Saj pri večini stvari je danes tako,da se jih zamenja,ko so fuč.
Malo je tistih pravih mojstrov,ki se poglobijo v delovanje in najdejo vzrok okvare,pri katerem je lahko novi del vreden malo denarja.
Kode,s katero prideš v servisni meni za kotel LT ne vem,oz je na novejših kotlih drugačna-se je o tem že govorilo po forumu.
Navodila imam za fumisov krmilnik za kotla LT in TR,vendar so stara že nekaj let,sam pa imam namreč kotel TR,ki ima čisto drug krmilnik,kot je opisan v navodilih,vendar je princip isti.
Vsekakor so danes zadeve narejene da gre nekaj v maloro en dan po izteku garancije. Morda naključje toda ne v vseh primerih. Da ne bomo preveč off topic. Danes sem imel še en obisk in sicer kolega elektronika. Obrnila sva nekaj faz in nul saj je bila recimo na oznaki N faza in na L nula. Opazil je tudi da ima elektronika nepriključeno ozemljitev, kar smo tudi poštimali. Mu je menda prav doma zaradi tega skurilo podobno zadevo. Še vedno bi potreboval kodo za vstop za spreminjanje parametrov, če je komu znana oz bi vedel kje jo dobim.
lp Tadej
Poglej par strani nazaj,je opisano kako se pride v servisni meni,vendar se mi zdi,da pri kotlih zadnje generacije koda ne prime,kot je pri prejšnji-vsaj nihče še ni napisal,da mu je uspelo.
Bom rekel monterju ki ga poznam če bi lahko dobil kodo direkt od njih saj je pooblaščen monter njihovih kotlov. Rad bi dvignil temp. Povratka iz 55 na 60 ter obrate ventilatorja fan1 iz 120 na 135.
Torej je velika verjetnost da se v zadnjem letu ni menjala/dodala pec na dnu dimnika.
Me zanima ce bi ob takem dimljenju meritve ustrezale zahtevam ekosklada za subvencije.
Zunanja temperatura je bila okoli -4,vlaga pa najbrz 90+( vsaj po podatkih iz okoliskega kraja).
Ampak ce ciljas na to da je bil ta dim posledica samo kondenzacije dimnih plinov se upam skoraj zagotoviti da se motis. V dimu so se prav videli trdni delci,enkrat mi ga je pred nos prineslo in si ga tudi lepo ovohal. Poleg tega vlaga v dimu je obicajno bele barve ( kot izpuh avta)in izgine nekaj metrov stran od dimnika. Tole je bilo pa skoraj crno,pas dima se je videl tudi 20-30m dalec stran. Imam se nekaj slik pa so vse narejene s telefonom in najbrz niso dovolj kvalitetne za oceno izgorevanja.
Zakaj se mi zdi da so mi znana taka vprasanja?
Slikano z druge strani
naj dodam da cez eno uro ni bilo nikakrsnega dima. Samo videla se je meglica vrocega zraka na vrhu dimnika. Me prav zanima kaksna je bila takrat TDP.
krnekdo1
Ne ni brez veze. Sem napisl se men tud dogaja. Samo kurim tako ali tako. od zgoraj, spodaj malo ali veliko naloženo, peč čiščena dim je črn. temeratura +5 stopinj.
Ko odprem peč plamen temno rdeč, s črnim dimom. TDP je 320°C on bljuva črnino.
Naj spustim na 500°C?