PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Sosedov pes

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam eno skrb, ki me očitno bolj zaposluje, kot bi si želela in bi rada slišala vaše komentarje.

septembra se selim v manjši blok, kjer ima eden izmed stanovalcev psa, če se ne motim je po pasmi Staffordshire bulterier (kolikor kot nepoznavalka lahko ocenim). V glavnem, sigurno je ena taka pasma, ki zna biti do človeka ali do ostalih psov napadalna.

Seveda je vse odvisno od lastnikov, boste rekli. In to je tisto kar me najbolj skrbi: skrbnika sta en mlajši fant in njegova mama. Vrvice za psa sploh nimata in pes se vedno prosto sprehaja po bloku in pred blokom, seveda ob spremstu lastnikov. Tudi ime so dali psu neprimerno, če mene vprašate, ampak pustimo to. Občutek imam, da ima fant tega psa bolj zato, da se ga ostali bojimo. Lastnico sem že dvakrat ogovorila, da me je psa strah in če ga lahko pripne, da se pes ne bo prosto šetal po bloku in na dvorišču od bloka. Tega ni storila, ampak me je vedno odpravila, češ kaj naj psa pripenja, da ga doma crkljajo in podobno.

Konec koncev me ni strah samo zase, pač pa tudi za otroke in starejše prebivalce bloka. Na to temo sem se pogovorila že z ostalimi stanovalci, ampak noben ne kaže pretirane skrbi za to. V enem letu, odkar je pes v bloku, ni še nikomur nič naredil, ampak meni je to bolj slaba tolažba.

Kaj mislite vi?

hvala za kakšen nasvet.
S to pasmo ni nič narobe. V človeka se najpogosteje zaganjajo manjši "cucki", pa jih zaradi tega še ne označimo z napadalno pasmo. Takih pasem ni - problem je le v lastnikih, kateri z njimi celijo svoje komplekse.

Imaš pa resen problem, ker te lastnica ne upošteva. Psa bi morala imeti na povodcu. Tu lahko pomaga policija, ker kolikor vem, je to lahko oz. je prekršek.

Samo do te faze (policijske) se ne splača spuščati, ker potem je sobivanje "out".

Strahu pa psu tudi ne kaži, ker psi to zavohajo.

Cant fight them - join them Smile

Pri nas je imel sosed Rotwajlerja. Medtem, ko smo vsi crkljali Mopsija od drugega soseda, smo se Rotwajlerja izogibali. Ko pa smo se s psom spoprijateljili (pomaga kakšen pribolšek in malo praskanja za ušesi), pa je bilo vsega strahu konec.

Ker če realno pogledaš - druge opcije so slabše.

Lp
A
Saj ni težko, sam d'nar je treba imet
Jaz imam stafordskega terieja, zato lahko povem iz lastnih izkušenj. Star je 6 let in scartljan do nezavesti, a ......!!!!!!!! Kljub "kavč vzgoji" in kljub temu, da z njim nisem imela še nobenih težav, ga zaradi drugih ljudi v javnosti pripenjam na vrvico. Ljudje pasme ne poznate in povsem naravno je, da se jih bojite. In prav je tako. Njihova narava je takšna, da se zelo radi "postavljajo" in izkazujejo svojo dominantnost. Prav tako ne prenesejo v svoji bližini drugih psov, ki so prav tako dominantni. Hitro pride do situacije, ko staford pokaže zobe. Kljub temu, da moj pes ni problematičen, ne bi "dala roke v ogenj", da nekega dne ne bi pokazal zob tudi on. So namreč tudi zelo zaščitniški, kar hitro privede do nagona po varovanju.
Mislim, da sosedi ne ravnajo prav. Morali bi razumeti, da imajo psa, ki se ga veliko ljudi boji. Poskusi na lep način in jim razloži, da vas je strah. Če bodo nadaljevali s takšim načinom pa gre za nekulturne ljudi, s katerimi verjetno ne boš prišli "do konca".
No ce lastnik na zeljo sosede ni psa prijel in probal razloziti situacijo sostanovalki da se ga nebi bala,ampak ji rece samo da ji nic nebo,lastnik ze pokaze svojo debilno nezainteresirano pamet.

Vseeno se mi zdi da se uporabnica malce prevec boji psov,ampak vseeno.

Te lastniske poznavalske vsake pasme ze po 1 letu so pa tudi po svoje...
@ralliart
Vseeno se mi zdi da se uporabnica malce prevec boji psov,ampak vseeno.
Te lastniske poznavalske vsake pasme ze po 1 letu so pa tudi po svoje...[/quote]

Se strinjam, da sem nekoliko preveč občutljiva na tegale psa, ampak kaj čem. Taka sem. Je pa tudi res, da se da najti eno srednjo pot.

Kaj si pa mislil povedat z zadnjim stavkom, pa ne razumem
:?

@amstaff1 in auditor

hvala za vajine odgovore.
Zadnji stavek je namenjen lastnikom pesov.
To je morda res, vendar sem verjetno imela ze dosedaj vec psov, kot vecina tukaj na forumu ne bo imela celo zivljenje :twisted: , pa se vsi so docakali kar lepo starost (se ukvarjam z kinologijo, da ne bo pomote)
amstaff1!
Všeč mi je vaš odgovor oz. prvi post, iz katerega je razvidno, da niste zgolj ljubiteljica psov, temveč profesionalka, ki ve kako se stvari streže! Tudi sam imam dva psa (velika pasma) in oba sta lepo vzgojena, vendar kot je bilo napisano, tudi sam ne bi dal zanju roke v ogenj, da ne bosta nikoli nikomur ničesar naredila!

Dejstvo je tudi to, da se človek žal ne more in ne sme podrejeti strahu, katerega vzrok je prosto spuščen tuj pes, katerih lastniki naivno, nezrelo in zmotno govorijo "saj ne bo nič naredil"! Je pač tako, da mora biti v socializiranem svetu pes "v družbi" pripet na povedec ali kako drugače ustrezno varovan.

O kršitvah govori Zakon o zaščiti živali, ki med drugim tudi navaja, da kdor ustrezno ne zavaruje nevarne živali (in pes je rangiran kot nevarna žival) je kaznovan v višini od 417,29€ do 834,58€. Pristojni za izrek globe je prekrškovni organ krajevno pristojne policijske postaje ali prekrškovni organ veterinarske inšpekcije.

P.S.: Zakon tudi govori koliko mora biti oseba stara (zgoraj namreč navajate mlajšega fanta), da lahko sploh ravna s psom, oz. ga ima pod nadzorom.
Tovrstni psi so upravičeno na slabem glasu. Tudi lastnica psov, ki sta sredi Ljubljane trgala človeka, je nekaj flancala o cerkljivih mucah. Moje mnenje je, da bi morale biti pasme ki so bile načrtno selekcionirane za boj in ubijanje, prepovedane z zakonom.
Rocky Napisal:amstaff1!O kršitvah govori Zakon o zaščiti živali, ki med drugim tudi navaja, da kdor ustrezno ne zavaruje nevarne živali (in pes je rangiran kot nevarna žival) je kaznovan ......

Katere živali so še rangirane kot nevarne živali?
Nekje sem prebral, da se pes šteje kot nevaren, ko ima za seboj že vsaj en napad, takrat pa mora dobiti nagobčnik, ki ga prej ne rabi imeti.........
jaz imam doma zlatega prinašalca, pa včasih tudi nisem prepričana oz 100 % v njega da nebi nikomur nič naredo, čeprav vsi pravijo da je taka carta, pa da sploh ni pesSmile
Ok gremo lepo počasi.

