Objave: 74
Teme: 14
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Hmalu se z punco seliva v stanovanje in počasi bo treba menjat domofon.
Stanovanje je iz leta 1965, domofon je aprila ko smo kupili stanovanje še delal, potem je pa enkrat vmes nehal odpirat vrata.
Verjetno je krivo nekaj z žičkami oziroma domofonom... No vsekakor, rabim nov domofon in bi potem moglo načeloma delat.
Žičke so sledeče in sicer približno:
Modro bela
Rumeno bela
Modra
Oranžna (trenutno ni priklopljena)
Imam tudi sliko: <!-- m --><a class="postlink" href="https://imgur.com/uUTjzoE">https://imgur.com/uUTjzoE</a><!-- m -->
Sanja se mi ne kaj kkšna žička pomeni...
Napetost je 12V dc. To je blok in spodaj pri vhodu so navadni zvonci, nič kamerc itd...
Mi lahko nekdo predlaga, oziroma prilepi link do spletne trgovine za moderen domofon ki bi pasal na to konfiguracijo? Če se da, brez slušalke in pa tak da tudi ko pritisneš za govorit še vseeno slišiš vspodaj če nekdo govori istočasno.
Hvala za pomoč
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Si pa skop s podatki. Nisi omenil tiste osnovne in najbolj važne informacije, to pa je odpiranje vrat ne deluje le tebi ali vsem stanovalcem. Če ne deluje le tebi, potem gre morebiti res za tisti odlomljen vodnik v slušalki. Če ne deluje vsem preostalim pa je napaka gotovo na centrali ali pa na tistem vodniku ki napaja slušalke (5). Prav. Pa pojdimo od začetka: Sistem katerega imaš je BPT A241 in je zamenjava po blokih za klasične zvončne sisteme. Zato tudi tri žile. 5= minus, 7= poziv od spodaj, 20= poziv izpred vrat. Nekje pa mora biti "skrita" še centrala A241. Če bi imel kristalno kroglo, bi ti lahko povedal, kaj je z domofonom narobe. Ker je nimam ti na vprašanje ne morem odgovoriti. Vsekakor pa bo potreben strokoven pregled sistema. Link ne pričakuj, ker ga ne bo. Te zadeve se ne da kar na slepo dograjevat. Običajno je tako, da ptiči istega perja skupaj letajo. Enako je z domofonom. Ne paše npr. neki Elvox na kakega Urmeta, BPTja. Slušalka mora biti (običajno) enaka stari. Torej je moč govoriti le o zamenjavi celotnega domofonskega sistema. Hand's free domofone pa imajo v ponudbi vsi boljši sistemi, spet pa morajo biti potem po celotni hiši enotno in ne nekaj takih in nekaj klasičnih slušalk. To ne gre skozi.
Ocena:
0
Hvala za odgovor. Odpiranje ne deluje samo meni. Drugim dela. Verjetn je neki z mojim domofonom narobe, zato se z tem ne obremenjujem zaenkrat. Bi najprej nek domofon kupu kompatibilen in probu tistga vsposobit.
No pri katerem modelu domofona oziroma firmi domofonov naj zacnem? Ker do neke tegovine morm it prvo pa nadaljne povprašat.
Ocena:
14
Predvidevam, da vam je domofone v bloku pri vseh stanovalcih delal isti izvajalec. Zato menim, da je celotno instalacijo naredil po enem in istem kopitu. Tudi jaz jo. Torej predlagam, da stopiš do soseda in odprita tisto slušalko pri njem in poglej kako ima on zvezano. Tisti dratek ti je verjetno padel ven iz enega od treh kontaktov, saj je na njem videti, da je zavihan nazaj. Ga je električar gotovo pripravil za privijanje v kontakt. Če je pa odlomljen, pa v kontaktu poišči odlomljeni košček žice. Odvij en po en kontakt in izvleci žico ter preveri, da tisti odlomljen košček ni v kontaktu. Potem privij žico nazaj in nadaljuj na naslednji kontakt.....Če pa najdeš kontakt z slabo privitim vodnikom je pa velika možnost da ti je tista belo oranžna žica padla ven ravno iz tega.
Ocena:
0
dobro grem prvo pogledat k sosedu če ma isti domofon, oziroma kaj ima. Ta domofon morm pa itak zamenjat tko al pa drugač, ker sm vrgu stran "okrasni" pokrov k pride na domofon.
Ocena:
14
Dobro si naredil. Ker jih ni več za dobit. Zadnjih 90 kosov tega BPTja se je prodalo nedolgo nazaj. Sem pa skoraj 100% prepričan, da je ohišje domofona enako kot za BPT Linea. Teh slušalk pa imam še nekaj doma. Tudi stikalo za vklop/izklop slušalke je isto kot tvoje. Potrebno bi bilo prestaviti edinole kartico. Linea ima štiri žilni priklop (5,7,8,9). Prideš ponjo?
Objave: 380
Teme: 0
Ocena:
0
Zakaj jaz tega ne razumem?
Ocena:
14
Pozabi na misijo. Tvoje iskanje bo brezuspešno. Ne bo šlo skozi. Če bi bilo moč prestaviti tisto kartico v slušalko katerega drugega proizvajalca potem morda, ker pa to ne bo šlo. Sem danes pogledal na polico, imam še tri nove Linea slušalke, so vsaj bele kot sneg. Ampak dizajn je pa še vedno isti, vsekakor pa lepši od lesenega.
Ocena:
0
če so vsaj lepe bele barve potem bi še šlo, ker ta je rumenkast in ga je bilo nemogoče gledat... kolk pa stane če ga od tebe kupim?