PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Ideje za preprečevanje hoje čez parcelo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robide? Hitro rastejo in so neprehodne.
LJ4L Napisal:Sosed mi je rekel, da na njegove stroške oz. 50-50 skupaj postaviva pušpan,ker druge žive meje sploh ne tolerira. Pač ima povsod okoli parcele pušpan in noče nič drugega. Ali moja ograja, ali njegov pušpan. Imakdo še kako idejo?

Tole je dobra varijanta, s tem da med pušpan dodaš še kak "plevel", ki ima trnje.
Za vrata in vhod, pa dva fina betonska stebra, na dobrih temeljih in kovinska vrata.
Ukrepa niti nebi izvaju :twisted: :lol: Bi pa redno patruljiral. Saj veš, z Airsoftko v žepu.
Tole natančno [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")airsoft-storeunichr("46")si/components/com_virtuemart/shop_image/product/AIRSOFT_VZMETNA__4ff44a489f293unichr("46")jpg[/img]
Se mi zdi, da lahko s tem na dan privlečem dovolj strahospoštovanja Big Grin
Tole ni pametno, ker lahko vedno naletiš na večjega norca s pravo pokalico :O
Se najdejo taki, ja. Zato sem se odločil, da nazaj postavim mojo leseno ograjo, naštimam eno normalno tablo v stilu PRIVAT ZEMLJIŠČE in hodim po vrtu z dobro skrito bareto Big Grin Ne bom se pa šu, da če nekdo prestopi meje moje parcele jih dobi po buči. Bolj bo v stilu kdor prestopi moje meje (parcele in osebne v glavi) in je povrhu še jezikav dobi brezplačen prevoz do lokalne policijske postaje Big Grin
Naprimer daš tablo pozor hud pes in privat zemljišče! Jaz imam isto parcelo kjer se sprehajajo pohodniki čez dvorišče.Načeloma me ne moti,vendar je prišel pa zadnjič en usekan tip,ki je hotil poklicat policijo zaradi odvezanega psa ! Seveda je bil pes na moji parceli ne več kot 50m stran od hiše,ker nikoli ne gre in tudi pasma je taka,da je pes vesel vsakega novega sprehajalca! Seveda pa to nekateri ne opazijo in se dobesedno userjejo ! Zato v takih primerih mislim da pridejo prav vsaj table zaradi morebitne tožbe.
Tabla ne reši ničesar, ker otroci ne vedo brati. Imamo tablo in ograjo. S takim argumentom, je nas kaznila policija, ker je pijan sosed stopil na našega spečega psa in ga je le-ta ugriznil. Sosed je vstopil sam na dvorišče (prihajal parkrat k fotru).
Ne razumem. Vas je policija kaznovala, ker je sosed NENAMERNO razdražil psa in ga je ta POSLEDIČNO ugriznil. Kaka logika je tu? Pes je žival. Žival se brani.

Poškodovati nimam namena nikogar, le odgnati najstnike in starše z otroci, ki mislijo, da je moje delo na vrtu brezplačno družbenokoristno delo v parku, ki si ga po naključju lastim sam in je čisto pa naključju blizu moja hiša. Za take bi obesil table.

PS Saj te policija npr. ne more obtožiti, če nekoga povabiš na “pogovor” saj nimajo dokazov, da si ga želel poškodovati. Mogoče si le hotel spregovoriti kakšno besedo o podnebnih spremembah ob hladnem pivu Big Grin
Ja, če tvoj pes ugrizne kogarkoli, kjerkoli, si ti kriv. Tudi če ugrizne vlomilca sredi noči v dnevni sobi...

Airsoft pištola ti pa tudi lahko precej penezov iz žepa potegne. Zastraševanje ljudi, zgleda resnična, posledično psihični problemi "pohodnikov" itd. Ne se igrat.

Ograja, fizična ovira + tabla privat. Za normalne ljudi je dovolj. Za ostale je tu policija...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Argument je bil, da lahko pride otrok, ki ne ve brati. Na vprašanje, če na takega otoka ne pazijo starši, pa je bil odgovor, da potem še oni dobijo kazen.
Torej, kazen na kazen... :/
V zakonu je predpisano, da mora biti ograja, kjer je pes čuvaj visoka vsaj 1,8 metra. Če lahko vlomilec brez vloma (torej odklenjena vrata) pride do psa in ga ta ugrizne, je lastnik kriv.
V navedenem primeru se je treba vprašati, zakaj ljudje tako vstrajno silijo čez njegovo parcelo. Ali je bila tu prej kaka pot, ki se je dolga leta uporabljala?
Je že par dobrih predlogov glede ograj.
Kdor razmišlja o orožju , žičnih ograjah, grožnjah takih in drugačnih ...bi ga moral kdo vprašat po zdravju.
Brez zamere, lp
Pepe Napisal:V zakonu je predpisano, da mora biti ograja, kjer je pes čuvaj visoka vsaj 1,8 metra. Če lahko vlomilec brez vloma (torej odklenjena vrata) pride do psa in ga ta ugrizne, je lastnik kriv.
V navedenem primeru se je treba vprašati, zakaj ljudje tako vstrajno silijo čez njegovo parcelo. Ali je bila tu prej kaka pot, ki se je dolga leta uporabljala?

Imam psa ki je nenevaren in ne laja,kaj šele da bi koga ugriznil za povrhu je pa tudi pasma,ki se ga sploh ne sme privezat,ker je čustven kot človek! Torej ali ne smem imeti takšnega psa odvezanega doma na svojem dvorišču? Ali lahko nekdo z tem razlogom pokliče policijo,ker je samo stopil na moje dvorišče in se usral brez da bi dobil grožnje od psa ?
noter nastaviš par kač Big Grin ampak kot praviš - kako boš sam prišel do hiše je pa druga zgodba Big Grin
1 2 3
Iskanje po temi