29.11.2015 ob 19:23
To pa je res, da ima neko cenejso razlicico.
Surbek Napisal:Saj gre za gre za nadgradnjo enega izmed omenjenih.Merlin1 Napisal:Verjamem da z kakšno cenejšo različico Vitolig 150 ali Vitoligno 100.
Vitolig 200 je povsem druga zgodba in spada v vrh. Delovanje in regulaciji sta vrhunski. Izgorevanje se regulira z 02. Ima dve servo luputi in krmiljen ventilator.
Z tem kotlom ni težav.
Pa saj to imajo tudi ostali plinjevalni kotli v tem rangu, kot so froling, eta, hergassner, windhager, solarfocus, kwb,...
selassie1 Napisal:Trenutno se mi najbolj dopade kwb 18 ker se ga da enostavno pevecati mocCe ni skrivnost, a to se da povecat moc kotla kar preko softwera? Ker karakteriske kotla sta cisto enake tako za 18kw kot za 28kw kotel!
grafik Napisal:Približno mesec dni že več kot zadovoljen kurim WV Term LT 30kw z LS v kombinaciji z 2200lt zalogovniki.Cratos
Peč dela odlično, DP so max. 160°C, peč je tiha, lepo prede, izgorevanje odlično.
Po enem mesecu (cca 15 kurjenj ) še nimam kaj čistit po stenah gorišča, praktično je čista.
Vsekakor priporočam kot možno izbiro!
lp
arbajter Napisal:@Surbek - Tole je pa mal tak tak! Kaj bi kupoval dražje če za to ni prav nobene potrebe! Večji kotel, večji zalogovniki več € ce zato ni potrebe je to metanje denarja dobesedno skozi dimnik!Moje pisanje je bilo mišljeno, ne podvojevat moči kotla! oziroma če ti zadostuje 20kw mislim da ni potrebe vzeti 40kw, ker v tem primeru pa je metanje....
Zakaj je metanje denarja skozi dimnik? Pri meni bi zadoščala 20kW peč in 1250 litrski zalogovnik, zmontirana je pa 25kW peč ter 2000 litrski zalogovnik. Potreba po kurjenju je manjša oziroma redkeje jo je treba kuriti. Nisem pa imel v mislih, da moč peči in zalogovnika podvojiš. Seveda je treba upoštevati tudi faktor ohlajanja zalogovnika. V decembru sem jo kuril na dva ali tri dni. Povečanje moči peči in zalogovnika je predstavljalo 7% dražjo investicijo (v primerjavi z vsakodnevnim ali pa kurjenjem na dva dni), tako da nisem kaj dosti premišljeval o izbiri. Denar je pa ostal doma, ni šel skozi dimnik, verjemi.