Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Odmik gradje od občinske meje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odmik gradje od občinske meje
#1
Pozdravljeni,

Sem pred nakupom parcele in me zanima odmik novogradnje od mej, ki je od občine določen z 4m. Vse lepo in prav, ampak parcela, ki jo gledam ima med glavno cesto in parcelo pas širine 2m, nekako tako:

cesta -> občinski pas 2m -> zazidljiva parcela

Ta pas je občinski. Zanima pa me, ali so odmiki (4m) novogradenj tudi v tem primeru? V lokacijski sicer piše:


Citat:Soglasje občine kot lastnika sosednjega zemljišča ni potrebno, kadar je za poseg pridobljeno soglasje občine kot upravljavca javne ceste.
#2
Najboljše vam bodo povedali na občini. Mene so poslali do možakarja ki ima te zadeve in v mojem primeru se bi dalo zment tudi za 3m ampak bom ostal na 4m. Je pa tisto bolj makedam kjer se vozijo posamezni traktorji in ena hiša ima dostop preko te poti. V naši občini je to očitno odvisno od preglednosti in od tega kakšna cesta gre mimo.
Pripravite dobre argumente bodite prijazni pojdite na občino jim lepo predstavite izziv. Občini je načeloma v interesu da ljudje kaj zgradijo in plačajo komunalni prispevek.
#3
@frle

Seveda, odmiki veljajo tudi v tem primeru. Lahko je, da kljub odmiku padeš še v kakšen varovalni pas, tako da odvisno od tega kakšne kategorije je cesta in kakšne so zahteve mnenjedalaca (v tem primeru občine).

V primeru, ki si ga zapisal, je soglasje občine kot upravljalca enako soglasju za odmik, tako da to samo pomeni, da ti ni potrebno pridobivati dveh papirjev, zahteve pa so seveda enake za oba.
#4
Od mejašev moraš imeti odmik 4 metre in pika. Razen če se (s soglasjem soseda) zmeniš za manj. Nima veze al je mejaš fizična oseba ali občina. Tako kot je zgoraj svetovano - pejt do občinarjev, bodi prijazen in načeloma ne bi smelo bit problema da bajto premakneš bližje.
#5
V naši občini je odmik fiksen 4 m, nobeno soglasje soseda za manjši odmik ne pomaga. Od javne poti pa celo 5 m.


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
16.05.2024 ob 10:12:44
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
Najvišjo zlato nagrado je prejelo 15 izmed 520 prijavljenih inovacij iz 23 držav Maribor, Mengeš, 15. maj 2024 –... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »