PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Pes v živilski trgovini

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zadnje dni se kar naprej nekaj pregovarjam s trgovci/varnostniki.
Sparov varnostnik me je hotel celo na silo …. Ni se mu izšlo.

Tuš danes zjutraj: Jojjjjjn s psom pa ne smete v trgovino.
Jaz: Gospa, na rokah ga imam, in skozi bo na rokah.
Tuš: To ni važno. Pes ne sme v trgovino.
Jaz: Gospa, jaz vem da imate vi prav, zdi se mi pa da imam jaz tudi prav.
Tuš: Kako, no? Na vratih je nalepka, a ste slepi?
Jaz: Na eni strani so predpisi na drugi strani zdrava pamet. Na vratih mora biti nalepka. Gre za to da psi ne morejo »laufati« po živilski trgovini.
Toševa: Odprta živila so problem. Kaj če pride stranka in nam prinese meso s pasjo dlako.
Jaz: Moj pes je počesan in ne pušča dlak. Ljudje pa vam hodijo po trgovini z dlakami na obleki iotd. Itd., pa se noben v njo ne »vpikne«.
Me pa res zanima kakšno imate komando od vrha: ali lahko pridem v trgovino s psom na roki ali ne?
Tuševa: je malo jezna odšla. Po dolgem času je prišla nazaj: Po pravilih ne bi smeli biti s psom v trgovini.
Jaz: Saj sem vam rekel, da imate prav, po predpisih. A mene ne zanimajo predpisi, mene zanima vsebina. Tako kot mi boste rekli, tako bom storil a mislim da je to, kar mi govorite vaša kaprica.
Tuševa me je malo obupano pogledala.
Jaz: glejte gospa, jaz imam rešitev. Ko pridem jaz v trgovino in vi slučajno vidite mojega psa »pogledate stran«. In tako sva zadostila vsem predpisom. Vi niste dolžni opaziti pisanega psa na pisani bundi. Vaših kupcev pa, tako izgleda, tudi ne moti.
Jaz: A lahko opravim zdaj nakup? Res ma zanima zakaj bi koga motilo, četudi je morda res v nasprotju z nekimi predpisi, pes na roki v živilski trgovini. Ste že slišali za individualno obravnavo kupcev?
Tuševa je sledila mojim navodilom: ni me več videla niti slišala.
Me je pa, medtem ko sem vrsto pred blagajno spraševal, če jih kaj moti moj pes, opazila blagajničarka.
Jojjj, ka pa mate. A jih mate doma, a ste ga kupli. Moja ta mala bi ga tudi rada mela. Itd. itd.

Priznam, stranke je motilo, ker se jim je mudilo, med tem, ko se je kar »cedila« … blagajničarka.

_-_-_
Je to, da jaz hodim s psom (1,5 kg York) v trgovino, moja kaprica? Ni! Med tem, ko grem v trgovino še mimogrede sprehodim psa in pes si širi obzorja.
Jaz s tem prihranim dragocen čas.
Po poti v trgovini sem vprašal cca. dvajset »slovenskih« kupcev, če jih moti moj pes »v trgovini«. Nobenega ni motil.
Prosim za vsebinska mnenja, med tem ko se vživite v trgovca v živilski trgovini.

Jaz pa vam pravim: ko dobite prvega otroka, mu – tudi zaradi njegovega »normalnega« razvoja -čimprej »zrihtajte« bratca ali sestrico. Če pa res nočete sprejeti drugega otroka (česar jaz sicer nikakor ne morem razumeti!) mu takoj kupite malega Yorka, da se bosta - brez »ta starih« - »pogovarjala«.

Dob'r dan, Jože
Eno so želje drugo so pravice. Lastnik trgovine pač ne dovoli vstop živalim v trgovino, to da se spravljaš na varnostnico in ji delaš težave, čeprav jih mogoče ti ne vidiš že pove veliko o tebi. Če nimaš časa da psa pelješ na normalen sprehod, bi mogoče razmislil da pač ne bi imel psa. Če čas imaš ga loči od tistega ko greš po nakupih. Nemalo trgovin tudi dostavlja robo na dom in to nad določenim zneskom celo brez plačila.

Mene sicer pes v naročju v trgovini ne bi motil, bi me pa motil vasezaverovan lastnik takšnega psa, ki si predvsem misli da je vreden nekaj več kot vsi ostali in da zanj pravila - takšna ali drugačna - ne veljajo.

Če bi bil jaz varnostnik, bi ti in tvoj pes kupovala v drugi trgovini.

Lep pozdrav Wink

p.s.
Kaj ko bi naslednjič ko greš v trgovino s psom sporočil, pa pridem jaz z mojim aligatorjem, je malo večji in težji... ima pa rad kužite Wink
Se povsem strinjam s SloCopom. Kdo pa si vendar, da zate predpisi in navodila ne veljajo? Si se vprašal, kaj bi rekla sanitarna inšpekcija, ko bi te zagledala s psom v naročju v živilski trgovini? Napisala bi kazen poslovodji in lastniku. A ti bi pa še kar z glavo skozi zid? Kupuj na tržnici....

Tale prispevek (pa še kateri od prej) mi toliko pove o tebi, da sem vesel, da nisem tvoj sosed...
Vem da je moje mnenje mejno, zato sem ga dal tule na tehtnico.

SloCop:
res izgleda da eden od naju misli, da je nekaj več.

Jaz sem se pogovoril s tremi trgovci in 25-imi kupci. Na koncu so padli še "lepi prazniki".

Tudi ti si zagotovo poseben. Takega varnostnika še nisem srečal. Pridta z aligatorjem. Zraven mojega psa stojim tudi jaz. Več kot očitno je da rabita (predvsem pa lastnik) eno malo šolo. Čez 15 minut bom v trgovini.

Če bi bil ti varnostnik, ...?... ne bi bil dolgo varnostnik.

Še nakaj poučnih izkušenj:

Pri frančiškanih v Ljubljani me je res pater poskusil napoditi iz cerkve. Na Brezjah pri materi božji pa je momoidoči spovednik pokrižal še psa.

V Ljubljani na sodišču je - medtem, ko so mi varnostniki kazali vrata - prišla mimo sodnica - vzela Yorkico, jo odnesla s seboj in rekla, ko bote fertig pridte v sobo ... po njo.

Ko grem v kino, pri kartah ponavadi pogledajo stran.
V restavraciji sedi pes na kolenu.
V cerkvi ga dam sosedu, ne nosim ga k obhajilu.

? lde božji, a se vam je zmešalo?
Trenutno ne rabim novih sosedov - hvala Bogu se imamo res fajn.
jozekuch, kaj bi točno rad? sprašuješ za mnenje, ko ga dobiš pa v jok in na drevo. Drugič napiši da želiš samo potrditev tistih, ki se stabo strinjajo (to namreč ni mnenje).
A ta pes nima nog, da ga je treba po rokah nosit? Kakšen "sprehod" je to? Moram it danes torej s svojim dobermanom v trgovino in ga vzamem v naročje ter vlačim po pultih - upam, da ne dobim kile Smile

Trgovina je privat lastnina, lastnik določa omejitve in pravila. Če potencialni stranki to ne ustreza, potem lahko gre v drugo trgovino.
Prosil sem za vsebinska mnenja.
Razumete?

SloCop:
hvala za tvoje mnenje. A žal ni vsebinsko.
Spustil si se v neke vrednostne sodbe in grožnje.
Na veliko soboto. Zakaj le?

Sprijazniti se boš moral, da si - tako kot jaz - tudi ti na trgu.

Napisal sem ti kje so hude luknje v tvojem mnenju. Ne jokati!
Si pač prepričan v svoj prav in ga in ga boš pač zagovarjal in prepričeval ljudi in to s svojim pisanjem tudi potrjuješ.

Kakšne praznike ima kdo in kdaj pa je tudi stvar posameznika.
Škoda, da se tudi lastniki kač večkrat ne odpravite/jo ven s kakim parmetrskim pitončkom okrog vratu.
Bi se večina pasjeljubcev (oz. še več pasjeljubk) usrala 3x.

Je pač tako, da se marsikdo psa boji ne glede na velikost.
In da ima marsikdo pomisleke pred njimi iz higienskih razlogov.
Pa če lastnik štacune ne dovoli, pač ne dovoli. Tudi jaz ne maram živali po štacunah, predvsem živilskih.
Pa se živali ne bojim, se pa zavedam da vsi niso taki.
Tudi če je nekomu všeč da si njegov cucek liže rit, že naslednji trenutek pa liže lastnikov gobec naj bo tako, stvar posameznika. Ne pa tega vsiljevat drugim.
To ni le mnenje SloCopa in Kadotra, to je večinsko mnenje. Pa ne zaradi psa samega, je prav prijeten. Verjetno tudi precej bolj pameten od lastnika. Siliti z glavo skozi zid in terjati neke tolerance do izvajanja predpisov je za pametnega človeka povsem mimo. Jože, pusti kužka doma v varstvu, pa ne jezi ljudi. O prijaznosti pa le, da kljub nasmeškom kupcev in prodajalcev "podometno" kasiraš pomilovanje, zaničevanje, prizanesljiv nasmeh. Možakar, pojdi vendar vase....sestopi s tega tvojega namišljenega trona. Privoščil bi ti, da bi poskusil Avstralijo, kjer so nekega tebi podobnega zvezdnika po prešvercanju psa enostavno zaprli, pa ime gor ali dol...
Se strinjam. Nakupuj v trgovinah, kjer nimajo omejitve glede vstopa živali. Lastnik/upravnik je v tem primeru prepovedal vstop živalim. To da ima pes 1,5 kg nima veze. Lahko jih jima 90kg, lahko se plazi, lahko ga nosiš ali imaš za kučmo - to nima popolnoma nobene veze.

Tudi ostalih kupcev nimaš kej spraševat. Njihovo mnenje je irelevantno. Napiši dopis na vodstvo tuša, naj namesto znaka za prepoved malih živali obesijo znak, da so te dobrodošle in potem svojega kužka brez težav nosiš nakupovat.

Glede pregovarjanja predpisi/vsebina je tudi to en velik blef namenjen temu, da se predpis obide.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Jaz sem svoje mnenje vedno in načeloma pripravljen spremeniti,
pod težo argumentov,
a nikoli pod pritiskom večine ali celo grožnjami posameznikov.

Je tale "večina" vedno in načeloma pripravljena spremeniti svoje mnenje?
Predpisi in vsebina..., hehe, kje pa je potemtakem meja, do katere lahko nosiš psa po trgovini ali v kinu? Najbrž vsebinski razpon po posamezniku. Nikoli mi še ni padlo na misel, da bi šel s psom v trgovino, pa je menda socializirano bitje, ki pa mu ne gre zaupati popolnoma, ne vem, kdaj se bo njem prebudil nagon in bo ušpičil kaj nepredvidljivega. Po moje ni pomembna velikost živalce, tudi največkrat popadejo prav tisti mali , luškani kužki..., potem pa govorjenje v smislu - ja, kako pa to, tega ni pa še nikoli naredil. Če srečam psa z vodnikom in me zanima, bom vedno najprej vprašal, če ga lahko ogovorim in pobožam, privezanemu pred lokalom in trgovino se ponavadi ne približam, čeprav je verjetno, da lastnik že zaupa toliko, da ga lahko pusti samega. Če je nekje vstop omejen, potem se je po mojem treba tega držati, a je to tako nerazumljivo?
Če je vprašanje, ali mene moti pes v štacuni, je odgovor ne. Če je vprašanje ali je prav da forsiraš, da pripelješ psa v trgovino, kjer je to prepovedano, je odgovor spet ne. Če se moram odločati, na katero stran stopim v tem primeru, je na stran ga. Tuševe. Ker ti si še tako lahko razgledan in razmišljujoč tip z globokim vpogledom v bilokaj - TUDI ZA TEBE VELJAJO PRAVILA, KI NISO STVAR PARLAMENTIRANJA, AMPAK SE JIH SAMO DRŽI. V kolikor imaš željo in sposobnost jih spremeniti, se tega loti na pravi način, ki pa ni infantilno teženje nepravim ljudem naj jih skupaj s tabo kršijo, da bo tebi lažje. Jaz bi v njenem primeru samo enkrat rekla ne, potem bi šel pa ali sam ali v spremstvu.
V slovenskem pravnem redu ne obstaja določba, ki bi prepovedovala vstop psa ali kakšne druge domače živali. Če torej ne gre za zakonsko prepoved, pomeni, da je dovoljen vstop ali prepoved odvisna od volje lastnika stavbe.

V primeru, da se lastnik odloči za prepoved, lahko brez pravnih omejitev, prepove vstop živalim in svojo voljo izrazi z napisom ali nalepko, ki to ponazarja. Omejitev morajo lastniki psov spoštovati.
1 2 3 4
Iskanje po temi