Splošno > Sam svoj mojster
Oblan les - gorenjskla, kje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oblan les - gorenjskla, kje?
#1
Oj.

Res butasta dilema, kar ne morem verjet ampak iščem oblan les in opažni les. Pa nekaj T-FIX plošč. Slednje OK, ponudba kot je, samo za oblan les pa nimam pojma kje dobit, da mi ga pripeljejo tudi na dom. Obi ima nekaj, samo je bilo v preteklositi vse krivo in sem prav iskal konce, da je bilo kaj uporabnega. Merkur nima nič, razen limanih dil, klical sem na par žag tu v okolici Tržiča, samo žagajo, ne oblajo, par mizarjev, ki sem jih poklical pa se tako otepa samo dobave lesa, da je joj in tudi preusmerjajo kar na žage (pa saj, razumem, bolje prodat cel izdelek).

Skratka, kje na gorenjskem bi lahko dobil (po možnosit z dobavo) oblan les različnih dimenzij pa tudi opažnega. No, ali pa kjerkoli po SLO, samo da ni dostava potem polovica vrednosti lesa Smile

Moram obnovit eno vrtno hiško, ker so originalni mojstri fino vse zafurali (tapravi mizarji s tradicijo...) pa je pač problem dobit pripravljen les.

Hvala.
#2
Rabiš smreko?
Kakšnih dimenzij?
Nekaj opaža imam doma že pobarvanega, narezanega na 1.4? m je ostal od strehe. Mogoče bi se tudi za kak ploh in desko dalo zmeniiti. Samo 4m ti malo težje dostavim (spotoma ko bi imel.kako pot proti Gorenjski, do Tržiča imam ene 50km)
 
Kakšno ceno na m3 pa si pripravljen plačati za oblan smrekov  les? 

Ps, več imam borovca kot smreke.
Ker les voziti v Tržič je isto kot vodo iz hribov voziti ob Savo za namakanje Wink
Poglej na bolho,market, mogoče dobiš kakšnega iz okolice. 
pa ne pričakuje cene pod 200 evrov/m3. 
Najbrž te bo še kak za 300 odslovil. 
Ker  gre cena tudi lesu gor, ne samo gradbenemu materialu.
Sonce naj sveti vsak dan!
#3
Preveri na žagi Švelc na Kokrici pri Kranju.  031833833
#4
@Hanzi: Ja saj, dobra analogija glede vode ja Big Grin Saj zato mi je vse tako bizarno. Nabavit en velik oblič pa odpret biznis. Hlodov je po hosti za mano kolikor hočem Big Grin

Obnovit moram to "igralo" za mularijo, ker so geniji takrat barvali les samo 1x, BREZ osnovnega premaza, se razume. Pod podestom, kjer je boks za vrtno orodje in igrače pa v notranjosti sploh niso barvali. Mislim, se razume, da je to napelo pa pokrivilo že takoj po prvem dežju, ampak... no, sem že izgubil energije s tem. materiala rabim:

podest je dimenzij cca 191cm x 250cm. Tu moram dati nekaj, da je samo po sebi vremensko odporno, pa da lahko stisnem skupaj, da ne teže skoz. Zato sem gledal t-fix zadevo. Smreka še vedno diha in se bo krivilo pa trgalo vijake, če nabijem skupaj, da spodaj ne zamaka.

Potem imam 4 stranice, 2 sta cca 135cm višine in 133cm širine ter dve 140cm višine in 190cm širine. Tu sem zato mislil na opaž, da zatesnim z boka.

Pa še plezanla stena za na hiško/podest dimenzih cca 160cm višine x 80cm širine.

To bom rabil rabil. Pa vedno kaj delam z lesa, mi je bolje kot kovina Smile Bom sigurno rabil še kakšne letve itd... V obiju me gledjao res postrani, ko tisto prekladam pa ravne kose iščem.

Za cene pojma nimam, zaenkrat imam "ponudbo" za omenjen material cca 300€ + prevoz, ki pa dodatno tretjino te cene, skoraj.

@1treska: tx, bom poklical.
#5
Lesen podest ki bo vodotesen in nekoliko bolj trajen. 
Težka bo. 
Ker les s spremembo vlage po  širini deluje ogromno in pri tvoji sirini to narediti vodotesna v suhem in da ne bo napihnilo ob dežju je....

Daj kako sliko tega tvojega igrala. 
Ker sumim da bi veliko naredil če bi ga "preprojektiral" tako da bi les "mehansko" zaščitil pred padavinami. (Naredil streho)
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
Ja, saj zato bi zgoraj dal tiste t-fix zadeve, če je za kasone dobro... Big Grin

Takole izgleda to:
https://shrani.si/f/1O/iL/2JPiwtWc/stvar.png
#7
Tisti t fix se mi zdi ok
Edino odžagan rob je treba najbrž kako zaščititi.
Sicer pa, narejeno za enega otroka, potem pa v peč. 
Za kaj več bo treba zadevo spraviti pod streho, ali pa redno barvati in narediti iz debelejših desk.
Sonce naj sveti vsak dan!
#8
Opcija je tudi termično modificiran les, ampak to je potem 1300€/m3, ne 300.
#9
Mislil sem tudi WPC deske, samo.. je T-FIX bolj praktičen. Bom pa moral fino zaščitit kjer bom žagal ja, imam v mislih to.

Skratka, dobim dosti info, hvala vsem.
#10
Švelc se sedaj ukvarja z bolj "finim" lesenim repromaterialom. Sem potreboval nekaj materiala pa ni.
Sam velikokrat kaj naredim iz lesa in sem raje kupil električni skobeljnik (oblič) in nabavljam kosmat les ter ga sam finalno obdelam po potrebi.


Skok na forum:
Zadnje novice