorjem vertikalno proti bojleru.. Cevi je priblizno 2m..topla in mrzla voda.. Volno bi dodatno zascitu

Problem purpena mi je ker ce pride do kakrsnihkoli problemov je purpen tezje odstranit kot volno.. Pa se volno imam doma in mi je odvec

Namenske obloge za izolacijo so smešno poceni. Lahko uporabiš tudi kakšen armafleks, ki ga sam režeš in oblikuješ.
Kamena volna je bolj primerna za izolacijo vročevodnih cevi. Če se zmoči ali navlaži od kondenza, izgubi svojo izolativnost.
1 2
Iskanje po temi