Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Obnova lesenega balkona - montažna hiša

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova lesenega balkona - montažna hiša
#1
Pozdravljeni!
Kako obnoviti balkon na montažni hiši?
Tla in ograja so prepereta, nosilni tramovi so še celi.
Kakšna tla priporočate, da bodo vodotesna, padavinska voda, pa da se lepo odteka. Balkoni so sicer pod napuščem, vendar so ob deževju vedno mokri.
Potrebujem nasvet, lahko pa tudi izvajanje same obnove.
#2
OSB4 (vodoodporne), dve plasti križno, skupaj vijačeno, nagib za odvajanje vode, odkapne pločevine, čez hidroizolacija, na vrhu položena talna obloga.

Za bolj podrobno svetovanje je premalo info.

PS Dobro preverite nosilno konstrukcijo. Če je sedanja lesena talna obloga preperela, potem je zelo verjetno tudi lesena nosilna konstrukcija.
#3
Citat:OSB4 (vodoodporne), dve plasti križno, skupaj vijačeno, nagib za odvajanje vode, odkapne pločevine, čez hidroizolacija, na vrhu položena talna obloga.
+1

Še najbolje bi bilo morda nalepiti na OSB bitumensko izolacijo, potem pa gor samo postavit WPC podkontrukcijo in WPC deske, vsa voda vedno odteče, rešeno za precej časa. Spodaj pa pustiti lepo odprto in zračno.
#4
Ali obstajajo kakśni gladki, pohodni, ravni paneli (plošče) formata 4 oziroma 5 metrov krat 1 meter (streha, fasada, razne obloge velikih objektov). Umetni materiali, ali kovina?


Skok na forum:
Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »