Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Okovje za odpiranje vinske vitrine znotraj omare

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okovje za odpiranje vinske vitrine znotraj omare
#1
Živjo.

Doma imam vinsko vitrino (ni vgradna!), postavljeno v omari, ki ima posebej vrata (tip-on).

Iščem okovje (verjetno na nek podoben sistem kot za odpiranje vgradnega hladilnika) s katerim bi lahko hkrati odpiral zunanja vrat in vrata vitrine.

Zadevo je težko rešiti z neko "naredi doma" zadevo saj so vrata vinske vitrine manjša od zunanjih vrat, kar pomeni, da ko jih odpiraš vzporedno, bi se moralo okovje "zapeljati" po zunanjih vratih, ker se razmak razlikuje glede na to, koliko odpreš vrata.

Težko razložiti, vendar tisti, ki ste to že kdaj nameščali/se ukvarjali s čim podobnim, vam bo hitro jasno.

Glavna težava, zakaj ne najdem je v tem, da je širina vitrine cca 25. cm, torej je zelo ozka ... Zunanja vrata so malo večja (35), še vedno pa ni to stvar, ki bi bila podobna klasičnemu hladilniku.

Prilagam slike za lažje razumevanje.


Hvala za pomoč!


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#2
Zdravo,
za vgradne hladilnike so posebni drsniki, ki služijo temu namenu, tako da kak servis za hladilnike bi imel kaj podobnega. So pa ti kosi večinoma (nisem še videl drugačnih) plastični - že zaradi drsenja, da ne škripa vse skupaj. Tako da ne bo ravno estetsko, glede na to da so mrežasta vrata.
Prav tako push-to-open verjetno ne bo več funkcioniral, ker ne bo dovolj močan, da bi premagal vakuum, ki drži vrata vitrine.

LP


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#3
Živjo.

Hvala za odgovor. Ja vidiš, nekaj takega iščem, ja.

Zdaj ta tip-on vem da ne bo dovolj močan, ampak ravno to bi moral nekako potem prilagoditi, da bi se zunanja vrata odprla samo za kak cm, potem pa potegneš z roko... ker tudi za zapiranje rabi neke pol cm "lufta", ko pritisneš vratca nazaj.

Bi verjetno moral dati to okovje na neko vzmet. Skratka zavedam se, da ne bo ravno "out of the box" rešitev. Tudi to glede mrežastih vrat in tega, da bi se to videlo, se zavedam. Ampak ok, mogoče bom to lahko skril s tem, da posprejam okovje na RAL mreže.

Rad bi predvsem našel nekaj takega (saj cena ne more biti ne vem kakšna), da vzamem en kos in sprobam, kako bi to lahko integriral. Smile

Sicer pa bo ostalo, kot je. Dvojno odpiranje.
#4
Pusti, kot je, verjetno prav velikokrat ne odpiraš vrat. Menda ne gre za gostinski obrat?
#5
Kaj pa če bi notranja vrata preko ravno prav dolge vrivice privezal na zunanja. Za zapiranje bi pa vmes vstavil nekaj koščkov pene.
#6
Drži, nimam gostilne.

Vseeno pa mi je v veselje urediti kako takole zadevo doma ...


To z vrvico in vzmetjo (namesto pene) imam sedaj. Deluje super, ni pa lepo. Smile

Če je že celotna omara, v kateri je vitrina res izdelek za 10, bi rad tudi tole nekako bolj elegantno rešil.

Načeloma bi lahko dal narediti, ampak težko je najti človeka, ki bi se mu dalo s tem ukvarjati. Že tako je bila celotna omara precej velik zalogaj, iskanje natančnih izvajalcev in precej iznajdljivosti. Smile
#7
Če prav razumem, je vse narejeno nekako po naročilu. Če je to res, ste ga v kamen že od začetka, sedaj flikati je res težje. Zunanja vrata, montirana na notranja bi bila najbolj enostavna rešitev.
#8
@kadotr, si preveril sliko? Vidiš, v čem je težava, da ne morajo biti fiksna ...?

Ne v štartu, ne sedaj.

Sva debatirala o tem z mizarjem, precej. Pa sem potem rekel, da itak ne bom kompliciral in se bodo odpirala posebej. Ko je bila omara zmonitrana pa sem si rekel, da spišem tale prispevek, mogoče pa se vseeno najde kakšna rešitev.