Kar se tiče nevarnih pasem-zakon ne govori o nevarnih pasmah temveč o nevarnih psih. Zakaj?
Ker je največ ugrizov povzročenih s strani mešancev. Poleg tega so zelo popadljive tudi pasme iz FCI 9-seveda zaradi napačne vzgoje.
Na vzrejnih dovoljenjih izločajo agresivne in plahe osebke, tako da se taki psi ne smejo parit. Pri mešancih oz "čistokrvnih brez rodovnika" pa ni nobene vzrejne kontrole in se pari vse povprek.
Velik problem je tudi v zlatih prinašalcih-seveda nerodovniških. Ta pasma je bila in je še zelo moderna, zato so določeni zaslužkarji producirali nerodovniška legla-ne glede na kombinacijo. Zato je agresija tu dokaj pogost pojav.

Kar pa zadeva povodec. V zakonu jasno piše, da morajo VSI psi biti na povodcu na javnih površinah. Za javno površino se šteje tudi moj vrt, ker nimam ograje.
Nevarni psi morajo nositi nagobčnik. Nevaren pa je pes, ki je že ugriznil človeka ali žival, vse to mora biti pa seveda dokumentirano.

Terakota kinologija pa precej šepa, ne?
Tu je govora o Amstaffih, ti pa omenjaš napad pasme bullmastif.

Rocky ti podatki s za nevarne pse. Če pa pes na javnih površinah ni na povodcu, je kazen nižja.
Se pravi, če pes ni na povodcu, ima vsak pravico poklicati policijo, ki bo lastnika kaznovala, ker ne upošteva zakona.

ralliart zakaj pa bi moral lastnik vsakemu, ki se boji psov kaj razlagati? Težave v tem primeru nima lastnik psa, ampak človek, ki se psa boji. Se mi zdi razumljivo, da se človek, ki se boji psov, umakne in se distancira od psa.
Nekaterim niti 100 pogovorov ne zaleže. Sem se že naveličala tovrstnih pogovorov, ko je človek, ki nikoli ni imel psa trdil nekaj o pasmi, ki je imam že nekaj let.

Če bodo imeli oni psa na povodcu, mislim, da bo pri vas vsa težava rešena. V kolikor sem razumela, je celoten problem v tem.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")simplyperfectunichr("46")euunichr("46")com]www.simplyperfect.eu.com[/url]
Tebi dioptrija šepa. Z verniki se pa itak ne prerekam. V mislih sem imel pa tovrstne pse (glej video), ne glede na pasmo. Neki "popadljivi mešanci" jim do gležnjev ne sežejo. Tisti "bull" v imenu pa domnevam ne pomeni, da so to pasme namenjene za igro z telički.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://video.google.com/videoplay?docid=8266084177723783638">http://video.google.com/videoplay?docid ... 7723783638</a><!-- m -->
V bistvu razumem, kaj si imel v mislih. Vendar je tako početje itak prepovedano. Predvidevam, da je posnetek iz Amerike, kjer so kazni za pasje boje zelo visoke. Te stvari se dogajajo tudi pri nas, vendar vsi vemo kako je z inšpektorji.
Na vseh teh posnetkih je govora o pittbull-ih. Ta pasma od FCI sploh ni priznana. Rodovniških pittbullov (z rodovnikom FCI) sploh ni. Torej? Ni kontrole v vzreji.
Sem pa že v svojem prvem postu napisala, da je agresija pogojena tudi z vzgojo.

Zakaj mi dioptrija šepa?
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")simplyperfectunichr("46")euunichr("46")com]www.simplyperfect.eu.com[/url]
Sedaj, ko si popravil svoj odgovor, pa zares vidim da nima smisla.
Preberi si ZGODOVINO vseh pasem, ki imajo BULL v imenu.

Predvidevam, da si pogledal tudi mojo stran in je moja pasma tudi v istem košu? Svašta.

Ne mešam se v ploščice o katerih nimam pojma, tebi želim enako.
1 2 3 4
Iskanje po temi