PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Rolete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali je že kdo rolete jemal pri Senčila Asteriks? kakšne izkušnje? Po vse ponudbah, ki sem jih poslal so bili daleč najcenejši?
petea Napisal:A že znajo spraviti več kot 5 rolet na enega daljinca?
Ko smo pred leti izbirali rolete, namreč tega niso bili sposobni izvesti ...
Ceno, ki so jo postavili za električno vodene rolete, pa je tudi bila kar precej visoka.

Odvisno od daljinca. V ponudbi imamo tudi daljince za 20 enot in več.
@dekorsen,
pred petimi leti (morda že kakšno več) vaši prodajalci v Želodniku 'niso našli' nobenega daljinca, s katerim bi bilo možno upravljati več kot 5 rolet.

Naši debati se je pridružil tudi nekdo iz razvojne službe, ki je navdušeno povedal, da delajo na tem, da bo možno za več rolet uporabiti en daljinec. V čem bi naj bil tako velik problem upravljanja večjega števila rolet, se več, žal, ne spomnim.

Me veseli, da ste uspeli razširiti svojo ponudbo. Nas kot stranko pa ste takrat izgubili.
Pri podjetju Remoplast sem skupaj z okni, s katerimi sem imel kar nekaj problemov, kupil tudi rolete, ki imajo električni pogon na daljinsko upravljanje.
V samo montažo vezava na električno omrežje očitno ni bila vključena. Saj so monterji, ki so motirali vse skupaj odšli ne da bi vse skupaj zvezali. Napako sem naredil, ker takrat nisem vztrajal do priklopa.
Rolete mi je zvezal znanec, ki ima s.p. čeprav tudi meni to nebi bil problem.
Po nekaj časa so rolete začele odpovedovati ena za drugo. Želel sem uveljavljati garancijo, vendar so mi v podjetju Remoplast povedali, da so po vsej verjetnosti odpovedali sprejemniki zaradi induktivne napetosti, ker so bile rolete vezane vzporedno na istem dovodu. Po njihovih trditvah bi moral biti vsak elektromotor s sprejemnikom priklopljen na svoj dovodni kabel. Prav tako naj bi po njihovih trditvah za to moral vedeti vsak električar, čeprav v navodilih za montažo to nikjer ni omenjeno. Na spletni strani podjetja Medle [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")medleunichr("46")si/elektricno-upravljanje-rolet-sl[/url] sem na sliki: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")medleunichr("46")si/tl_files/elektricno_upravljanje/elektricno_upravljanje_6unichr("46")jpg[/url] videl takšno vezavo kot je bila pri meni in naj nebi bila ustrezna.
Problem je nastal na balkonu kjer imam 6 rolet na treh dvojnih oknih.
Elektromotorji so od firme Nice.
Zanima me:
- Ali vzporedna vezava na enem dovodu res ni ustrezna?
- kakšna je rešitev, da induktivna napetost nebi več uničevala pogonov rolet?
- Ali sem upravičen do garancije?
- Če do garancije nisem upravičen pa kakšna je cena treh elektromotorjev s sprejemniki z montažo in pri katerem ponudniku?
- ali je problem v elektromotorju?
- ali bi v primeru krmilne omarice s tipkami za gor in dok za vse rolete skupaj prišlo do enakega problema?
- Ali bi releji pred vsakim elektromotorjem rešili težavo, če bi bili elekromotorji vezani vzporedno na en dovod in na skupni tipki za gor in dol?
- Ali bi RC člen Pred vsakim elektromotorjem odpravil težavo?
- Če ne RC člen ali bi pomagalo kaj drugega in kaj?

Hvala za odgovore in nasvete

P.S. Nad celotno storitvijo tega podjetja sem zelo razočaran in ga v prihodnje zagotovo nebi izbral. Sad
Mislim da te zavajajo....
Kaj bi po njihovo moral biti poseben vod do glavnih varovalk, ali morda do NEK?

Že res, da so lahko induktivni sunki, a to mora biti zadovoljivo rešeno v samih napravah. V nasprotnem primeru bi po hiši vse crkovalo, ko bi se kakšen induktivni porabnik vklopil.
Si predstavljaš da ti crkne TV, ker je žena na isti dovod priklopila sesalec!
Hvala za odgovor Homer

njihova razlaga je bila sicer samo solo vod iz doze do vsake rolete
v čemer jaz ne vidim nobenega smisla
saj je potem vezava še vedno vzporedna samo žice gre občutno več
to je poleg g. Valenta v Remoplastu potrdil še njihov električar g. Mitja Stržišnik
vsi so pa povedali da garancije ne bojo uveljavljali
na lep način se me želijo rešili Sad
ima kdo idejo kako naj ukrepam?
ali lahko zaščitim motorje s čim?
kako lahko opravičeno izsilim garancijsko popravilo?
Zaščitiš lahko s kakšno prenapetostno zaščito (v sako roleto posebej)
Še prej pa bi bilo za ugotoviti kaj je dejansko "skurilo".
Dvomim da so to motorji
Prej kakšni releji za vklop motorjev (zažgalo kontakte), ker so na meji ali pod mejo zmogljivosti.

Morda bi pomagali tudi kakšni upori v serijo z motorji
Problem pri vzporedni vezavi naj bi bila povratna napetost do 1000 V,zato je obvezno vezava prek ločilnih relejev. Vsaj tako piše na začetku Roltekovih navodil: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.roltek.si/uploads/za%20arhitekte/elektro-navodila/3_Montazno%20solanje%20-%20elektro%20navodila.pdf">http://www.roltek.si/uploads/za%20arhit ... vodila.pdf</a><!-- m -->
Isto je s Ebay prodajalci-vsi kot standard vezave prodajajo Trennrelais.
Kot sem jaz razumel, ima vsaka roleta svoj sprejemnik in je krmiljena zase. Torej je vsaka roleta vklopljena preko svojega releja.
Ja ..... vsaka roleta ima svoj daljinski sprejemnik, ki po moji logiki z relejem krmili elektromotor za dvig in spust rolet.
Ima pa sprejemnik stalno napajanje in je verjetno brez zaščite
Tako da predvidevam, da je elektromotor ok in da je poškodovan samo sprejemnik.
Ker pa naj bi bilo vse zalito je očitno potrebno menjati komplet.
Vprašanje: je možno kombinirati žični in brezžični vklop (konkretno pri Rolteku)? V smislu, da bi imel pri oknu stikalo (za vsak slučaj), vse skupaj pa bi tudi daljinsko krmilil. V dnevnih prostorih imam 6 rolet.
seveda.
Ko so pri nas montirali rolete mikovci, so rekli, da mora biti vsaka roleta na svojem kablu in smo to tako tudi naredili. Tudi tam kjer so balkonska vrata in normalno okno. Potem je že nekaj na tem ne?
Normalno, ker ena roleta vedno pride v končno stanje prej kot druga in pride do povratne napetosti.
starr Napisal:Ali je že kdo rolete jemal pri Senčila Asteriks? kakšne izkušnje? Po vse ponudbah, ki sem jih poslal so bili daleč najcenejši?

Sedaj bo 1 mesec!!! od kar sem klical če pridejo narediti izmere. V vmesnem času vsaj 4x na telefonu za dogovor termina...
1 2 3 4
Iskanje po temi