PodSvojoStreho.net
Peči na uplinjevanje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Peči na uplinjevanje (/showthread.php?tid=63760)

Strani: 1 2 3 4

Peči na uplinjevanje - selassie1 - 28.11.2015

Pozdravljeni, mene pa zanima kater pec mi predlagate za hiso velikosti cca 220m2 in 800 nadmorske visine. Stene bodo bile izolirane z 20cm izolacije, streha pa 30cm. Gledam pa bolj najvisji cenovni rank.

Lp Borut

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 28.11.2015

Kwb CF2, lahko priporocam iz prve roke...

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 28.11.2015

Zaenkrat tudi "sosedova" dela ok. (kwh cf2). Dela bolje kot moj attack, bolje kot sosedov vigas. Ne morem pa se primerjati z herz, froling... Ker teh kotlov pa ne poznam (jih se nisem kuril)

Re: Peči na uplinjevanje - selassie1 - 28.11.2015

Trenutno se odlocam med kwb CF2 in LogWin Premium. LogWin se mi bolj dopade ker ima vecji nalagalni volumen.

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 28.11.2015

Poceni uplinjevalna pec zna tudi takole kaditi (je bila na seznamu ekosklada)

Re: Peči na uplinjevanje - jokovot - 28.11.2015

Eh, Hanzi kjer je ogenj je tudi dim.
Saj se ne kadi preveč, se vidi v dolino. Big Grin

Re: Peči na uplinjevanje - mišek2014 - 28.11.2015

Tole je med drugim zelo odvisno kaj kuriš. Če ni suho, ti mercedes peč kadi. Če je pa suho se pa pokadi na začetku, potem pa če je mrzlo se samo para vidi.

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 28.11.2015

selassie1 Napisal:Trenutno se odlocam med kwb CF2 in LogWin Premium. LogWin se mi bolj dopade ker ima vecji nalagalni volumen.
Kaj rabiš 36kw, ker la ta ima večji nakladalni prostor!

Re: Peči na uplinjevanje - merkur63 - 28.11.2015

Hanzi Napisal:Poceni uplinjevalna pec zna tudi takole kaditi (je bila na seznamu ekosklada)

Slikanje dimnikov... ker ni prvič, tole mi malo diši na obsesijo... to da si ti boljši, še ne pomeni da moraš druge pribijat na sramotilni steber... res bi rad videl tvoj dimnik leta nazaj... oziroma kako gre že ono.. ko sam zlezeš na konja... in še nekaj glede voajerstva, sicer bi nekako razumel da gledaš sosedo skozi dalnogled :mrgreen: , ampak tole... obstaja strokovna pomoč...

Re: Peči na uplinjevanje - arbajter - 28.11.2015

Pri teh pečeh se ni potrebno držati izračunov maksimalnih vrednosti moči peči, ker so le te pogojene z ustrezno velikim pripadajočim hranilnikom (zalogovnikom) toplote. Seveda je treba upoštevati tudi ohlajevanje hranilnika. Pač malce redkeje kuriš, tako da "za eno številko" večja peč (in hranilnik tudi) ne predstavlja večjega problema.

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 29.11.2015

Tole je pa mal tak tak! Kaj bi kupoval dražje če za to ni prav nobene potrebe! Večji kotel, večji zalogovniki več € ce zato ni potrebe je to metanje denarja dobesedno skozi dimnik!

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 29.11.2015

merkur63 Napisal:
Hanzi Napisal:Poceni uplinjevalna pec zna tudi takole kaditi (je bila na seznamu ekosklada)

Slikanje dimnikov... ker ni prvič, tole mi malo diši na obsesijo... to da si ti boljši, še ne pomeni da moraš druge pribijat na sramotilni steber... res bi rad videl tvoj dimnik leta nazaj... oziroma kako gre že ono.. ko sam zlezeš na konja... in še nekaj glede voajerstva, sicer bi nekako razumel da gledaš sosedo skozi dalnogled :mrgreen: , ampak tole... obstaja strokovna pomoč...
Cel svet je obsesija.
Si ze slišal za diesel gate in vw?
Pa tam se nic takega ne kadi ven.
Enkrat se zvecer pelji (ali se bolje, pojdi na sprehod) skozi vas ki ima vec takih dimnikov. Nos ti bo hvalezen. Ker smo slovenci dajali subvencije za tako kurjenje.

Re: Peči na uplinjevanje - Hanzi - 29.11.2015

o CTC je neka stara tema, kjer je imel nekdo kar nekaj težav in kot vem jih je tudi uvoznik reševal.
kako se je razpletlo ne vem. Kakšen volumen drv ima?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=50032&hilit=tilia">viewtopic.php?f=7&t=50032&hilit=tilia</a><!-- l -->

viessman ima znanec pa kot vem se mu je tudi hitro šamot "razletel".
Pa en sosed precej redno na začetku kurjenja "prekaja" vas.

Jaz osebno ju ne bi postavil med favorite.

Re: Peči na uplinjevanje - Merlin1 - 29.11.2015

Verjamem da z kakšno cenejšo različico Vitolig 150 ali Vitoligno 100.

Vitolig 200 je povsem druga zgodba in spada v vrh. Delovanje in regulaciji sta vrhunski. Izgorevanje se regulira z 02. Ima dve servo luputi in krmiljen ventilator.
Z tem kotlom ni težav.

Re: Peči na uplinjevanje - Surbek - 29.11.2015

Merlin1 Napisal:Verjamem da z kakšno cenejšo različico Vitolig 150 ali Vitoligno 100.

Vitolig 200 je povsem druga zgodba in spada v vrh. Delovanje in regulaciji sta vrhunski. Izgorevanje se regulira z 02. Ima dve servo luputi in krmiljen ventilator.
Z tem kotlom ni težav.

Pa saj to imajo tudi ostali plinjevalni kotli v tem rangu, kot so froling, eta, hergassner, windhager, solarfocus, kwb,...