V tem času smo se sicer že navadili in lepo odpreš ena in druga. Je pa res, da taki "projektki" so meni vedno zanimivi, sploh zdaj pozimi, ko bo več časa za to. Smile
#9
Imel si dve možnosti:
* gibljiv spoj med obemi vrati z drsnikom, skritim za zgornji ali spodnji rob
* pomakneš vitrino do zunanjega roba, nato vijačenje, lepljenje zunanjih vrat direktno na notranja. Če si zunanja dal delat po naročilu, bi morala biti čim lažja, n.pr. aluminijasta, čimtanjša. Kot odpiranja bo le 90 stopinj.

Tudi zame so taki projektki izziv. Ni vrag, da se bo rešilo. Sam bi verjetno dal narediti nova zunanja vrata, a le pokrov, da bi natančno pokrila notranja. Potem prekritje, lepljenje le ob robovih, robove točno prebrusiti, mogoče celo zaščititi z epoksi smolo.
#10
Druga varianta ne pride v poštev, ker so zunanja vrata večja od vrat vitrine, kar pomeni, da se pod različnim kotom "ne ujamejo" več.

Ampak ja, prva varianta:
"* gibljiv spoj med obemi vrati z drsnikom, skritim za zgornji ali spodnji rob"

Saj to je, če te prav razumem, do neke mere točno to, kar iščem ... Smile
#11
Mogoče se nisem dovolj natančno izrazil: sedanja zunanja vrata na Dinos, narediti povsem nova - nov pokrov. Torej se vse odpira na obstoječih notranjih pantih.
#12
Ah, to pa seveda odpade. Smile

Bo očitno ostalo, kot je, če ni druge ideje.

Hvala vseeno.
#13
Res da je čisto izven okvirjev ampak... Take vitrine ki so vse estetsko zelo lepe, greste pokriti z rešetkami... Boljše bi bilo dati vgradnji hladilnik in bi bila zadeva rešena.

Drugače pa za drsno okovje preveri pri Starman ali sch. Bi imeli tako zadevo na zalogi. Če ne drugače lahko improviziras... Na zunanjih vrati ( notranja stran) bi privijacil letvico z utorom po dolžini notranji vrat. Na vrhu vrat od skrinje bi moral privijaciti ali pa narediti nekakšen hak, ki bi bil zataknjen v utor letvice, ki bi imel med odpiranjem in zapiranjem možnost potovanja po letvici. Za lažje razumevanje bi bilo boljše če bi narisal ??
#14
Ja, namensko je pokrita s kovinskimi vrati. Omara je bila narejena po meri, zato da bo vanjo pasala vitrina, kot je ta. Tudi vitrina je bila kupljena taka, da je lahko zaprta v omari. In ne hladilnika nismo želeli, poanta vitrine je, da se tudi vidi skozi rešetko svetloba in daje lep ambient.

https://imgur.com/a/BFcQ2Rm

Zaenkrat nisem slišal negativnih komentarjev na račun igleda omare, tako da hvala tudi za nasprotno mnenje. Smile Vsak po svoje, ni tako? Rad bi rešil v okviru tega, tako da hvala za predlog. Pojdiva k bistvu.

Ja, to kar razlagaš, sem že sam malo improviziral s stirodurjem in obešalnikom in v teoriji "špila", le malo bolj zares bi bilo treba narediti.

Na vrata vitrine bi nalepil nekaj v tem stilu.

t.ly/1S2r

Na vrata vitrine pa letvico z utorom, ja ...
#15
Prav to kar si želel, svetlobo skozi luknjice, se da narediti samo z novim pokrovom, kot sem ti že napisal. Bo pa treba priznati, da sta ga oba, ti in tišlar, v kamen. Naknadna flikarija in dopolnjevanje ne reši problema. Včasih je treba priznati napako in začeti znova. Luknjice lahko enostavno dosežeš s folijo (kovinska mat), ni treba, da bi pol železarne Jesenice gor obešal (in mislil, da si ustvaril nekaj lepega?)

Če greš iz Ljubljane proti Novemu  Mestu in želiš priti v Kranj, ne moreš v Grosupljem nadaljevati poti.

V tolažbo: velikokrat sem moral kaj vreči v smeti, kaj podreti, začeti znova. Ne edini...tudi zaradi ne dovolj domišljenih malenkosti.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zdaj je pravi čas za najem kredita
25.11.2021 ob 14:17:40
Zdaj je pravi čas za najem kredita
Vašim sanjam o novem domu dajemo priložnost Izkoristite izjemno ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
05.10.2021 ob 12:12:19
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
Spoznajte Ytong hiše manjših kvadratur V bogati in cenovno dostopni ponudbi Ytong tipskih hiš je zbranih več kot 50... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »