Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
18.10.2019 ob 10:08
(*Zadnja sprememba objave: 18.10.2019 ob 10:08 uporabnik boris445.)
Ja to, da je AB plošča gor je verjetno res vsem najbolj všeč.
Moje vprašanje je ali se splača dati več denarja za AB ploščo? Ker je treba čist od spodaj navzgor ustrezno prilagoditi projekt (beri podražit), če je gor dodatna teža.
Ja to, da je AB plošča gor je verjetno res vsem najbolj všeč.
Moje vprašanje je ali se splača dati več denarja za AB ploščo? Ker je treba čist od spodaj navzgor ustrezno prilagoditi projekt (beri podražit), če je gor dodatna teža.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Kaj se sploh "splaca"? Ce to sprasujes potem je odgovor ne. Ne betonske plate. Predvidi eno klimo pa bo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
No s tem si mi že odgovoril vsaj glede segrevanja. Se pravi se z betonsko ploščo zgornje nadstropje kasneje segreje - kar zame že pomeni, da se splača dat betonsko ploščo. Klime ne maram.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Seveda ne pozabi na čimbolj natančno izoliranje na hladni strani in zunanja senčila na steklenih površinah, ki so obsijane s soncem.
Meni ni žal, da smo naredli betonsko plato, klime nimam in se je zaenkrat tudi ne pogreša. Ko bodo pa prišla vsakoletna dolga obdobja z nočnimi temperaturami preko 20stC, takrat pa ne bo druge, kot klima.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Ali kdo ve koliko priblizno je drazja AB plosca od suhomontaznega stropa?
Velikost hise 12 x 9.
Objave: 8
Teme: 3
Ocena:
0
17.6.2024 ob 13:02
(*Zadnja sprememba objave: 17.6.2024 ob 13:06 uporabnik kaja75.)
Tudi mene zanima, če zna kdo približno ocenit, koliko procentualno je dražja betonska plošča in betonske poševnine v mansardi od knaufa?
Namreč nikakor se ne morem odločiti kaj bi izbrala, knauf ali beton?
Projektant pravi knauf, da je betonska nesmiselna.
Gre se mi pa prevdvsem, da bi bilo poleti hladneje v mansardi, kar vsekakor pod betonsko ploščo je, vprašanje pa je če se vseeno da zdržati brez klime.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Izkušnje mojih strank. Pod betonsko ploščo je veliko bolj prijetno. Ne prihaja do poletnega pregrevanja oz. je to veliko manjše. Z ustreznim senčenjem steklenih odprtin skorajda ni potrebe po klimi. Razlike je par k eur. Načeloma tesnjenje za blowerdoor test nikoli ni problem. Možnost večjih razponov brez vmesnih škarij ali leg.