PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika GORENJE sušilni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupila sem nov sušilni stroj Gorenje DNE82/GN in po dveh sušenjih, ko sem odstranila penasti filter opazila, da so lamele pri toplotnem izmenjevalniku na desni strani zvite! Ali to lahko predstavlja kakšne (kasnejše) težave? Stroj je tudi precej glasen, po specifikacijah naj bi imel 65 decibelov vendar se mi zdi precej glasnejši, stanovanje mi dobesedno vibrira in ne predstavljam si, da bi ga zagnala zvečer oziroma ponoči, saj bi sigurno sosede vrglo na rit, sama pa ne bi mogla spat. Naj omenim, da se mi pralni stroj tudi med centrifugo zdi tišji. Od česa še lahko prihaja hrup oziroma vibracije? Je kaj v povezavi s poškodovanimi lamelami? 

slika lamel (ne znam drugače) https://imgur.com/a/SvEzVLR
Sama skrivljenost lamel na sliki ne vpliva na kakovost in delovanje stroja, daje pa slutiti, da je pri montaži bila prisotna šlamparija in nestrokovnost, kar je lahko posledica glasnega delovanja. Uveljavljate reklamacijo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Kako bi pa se lahko to poškodovalo med montažo? Res mi en gre v glavo, saj so lamele za dvojnim filtrom, zaščitene z dvojno luputo? Sem ga pa razpakirala sama, druga mmontaža pa itak ni bila potrebna, razen vzeti ga iz stiroporja in polivinil vrečke. Stoji na tleh.
Mogoče sem narobe napisal. Mislil sem pri sestavljanju stroja v tovarni. Tam bi lahko prišlo do kakšne napake zaradi šlamparije kakšnega delavca.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Lahko še kdo pogleda video, kjer se sliši tale hrup - konstantno brnenje, ali je to normalno? Brni cel čas sušenja, ne glede na izbrani program.

https://we.tl/t-c2PWQNvrqF
Pozdravljeni. Zanima me, ce ste uspeli kakorkoli tezavo odpravit. Imam enak stroj, ki pa je prav tako izjemno hrupen in oddaja precej vec vibracij kot pa pralni stroj kljub temu, da je postavljen na protivibracijske podstavke. V bistvu enaka situacija kot pri vas pa je stroj v uporabi en teden.
Iskanje po temi