Gradnja in obnova > Energijski viri
Kako klimo prisiliti v defrost?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako klimo prisiliti v defrost?
#1
v neki temi sem že omenil, da imamo klimo za ogrevanje vikenda. Zanima me ali se da klimo kakorkoli proti njeni avtomatiki prisiliti v defrost, ker se mi zdi,d a se tistih 15 minut, ko je zunanja enota polna ledu zares matra in ne da nič od sebe.

Če bi recimo premaknil zunanji senzor na uparjalniku? Sedaj je oddaljen 1cm od satja, mogoče, če bi ga dal bližje satju,d a bi bil skoraj v ledu,d a bi bolje funkcioniral in prej odtaljeval?
#2
Ne, potem do odtaljevanja sploh ne bi prišlo. Ta senzor tipa zunanji zrak. Na podlagi podatka temperature tega in senzorja uparjalnika, se krmilje odloči za defrost. Boljše naprave imajo tudi precej bolj dodelano senzoriko, merijo še tok motorja ventilatorja in na podlagi tega vedo koliko je srež zamašil uparjalnik. Tiste z vrha ponudbe pa še vrednost zračnega tlaka in vakuma skozi uparjalnik.
Defrost lahko ročno sprožiš z napetostjo (230v) na tuljavi 4 potnega ventila, ne smeš pa pozabit odklopiti ventilatorja, ker bo drugače učinek ničen.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#3
Mogoče sem imel srečo ampak sem rešil težavo. Klima ima okoli satja veliko špranjo po celi dolžili nekje 1-2 cm in tam med satjem in ohišjem uhaja zrak ko klima zaledeni. Ves ta prostor sem zapolnil z samolepilno tesnilno peno, sedaj ni več tistega zavijanja vetra in klima gre hitreje v defrost. Na koncu je tudi manj ledu na satju.

Ne vem ali sem s tem kaj škodoval klimi, razen da bo šla večkrat v defrost?
#4
Naredil si narobe! sedaj ne bo morala odtekat voda. Led lahko uniči uparjalnik.
#5
Poskusi z acetonom odstraniti peno.
#6
Voda lepo odteka, za sedaj dela super.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »