Objave: 109
Teme: 12
Ocena:
0
Pozdravljeni,
doma se zanimamo za model peči Waltis VIVA GT 25 a res ne najdem kakšnih konkretnih informacij. Zanima me predvsem ali so stranke zadovoljne tudi po letih uporabe.
Smo namreč v težavah, ker smo pred tremi leti kupili zelo drago peč, ki se je potem izkazala izredno problematična in poleg tega je podjetje šlo tudi v stečaj. Radi bi tokrat izbrali pravo peč, ki bi lahko delovala več let.
Mi lahko kdo pomaga? Če poznate koga, ki ima to peč ali dobro pozna Waltis podjetje, se izredno priporočam za vse možne informacije.
Najlepša hvala vsem v naprej,
Tina
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
skrasa82 ,
dan nalimaj katero peč imate!!
Ne boste menda sedaj po 3-letih menjali peč. Morda se bo lahko kaj tukaj pokomnetiralo in pomagalo pri težavah.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Pozdravljen,
stvar je natanko taka, kot sem jo opisala. Imamo peč inovatike, ki je že dolgo v stečaju. Torej zdaj gledamo druge rešitve in se zanimamo za to peč, ker se lahko koristi Eko sklad. Torej, če mi lahko pri tem kaj poveste, bom hvaležna.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Verjetno rabiš samo spodoben zalogovnik vode.
Objave: 35
Teme: 3
Ocena:
2
9.2.2022 ob 14:30
(*Zadnja sprememba objave: 9.2.2022 ob 14:34 uporabnik yaki.)
Malo se spomnim -inovatika ,kotel ,ki ne potrebuje zalogovnika ,avtomatsko doziranje drv,več dni brez nalaganja...in na koncu sami problemi za uporabnika ,peč draga kot žafran,servisa ni ,firme ni več ,imate kup neuporabnega železja v kurilnici. Ja res ste imeli smolo ,vendar zdaj kar je je. Če bi bil jaz na vašem mestu bi raje kot za Waltisom gledal Centrometal peči, npr BIOTEC l 25-35 ,enako se lahko koristi eko sklad... Za vložen denar se dobi največ in dobro kvaliteto,servis povsod in mnogo bolj uveljavljeno firmo .Ne delam reklame za nikogar,je le moje mnenje. Vsekakor pa potrebujete zalogovnik in vse kar pride zraven ,praktično novo kotlovnico. Če drva kupujete ali jih porabite malo (cca10m3 na zimo) bi premislil o toplotni črpalki -lep dan
Teme: 6
Ocena:
0
Tudi sam sem gledal ta kotel Inovatika. Sam kotel pomoje ni tako slab, da bi ga po 3 letih bilo potrebno peljati na deponijo. Problem, ki ga vidim je le v tem, da so kotel prodajali brez zalogovnika. Torej moje mnenje je, da dobite centralista, ki bo dodal vašemu kotlu zalogovnik in potrebne črpalke, ventile...v kolikor elektronika kotla ne podpira tega se doda še seltron.
Vse kakor bo to potrebno tudi pri novem kotlu, torej tukaj ni dileme. Če zadeva po dodatkih še vedno ne bo delala kot treba še vedno lahko zamenjate kotel, drugače pa ste prihranili kar nekaj €.
LP
Ocena:
34
skrasa82,
ja madona, kje ste jih pa našli?????
Morda zateženo z moje strani, a daj se razpiši kaj te muči in kakšne težave imate!
Zadnjikrat so se težave z pečjo na drva rešile z kolegi forumaši. Morda te ceneje pride, da se tu poizkuša najti rešitev in nardiš "" orng piknik "" , kot pa nabava nove peči!
Ja, sem jo tudi sam gledal na sejmih, pa mi ni bilo kar nekja stvari razumevajočih. Imamo celo temo o tej peči.
Lep pozdrav
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Koliko let nazaj je to se ne spomnim, morda 15, 10? Dobro se pa spomnim sejma dom, in predstavitve te peči.
Takrat sva se z izumiteljem tega kotla skoraj skregala, ko sem jaz trdil, da bi to z zalogovnikom delovalo, brez pa ne.
Sicer se ne spomnim v katerem detajlu sva se spičila, ampak, logika in fizika...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
0
Pozdravljeni vsi.
Namreč peč je delovala a problemi so bili pri vseh aliminajstih delih s cevmi, ki so jih dali delati na Poljsko in so jih naredili pretanke (verjetno za prišparat) in z uporabo je sprva začelo puščati na eni točki. Ko se je rešilo tam, se je potem lotilo na drugem kraju in tako naprej. Če bi podjetje ne šlo v stečaj, bi to bilo krito, saj je pločevina imela garancijo 10 let, elektronika pa 3. jaz sicer nisem bila za to, a nas je v družini veliko in večina je pač zmagala. Sama ne grem več v nobeno nakup, le podjetje nima vsaj dolgoletne tradicije. Pri nas je problem, ker je kurilnica majhna in ni prostora za zalogovnik. Imamo ma doma drva zastonj.
Imamo sicer možnost, da za circa 5000 vloge, bi lahko dokončno "baje" pokrpali to peč a seveda spet na riziko, ker ne veš kako bo lahko taka stvar še delovala. Pri takem strošku (treba je zamenjati ves ta slabi material, ki očitno je pretanek) je normalno dvom ali ima sploh še smisla vložiti centa v to peč ali iti v drugo smer.
Če imate kakšne predloge glede uporabe drvi in bi kdo bil prijazen, da bi nam tudi peč pokazal, se priporočam.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
10.2.2022 ob 00:50
(*Zadnja sprememba objave: 10.2.2022 ob 00:50 uporabnik yan1234.)
Nobeno podjetje z dolgoletno tradicijo ne priporoča peči brez zalogovnika.
Ocena:
34
skrasa82,
za 5 k€, da jo poflikate?
Pišeš, da ima tvoja peč ALU cevi?
Daj nalimaj slike.
Ja, po tvojem zadnje odgovoru bo verjetno bolje "novo" peč ven, pa drugo novo notri montirat.
Glede zalogovnika: pozicija v bližini ni nikjer mogoča?
Lep pozdrav
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Zalogovnik je bistven, celo bolj kot peč. Brez sploh ne razmišljajte. Veliko bolje eno poceni, makar navadno peč in dovolj velik zalogovnik, kot katerokoli uplinjevalno peč brez zalogovnika.
Zalogovnik je lahko dislociran, nekateri celo prigradijo prostor poleg kotlovnice, dostikrat kar iz 20cm stiropora...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 328
Teme: 7
Ocena:
9
Kot je večina zapisala, pri vsakem lesnem kotlu mora biti " dovolj veliki zalogovnik" in z vsaj 20 cm izoliran! Ni druge, kot najti prostor za zalogovnik...
Pripadajoča izolacija k serijskim zalogovnikom je preslaba, poleg tega v primerjavi z zalogovnikom pregrešno draga (prodaja se navadno posebej). Kupiti solo zalogovnik in le tega okoli in okoli obleči z izolacijo ter izolacijo zaščititi z skaj-prevleko, mavčnim ali lesenim opažem. Ne pozabiti na termometre s podaljšanim tipalom.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Skrasa82; katerokoli peč na drva boste montirali, zalogovnik je zelo dobro imeti, za subvencijo ekosklada pa mislim da obvezno.
Velikost zalogovnika računajte 50l/kW peči.
Tudi sam sem imel v kurilnici premalo prostora, zato sem 2x zalogovnik postavil v sosednjem. Dva sem vzel zato, ker so bila vrata za enega večjega preozka, vezana sta zaporedno.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Po Uredbi v Ur.l. 46/2019 je vgradnja zalogovnika obvezna, preberi tudi pogoje (55 litrov na kW moči kotla in 12 litrov na liter polnilnega prostora z gorivom). Če tega ne bo, ne bo potrjenega dimnikarskega prvega pregleda, prijava na inšpekcijo, skratka zanesljiv recept za možne težave v prihodnosti, na skladu sploh ne bo šlo skozi.
Imaš dve možnosti:
-popraviti obstoječi kotel (ne verjamem, da bo popravilo 5 jurjev) in dograditi zalogovnik(e), ki bodo v primeru odpovedi obstoječega kotla zadoščali tudi za novi kotel.
- narediti novo kurilnico s Centrometalovim kotlom, na kotle manjših podjetij raje pozabi, naj bo ena izkušnja dovolj. Dovolj je tudi prispevkov na tem forumu o težavah z butičnimi kotli.
Na koncu omenjene Uredbe so še odstavki o kaznih...