PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poraba toplotne črpalke v pripravljenosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(23.8.2020 ob 13:46)Zaspanc Napisal: Tokrat si pa vsekal mimo, res...

Me lahko razsvetliš, da drugič ne bom ponovil napake in zopet usekal mimo?
(23.8.2020 ob 13:59)bozgom Napisal:

Ker ne bereš konkretno, komentiral pa bi konkretno.
Pri nuli zunaj rabi že 50 v radiatorje, ti pa pišeš kot da bo za TČ napor gret SV na 45 pri hudem mrazu  Big Grin
(23.8.2020 ob 14:20)Zaspanc Napisal:

Ker ne bereš konkretno, komentiral pa bi konkretno.
Pri nuli zunaj rabi že 50 v radiatorje, ti pa pišeš kot da bo za TČ napor gret SV na 45 pri hudem mrazu  Big Grin

Gledam, berem, gledam, berem... pa ne najdem, kje sem to napisal? Kolikor kapiram, kaj sem napisal se gre bolj za delat doktorske disertacije iz tega, kdaj ogrevat sanitarno vodo in pa, kako se na temperaturi prostorov čuti, kdaj se ogreva sanitarna voda.

Drugače pa. Če je pri -3°C zunaj zares potrebno ogrevati vodo na 53°C je vsekakor zelo pametno razmišljati o kakšnem povečanju radiatorjev ali celo montaži konvektorjev.
On dela disertacijo ker mu SV požre toploto radiatorjev, saj ima vse skup na meji.

Saj se mu bo Marija prikazala ko bo nekoč izoliral bajturino, škoda pred tem metat evre v radiatorje/konvektorje...
Če gremo nazaj na temo...
obstaja pri teh TČ nastavitev, da najprej segreje šele nato zažene kompresor. Kar bi takrat ko segreva samo SV prišlo prav.
(24.8.2020 ob 06:43)myroof Napisal: Če gremo nazaj na temo...
obstaja pri teh TČ nastavitev, da najprej segreje šele nato zažene kompresor. Kar bi takrat ko segreva samo SV prišlo prav.

Ne nima te nastavitve.
Vsakič ko se TČ vključi (npr. po izpadu napetosti) se na zaslonu izpiše: "Comp. preheat in progress". To predgrevanje traja od 15...30 min. Ne moreš pa nič nastaviti ampak lahko le čakaš.
Te funkcije nimajo vse TČ.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi