PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Ideje za preprečevanje hoje čez parcelo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakor je že iz naslova razvidno, me zanima, če imate kakšno idejo kako lahko raznim ***** preprečimo hojo čez parcelo. Namreč, ker je stara navada železna srajca in se je obdržala iz pred 5 - 10, ko še ni bilo vrtnih vrat. Nekaj časa sem mirno prenašal, da se je 1-2 osebi (izgubljeni italjani ne štejejo) sprehodila čez vrt, saj še nismo imeli vrat in ograje. Nato se je začelo daljše obdobje, ko sem vsakega ustrezno nap**dil. Sedaj pa je nastopilo tretje obdobje, ko nam je nekdo z veliko željo po neokrnjeni naravi (za hišo je gozd, ki je delno v naši lasti) PODRL ograjo.

In sedaj me zanima, kako bi lahko ukrepal. Policije se mi ne da vedno klicati, poleg tega me del leta sploh ni v bližini . . . Kaj pa table? Minsko polje? Big Grin Lahko obesim tisto, da lahko ustrelim ipd. vsakega, ki hodi po parceli brez dovoljenja, čeprav bi dobil le nekaj BB metkov?

Lp
fajn je pri vprašanjih napisati, kaj je pravzaprav na parceli (hiša, naftno nahajališče ali 'samo' travnik) pa kakšna je bila ograja ...
Najbolj pomaga v bližini, tam kjer ni (tako zelo) moteče, lično nasuti par šajtrg peska, da se naredi nadomestna pot tej, ki so jo vsi na**zdeni leta dolgo uporabljali.
Opsa. Pozabu sm napisat. Ni naftno nahajališče Wink je pa hisa. Torej, poti ne morem zasuti Sad Razmišljal sem o raznih grozečih napisih + kamerah. Kdo ve koliko me bo prišlo, če nabavim video nadzorni zunanji sistem z 2+ kamerami? Je to sploh vredu možnost?
ma kakšni grozeči napisi neki, če že, dajte ograjo z bodečim dratom, malo višjo
Napravi betonsko ograjo z vrati na ključavnico. Betonske ti ne bo nihče kar tako podrl. Če pa bo prišel z bagrom, ga boš pa že slišal ali videl.
Problem betonske ograje je, da bo šla na živce meni in sosedu. Kaj pa pravite na leseno - tako kot imamo drugje - + bodeča žica? Ali je bolje živa meja?
Bodečo žico na ograji ali "minska polja" ti toplo odsvetujem, ker boš imel sam težave s policijo.
Živa meja z bodečimi rastlinami je lahko zelo učinkovita in tudi estetska, če praviš, da te beton moti.

L.p., Kloko
Sosed mi je rekel, da na njegove stroške oz. 50-50 skupaj postaviva pušpan,ker druge žive meje sploh ne tolerira. Pač ima povsod okoli parcele pušpan in noče nič drugega. Ali moja ograja, ali njegov pušpan. Imakdo še kako idejo?
Žica, napis "ograja je pod napetostjo" in električni pastir? Smile
Svež gnoj...
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=18&t=39080[/url]
Bodeče žice smo mel v JNA še prej gestapo zapori ipd, zdaj za kako živino (mogoče bi jo moral dat okol parlamenta , da ne bi ven in not hodil :lol: ), zapori...
V JNA bolj so nam jih flikal prej je bla strgana :wink:, dost podobno po kakih fabrkah.
Mene bolj kot sama taka ograja zanima kak je človek, ki jo upoorabi :mrgreen: , sploh v namen ljudi :roll:.
Bolj razumem tiste, ki se betonsko ali mrežno visoko ogradijo, ali pa zgolj z bodičavimi grmovnicami- mejo.
Citat:Razmišljal sem o raznih grozečih napisih + kamerah. Kdo ve koliko me bo prišlo, če nabavim video nadzorni zunanji sistem z 2+ kamerami
In kaj bi s posnetki in grozečimi napisi? Lahko zgolj nekdo zasluži na ta račun..., če to uporabiš...V poštev pride fizična dovolj visoka ograja z vrati na ključ ali daljinca.
S tem, da ni pot vrisana in vpisana kot služnostna...
Lp
Pot je v naši lasti. Našel sem pa nekaj zanimivega:[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")davartunichr("46")net/awg/wp-content/uploads/2010/05/trespassers_will_be_shot_survivors_will_be_shot_againunichr("46")png[/img]
Je to pri nas sploh legalno? Big Grin
jaz imam namen dati 3 panje čebel to je cca 30.000 čebel nakladalni panji na vsake 5 metrov. Pa še medu imaš za celo leto.
Delovalo bi, vendar nastane problem. Kako pa naj jaz potem pridem do hiše Big Grin
Znak lahko postaviš. "ukrepa" pa ne smeš izvajati...

Čebele te ne motijo pri prihodu. Ima pa folk določen strah pred njimi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
1 2 3
Iskanje po temi