Pri podjetju Remoplast sem skupaj z okni, s katerimi sem imel kar nekaj problemov, kupil tudi rolete, ki imajo električni pogon na daljinsko upravljanje.
V samo montažo vezava na električno omrežje očitno ni bila vključena. Saj so monterji, ki so motirali vse skupaj odšli ne da bi vse skupaj zvezali. Napako sem naredil, ker takrat nisem vztrajal do priklopa.
Rolete mi je zvezal znanec, ki ima s.p. čeprav tudi meni to nebi bil problem.
Po nekaj časa so rolete začele odpovedovati ena za drugo. Želel sem uveljavljati garancijo, vendar so mi v podjetju Remoplast povedali, da so po vsej verjetnosti odpovedali sprejemniki zaradi induktivne napetosti, ker so bile rolete vezane vzporedno na istem dovodu. Po njihovih trditvah bi moral biti vsak elektromotor s sprejemnikom priklopljen na svoj dovodni kabel. Prav tako naj bi po njihovih trditvah za to moral vedeti vsak električar, čeprav v navodilih za montažo to nikjer ni omenjeno. Na spletni strani podjetja Medle [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")medleunichr("46")si/elektricno-upravljanje-rolet-sl[/url] sem na sliki: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")medleunichr("46")si/tl_files/elektricno_upravljanje/elektricno_upravljanje_6unichr("46")jpg[/url] videl takšno vezavo kot je bila pri meni in naj nebi bila ustrezna.
Problem je nastal na balkonu kjer imam 6 rolet na treh dvojnih oknih.
Elektromotorji so od firme Nice.
Zanima me:
- Ali vzporedna vezava na enem dovodu res ni ustrezna?
- kakšna je rešitev, da induktivna napetost nebi več uničevala pogonov rolet?
- Ali sem upravičen do garancije?
- Če do garancije nisem upravičen pa kakšna je cena treh elektromotorjev s sprejemniki z montažo in pri katerem ponudniku?
- ali je problem v elektromotorju?
- ali bi v primeru krmilne omarice s tipkami za gor in dok za vse rolete skupaj prišlo do enakega problema?
- Ali bi releji pred vsakim elektromotorjem rešili težavo, če bi bili elekromotorji vezani vzporedno na en dovod in na skupni tipki za gor in dol?
- Ali bi RC člen Pred vsakim elektromotorjem odpravil težavo?
- Če ne RC člen ali bi pomagalo kaj drugega in kaj?
Hvala za odgovore in nasvete
P.S. Nad celotno storitvijo tega podjetja sem zelo razočaran in ga v prihodnje zagotovo nebi izbral.